Počítač je celkom dobrý sluha - až do kým sa nezačne správať ako somár a komplikovať ľuďom život. Nuž a niektorí ľudia si myslia, že viem odpovede na všetko tak sa ma pýtajú otázky, ktoré neviem preložiť do normálneho jazyka, ktorému by pochopil aj Google. Ale to by bolo ešte fajn, lebo väčšinou sú to drobnosti. Ale sem tam sa môj počítač rozhodne, že bude mať problém, o ktorom pomaly nikto nepočul a nájdem riešenie na dákom úplne stratenom fóre mimo našu realitu, ale budiš. Ale sú celkom bežné veci, ktoré ma zaskočili. Hlavne pri Windows 10. Jednou z vecí, ktoré som do dnes nepochopil, je fakt, že ak Windows 10 z dákeho neznámeho dôvodu nezaregistujre ovládač grafickej karty (ktorý tam je evidovaný) tak si nahodí vlastný ovládač, ktorým by to malo fungovať kým si nezoženiete ten svoj originál. 

Problém však bol, že on si ten ovládač zohnal sám a k tomu tam ostal ten "dočasný". A potom sa diala vec, že si myslel, že má dve obrazvoky a načítal sa na tú fiktívnu. No a vy ste hľadeli na čiernu plochu s kurzorom. A nerozumeli. A ja s vami. Teda s tými ľuďmi, ktorí boli okolo mňa. 

Samozrejme takýto výsledok mohlo spôsobiť viac vecí, ale toto bol najčastejší. Ako najprv som to neriešil, lebo som nevedel, že to je chyba, stačilo mi ho uspať a prebrať a spamätal sa. Ale išlo aj Win+P a štyrikrát šípka hore. A šup obraz bol na reálnej obrazvoke a nie niekde v paralelnom vesmíre. 

Potom, keď som zistil v čom presne bola chyba som sa nepotreného kazítka zbavil

Ale to som nevedel, že niekto v MS mal iní geniálny nápad... 




 Záchod
Komentuj
 fotka
kosmiklove  15. 1. 2018 00:29
ja osobne som s win10 nemal nikdy ziadny problem...problemy som zaznamenal len strojoch ktore boli updatovane z win7/8 bez cistej instalacie...

no a k problemu. ak je to to co myslim tak staci v nastaveniach hardware vypnut automaticke stahovanie ovladacov...

nieco podobne mi robila starsia externa zvukova karta na ktorej som mal nahodene original ovladace od vyrobcu z roku 2015...system si nasiel cez aktualizacie nieco novsie od ms z 2017 co nefungovalo korektne. (samovolne vypadaval zvuk. pomohol az restart). odkedy som to zakazal nemam problem...
 fotka
klidopido  15. 1. 2018 01:12
@kosmiklove On to spravil práve pri tom upgrade (inštalácií). Ono to vyzerá, že nerozoznal daný driver skôr ako nainštaloval tú hovadinu. Akože inak ide celkom solídne, len niekedy ma zaskakuje ako sa vie správať.
 fotka
james98  15. 1. 2018 21:01
@2 Mne toto spravil po upgrade na staršom notebooku ale so zvukom. Ani neviem presne čo s tým zvukom bolo, len sa stíšil a hral akoby z ozveny. Aktualizácia ovládačov nezabrala a vlastne ani nič iné. Dal som teda zrušiť všetky aktualizácie a vrátiť windows na pôvodnú verziu. Potom to išlo. A ďalšia vec na win 10 sa aktualizácie nedajú priamo zastaviť - hoci sa mi ich aj zakázať podarilo, aj tak to nefungovalo. Takže pri každom zapnutí sa automaticky začal aktualizovať, hoci aktualizácia spôsobovala problémy. Je to na piču.
 fotka
klidopido  15. 1. 2018 23:23
@james98 Nedá sa to urobiť priamo, ale služba Windows Update sa dá ... vypnúť. Teda dá sa zakázať nie tak hlboko v systéme. Strašne mi to spomaľovalo systém takže som bol donútený. A stále to ide aj cez registre a zakázanie serverov služby Windows Update
 fotka
james98  15. 1. 2018 23:27
Ano, veď preto vravím, že som Windows update zakázal. Lenže mi to nebolo ničomu platné, updatovalo to stále aj napriek tomu. Viac už som preto spraviť nevedel.
 fotka
klidopido  16. 1. 2018 12:31
@james98 mne to už neupdatuje - aspoň zatiaľ nie.
Napíš svoj komentár