Našla som ho v púšti. Metaforickej púšti koncov a zápletiek, keď som nevedela, čo so sebou, s vyprahnutou túžbou po citoch. On tam len tak sedel, pozeral okolo seba a pučil tie svoje velikánske oči na chudej kostnatej tvári. Potom sa usmial a začali sme sa rozprávať. Z mosta do prosta, o ničom, vo svete fantázie.

V skutočnosti mi chvíľu trvalo, kým som jeho svet fantázie pochopila. Z detských snov som nevyrástla, ale akosi som na ne zabudla. Zabudla som na bubákov a na to, že deti nosí bocian a motýľmi možno maľovať výkresy. A on len tak sedel, usmieval sa a tým zastretým hlasom, v ktorom sa zračila vyspelosť, rovnako ako v jeho smutných veľkých, avšak detsky zvedavých očiach, mi rozprával o pomele a zoo. S detským nadšením.

Zamotal ma do toho sveta. Pomotal mi môj a mne sa to páči. Nechcem sa rozuzliť. Pod taktovkou hlasu Malého Princa objavujem krásu, na ktorú som dávno zabudla. Nedospelo poopične ležím v posteli a len počúvam. Len sa smejem.

Avšak Exupéry svojho Malého princa stratil. A ja viem, že ma čaká podobný osud.
Je slabý, chýba mu voda a jed od hada, ktorý ho uštipol, sa mu rozlieva v krvi. Možno preto je tak nadšený, preto si tak užíva pojašenosť detí. Vie, že už nemá mnoho času na objavovanie planéty Zem. Avšak nemá tú svoju planétu, kam by sa vrátil. Tento patrí sem. Tu má svoju ružu a tu chce žiť jeho ovečka.

Mám rada svojho Malého Princa.
Dúfam, že z jeho všetečných zvedavých otázok som správne pochopila, že Malý Princ má rád mňa.

 Blog
Komentuj
 fotka
grietusha  15. 9. 2012 19:55
neviem prečo, a asi to tak ani nemá byť, ale potešilo ma to.

možno ma potešil aj fakt, že som si po dlhej dobe niečo prečítala a ono to bolo dobré.
 fotka
antifunebracka  16. 9. 2012 00:21
spomienky...
 fotka
georg21  20. 9. 2012 17:09
pekné
Napíš svoj komentár