Je sobota, 3. mája 2014, 22;31 hod večer.

Sedím doma pri notebooku, premýšľam, v hlave mám plno vecí, ktoré sa v posledných týždňoch, dňoch a vďaka včerajšku udiali. Dlho premýšľam, čo sem napíšem a či sem vôbec niečo napíšem. Priznám sa, že som sa na to chcel už aj vykašľať, no po prečítaní článku "Rumunsko" som ešte viac nostalgicky ako doteraz.

Vyhráva mi tu Bałkanica smiley: Je to proste pecka.. , preklikávam fotky z "Bosny" a Rumunska. Ani neviem či je treba to porovnávať. Po pár dňoch tam som samozrejme s ľuďmi, ktorí boli na oboch výletoch hodnotil, porovnával čo bolo lepšie, čo horšie. No keď som sa vrátil na Slovensko pochopil som, že je to jedna veľká hovadina. je to proste neporovnateľné. Už si netrúfnem povedať, ktorá z týchto dvoch akcii bola "lepšia," pretože sa to naozaj nedá.

Deň pred odchodom som mal klasické obavy, ktoré však zmysli asi po prvých piatich minútach v autobuse. Už vtedy mi bolo jasné, že sme sa zišli partia ľudí, ako málokedy. Proste - toto boli ľudia, ktorí to majú proste všetko niekde a zábava najprednejšia zo všetkého Už pri mojom prvom stretnutí s pánom šoférom som však chápal, že niečo v poriadku predsa len nebude. Ale nejako nás to nesralo. Aj tak sa pilo, robil bordel, hádzali sa nejaké letáky po ľuďoch (!!) cestou z ochutnávky, kde si ľudia "KÚPILI VŠETKO!" smiley:

Do histórie sa zapísali "ošťaté hranice," ktoré hneď na začiatku skomplikovali život nejednému "členovi" posádky. Popravde, prajem Vám to. Vy ste nám tiež neraz komplikovali veci. (Znova som zapol Bałkanicu - je to proste super .

Ako jeden múdry človek (H.) povedal - "Vždy hovorte pravdu, ale nikdy nie celú pravdu..." - na rozdiel od minulého roku tu nebudem opisovať každé jedno miesto kde sme boli (kde sme sa nachňapali? . Čo je zaujímavé, neprišla vôbec žiadna ponorka. Aspoň z mojej strany. neviem ako to bolo u ostatných, ale u mňa proste nie. Samozrejme, riešili sa isté veci, ktoré podľa mňa naozaj nestáli za to, no keď to niekomu pomáha, tak nech sa páči. (A znova som zapol Bałkanicu!!

Čo ma možno trochu sklamalo bola neúčasť pár ľudí, na ktorých som sa nie že tešil, len som chcel, aby boli prítomní. Obzvlášť u jednej osoby ma to dosť mrzelo, lebo sme si už čo to zažili. A myslí, že nakoniec to bolo aj obojstranné. Ja som počas tých 6 dní naschvál aj urobil pár vecí, aby to bolo citeľné, možno sa vyskytol z druhej strany aj hnev ale verím, že to splnilo svoj účel a už sa to nebude opakovať a budúci rok sa stretneme minimálne tí istí plus pár staronových členov v MACEDÓNSKU, do ktorého sa už teraz teším.. Ale je to ešte bezmála celý jeden rok..

Celý jeden rok treba ešte čakať na
.... na pochutiny typu Krstač (legenda - K. R. S. T. Č. A) a Grašelinu (7,50 za nie dobré víno?
.... na veci typu "spadla z postele..."
.... na výroky typu "Hore kopcom, dole kopcom, niekto je...."
.... na utieranie rozliateho vína po izbách...
.... na ten neskutočne príjemný vzduch v autobuse pri čakaní na hraniciach - ľutujem, že som si toho úžasu nenabral do fľaše..
.... na fotenie každú minútu s inou fľašou...
.... na to, keď medzi štyrmi ľuďmi kolujú tri fľaše vína...
.... na moje fotografické umenie v podnapitom stave - bu´d je všetko rozmazané, alebo má niekto na fotke pol hlavy
.... na BALKÁN .. a ak nie na Balkán tak na Balkán s tými správnymi ľuďmi...

Stále dokola - fotky a videá (a Bałkanica!! - to sú moje posledné dni.

***

Samozrejme, deje sa toho omnoho viac, ako by sa mohlo zdať. Napríklad to, že začína to po*ebané skúškové a stavy, že "urob 2 skúšky za deň, choď sa 3 dni učiť, aby si mohol urobiť ďalšie 2 skúšky za deň." Už to bude moje štvrté skúškové a nikdy sa mi nezačínalo tak ťažko ako teraz - veď od stredy píšem seminárky a ešte som nezačal.

Včera nečakaná akcia - triezva akcia, ktorá určite stojí za zmienku Zistil som, že Habibi je super. posedeli sme, popili sme, posmiali sme sa ako za starých časú a som rád, že aspoň raz za čas sa toto udeje. Blúdenie po podzemných garážach v auparku, keď je otvorený jediný východ a ani boh a Yvona nevie kde to je má svoje čaro.. A samozrejme neboli by sme to my, aby sme neurobili niečo totálne od veci padnuté na hlavu, čo sa vymyká z rozumného myslenia "inteligených" mladých vysokoškolákov - ísť o jedenástej večer na pumpu, dať si kávu z automatu, ktorý sme samozrejme bez pomoci tety predavačky pri všetkej našej šikovnosti nevedeli obslúžiť.. bez slov. Škandál..

***
Končím. zase som zabudol polovicu vecí, ktoré som chcel napísať (ako už u mňa býva zvykom.. spomeniem si keď to odošlem

Čo sa ešte tej BOSny týka, rád by som použil rovnakú formulku a (pozmenený) citát na záver ako tomu bolo minulý rok...

„Môžete ísť do Paríža, Londýna, Washingtonu aj neviem kam, ale BOSNA – to sú aj naše dejiny.“

To je všetko... čo som sem napísal...

 Denník
Komentuj
 fotka
grietusha  4. 5. 2014 14:07
chcem ísť späť do bosny
 fotka
matwejo  4. 5. 2014 16:28
nepoznas sa ty s @demoniqangel ?
Napíš svoj komentár