Je piatok, 20, júna 2014, 21,47.

Udalosti posledných dní ma donútili zase to tu trochu aktualizovať. Už som sem chcel písať včera, no nakoniec som sa rozhodol, že ešte počkám, ako sa vyvinú isté veci, ktoré sa už vyvinuli, a vyvinuli sa na ... ... ... milú Jarmilu.



Časť prvá: "To čo je toto do p***??!!"

To čo sa deje na tej škole? Ako ja som si naozaj nemyslel, že to bude nejaké extrémne ľahké alebo čo ale to čo je toto do... Asi sa história zase raz opakuje a momentálne sa cítim ako pred cca štyrmi rokmi, keď som ešte lietal po chodbách GYMBY, čmáral fixkami po banánoch a hádzal ich o zem.

Názory sa líšia. Niektorí hovoria, že to tam má aspoň nejakú úroveň a ďalej sa nedostanú všetci ale len tí, ktorí na to neserú. To je možno všeobecne uznávaná mienka o UK. Ja by som v konečnom dôsledku s týmito tvrdeniami aj súhlasil, no je tu istý problém. Tí ktorí to majú v "tam" /Neviem, ako by birdz reagoval na moje veľmi tvrdé a momentálne dosť opodstatnené výrazy, tak račej nejdem provokovať/ tí si idú. Prechádzka ružovým sadom. A tí, čo sedia nad knihami, tí lietajú jedna radosť z každej strany.

Týmto problémom u mňa UK padla na dno. A stále viac a viac rozmýšľam, že to o rok, /ak ma nevylejú, čo je dosť pravdepodobné pri tamojšom systéme/ to bude naozaj len "poistka" na ktorej to aj tak nemá nikto isté.

Posledné mesiace - katastrofa, celé zle, škandál. Ja k tomu už nemám čo iné povedať skutočne. Dve "rany" typu rok 2010/11 sa zopakovali a krváca to. Po dnešku naozaj naozaj naozaj veľmi silno.
Stále to beriem aj tak ešte nejako moc s chladnou hlavou. Ešte si asi moc neuvedomujem, čo sa to vlastne do prdele stalo. A to nechcem vedieť, čo sa stane v pondelok a potom zase v piatok a neviem kedy.

Človek by si myslel, že keď sa mi nejakým zázrakom podarilo tento druhý ročník ukončiť, tak že som proste za vodou, pohodička. Potom príde mail s latinským textom na leto že na toto prelož. "Kukám že čo?" Už len kvôli 19. máju a ďalším mojim kritickým dátumom tohto roka nebudem za vodou. Už nikdy tak ďaleko ako to bolo keď som na tú posranú UK nastúpil. Bolo to pekné, ale nie na dlho. Ako som už povedal: História sa opakuje.

*****************************************************************************

Časť druhá: Deus meus, Deus meus, cur me dereliqūistī?


Toto bola moja prvotná reakcia na to, čo som objavil. Nechcem, aby to vyznelo nejako prekrútene, táto časť sa môže chápať dvojako, ako to už bolo zvykom nielen u Bravčovej rodiny, ktorá ja už definitívne z môjho pohľadu na pokraji rozvratu a stojí na konci útesu pred bránami pekelnými a už len krok a navždy sa stratí niekde v hlbinách už ani neviem čoho

Vysvetlím teda pre istotu ten názov. Ja som našiel históriu niekedy veľmi populárneho qipu. A čo asi tak "historik" začne robiť?! Začne to čítať. Dal som si tú robotu a na tej odpornej ruskej stránke uložených 135 strán textu som si skopíroval do wordu a čítam, čítam.. potom mi to dopne: "Deus meus, cur me dereliqūistī? A čo som k***t?! Sa mi to sníva? Ako som toto mohol napísať? A spomenutý latinský výraz, ktorý predstavuje moje pocity z toho, čo to bolo.

Dnes mám za sebou asi tak necelú tretinu toho všetkého a zase sa na to pozerám trochu inak. Ono to nieje také zlé, ako to vyzeralo. Ako ja skutočne všetkými dostupnými prostriedkami zabránim tomu, aby sa táto veci dostala do nesprávnych rúk, lebo pre ľudí neznalých problematiky by to bola naozaj naozaj naozaj veľmi silná zbraň, ktorá by mala deštruktívny efekt nielen pre mňa

Vrátim sa ešte k tým banánom. Ono mi to totiž pripomenulo aj nejaké iné veci,. Niečo sem samozrejme aj dám. Ale len také, čo nikdy nikoho nemôže ohroziť.

K_u_b_O (00:06:12 13/02/2009)
ja tú zdenu zahasím

****

K_u_b_O (00:43:50 17/02/2009)
Durnek zjedol 5 podlesníkov

****

K_u_b_O (00:17:50 19/02/2009)
Mgr. P./zámerne skrátené/: " Nehrajte sa na blbých Béčkarov"

****

K_u_b_O (23:54:10 19/02/2009)
Kruklae | Hodnotenie komentáru: +1 -0
Odpovedať Potvrdiť Zmazať pridané 19.02.2009 19:53

..ak vymažeš nejaký komentár, zbombardujem vám maštal!

****

Aspoň nejaké ochutnávky, ktoré pre nikoho nemajú žiaden význam, ale ja sa na tom proste musím smiať. Hovorí sa, že sa treba pozerať hlavne do budúcnosti. Dlho som to skúšal, no zase si to sem napíšem: Historik sa nikdy do budúcnosti veľmi nepozerá. Aj tieto moje starostlivo uschované materiály už považujem za historický prameň, ktorý mi vykresľuje to, aký som bol a akí sme boli pred nejakým časom. Je to skvelé. Naozaj skvelé! A čo keď si to budem čítať o dvadsať rokov? Ja viem, že si veľa vecí budem pamätať a na ďalšie si práve kvôli tomuto spomeniem. Napríklad na ten slávny nick na pokec.sk "Motyka 100" a na to, keď E. chcela dať retiazku do záložne, lebo nemala za čo piť som už aj celkom zabudol.

Teším sa na ďalšie čítanie. Čo všetko sa ešte podozvedám a zase sa budem poznať možno trochu lepšie.

Amicī, diem perdidi. Diem perdindi.

 Denník
Komentuj
 fotka
deeo  20. 6. 2014 22:29
cisty historik ?
 fotka
kubo71  20. 6. 2014 22:53
Ano. "Cisty" historik.
 fotka
deeo  20. 6. 2014 22:56
huh, palec hore za odvahu
 fotka
biancadetolle  21. 6. 2014 00:37
kým som toto prečítala snažiac tomu porozumieť, dvakrát som zaspala
 fotka
kitty7  21. 6. 2014 04:51
nie kazdy historik je nutne ako ty v tychto veciach, ale... to nijako nevyvracia tvoju pointu...
skor ma zaujala ta skola, neviem, ci ti to pomoze, ale na kazdej skole je to rovnake...
 fotka
kubo71  21. 6. 2014 12:11
To si dovolím nesúhlasiť, že na každej škole je to rovnaké. keď vidím ľudí, ako končia /v mojom odbore/ na iných školách so samými Ačkami.. My makáme ako blázni a aj tak častokrát máme problém zraziť priemer aspoň pod 2,00. Zo sto prijatých je nás koľko? Cca 35? a to sme len na konci 2. ročníka
Napíš svoj komentár