Vraj môžem mať už navždy vystarané. Na duši. Že keď chcem, budem mať svätý pokoj nonstop. To preto, lebo čas už nebude cool a mne bude úprimne ukradnuté, čo sa deje v ostatnom svete. Povedal Raf, než sme sa pochytili, lebo mi po neviemkoľkýkrát hovoril o astrológii. Raf, nechcem sa tomu venovať, opakoval som. Raf nič, riešil si svoje descendenty a domy hojnosti a tak podobne. No a potom sa dopracoval k tomu, že ty si Ryby a ty si, až raz nebudeš, respektíve budeš fuč, smieš vybrať, či chceš, aby tvoja duša putovala ďalším cyklom na tejto zemi alebo už neprenikne do nikoho.

Nejak ma vtedy veci nezasahovali do takej miery, do akej ma zasahujú dnes a tento impakt zodpovedá za nasledovné riadky. V poradí naložené vedľa seba ako nakladané kyslé a pre istotu aj trpké myšlienky o bytí. Bytie je, lebo je človek a človek jesť musí, aby bol. Týmto krásnym životným cyklom som vyhútal, že večný pokoj zrejme nebude nikdy nič pre mňa, pretože - ruku na srdce a všetky ostatné dôležité partie ľudského, tak úžasne nedokonalého, tela - čo je zábavné na tom, že tá nehorázna sila chcieť niečo robiť a mať chuť žiť, sa stratí a zostane len chuť. Ono to skôr bude pachuť. Po prežitom živote. Seriózne, nemám záujem mať zásluhu na tom, aby bol život prežitkom. Myšlienky si rastú, pochopiteľného ako nálevu je čoraz menej a oči bežného čitateľa (vďakabohu, že existuje bežnosť!) sa pomaly zalievajú nechápavosťou, koncentrovanou nonsensom a v akejsi úmere sa mení miera odporu voči kemurovi. Pohoda.

Pokračujeme. Potom ma môj frajer - klasický Osud - dokopal k filozofii. Bo dakedy pred Kristom boli mudrci, čo mudrovali a hútali a hútali aj o takých zábavách typu vznik, duša, život, cieľ života a cieľ všetkého a tak si rozdumovali, až svojou energiou cez niekoľko mnoho cyklov došli ku mne a ja sa teraz zamýšľam nad nimi a nad sebou, lebo koniec-koncov, keď sa nebudem zamýšľať nad sebou ja, komu inému sa bude chcieť, všakže? Nuž a k pokojnej hladine duše sa dá dostať len cez to, že sa bude človek postupne vyzliekať jaksi z kabáta, svetra, svetra, svetra, košele, trička, trička...a že až odhodí aj štrimfle, tak by už mal dosahovať tú pokojnú hladinu a prisamvačku, nič tou hladinou už nezatrasie. Lebo tá duša si bude v podstate len tak hovieť. Čo ja viem....nuda celkom.

Pretože, citujúc Mňa, Beneho a Billyho, energia sa musí hýbať. Začínam si uvedomovať, že mať nahovno dni je maximálne dôležité, lebo v tom vypätí cítim najviac inšpirácie. Tak hútam, že reku, ja si pár kôl Ešte dám s tou svojou dušičkou. Aby sa ešte aspoň celý jeden cyklus bežných čitateľov, normálnych ľudí tak celkom ľudsky zajebával na zemi a užíval si všetky jeho výkyvy. Nech vetvy kráčajú s nohami, oceány sa prehýbajú vo vetre a ruky majú príboje.

 Blog
Komentuj
 fotka
lubobs  12. 3. 2013 20:14
Screenshot
 fotka
kemuro  12. 3. 2013 20:19
@lubobs šikovný si. dokonalo to dotvára tému "spravenia sa" a "vyzliekanie trička, trička"

vďaka
 fotka
zipporah  12. 3. 2013 21:41
vďakabohu, že existuje bežnosť!... v ktorej sa tvorí odpor nie voči kemurovi, ale voči filozofii, čo chápem, filozofia je nezrozumiteľná pre bežných ľudí a v nemalom počte prípadov nepotrebná, a ja filozofiu milujem, tú, čo je liekom, ako praví Kant, tešilo ma i šokovalo, keď mi docent z jadrovej fyziky povedal, že jediný prínos vo filozofii priniesol Platón a filozofiu inak z duše nenávidí, páčia sa mi tie rôzne pohľady a diskusie o tom, len treba mať furt na pamäti, že sa musíme držať jedinej zásady, a to byť človekom nielen pre seba samého, aj jedna idea môže predstavovať pokušenie a odvrátenie sa od ľudí, filozofia je plná ideí, nemohla by som ju študovať "naostro"... pekný intelektuálne písaný blog, ale píš viac pre bežných ľudí, potrebujú ťa, aj ty ich potrebuješ
 fotka
kemuro  12. 3. 2013 23:02
@zipporah ďakujem za komentár, ale...bežní ľudia nemajú dušu? Nejde o elitárstvo. Práve naopak, chcem sa sústrediť okrem iného aj na to, aby sa duša nevnímala len ako "také čosi nesmrteľné". Hovoríme denne o láske, nenávisti, škandáloch, úspechoch a duša je "kdesi tamsi, všade možne". Prečo rozoberať len to "bežné" a ostatné nevnímať ako "bežné"? Všetko sa predsa môže procesom zunovať a zovšednieť. Stať sa bližším, známejším, "skloňovaným".
 fotka
antifunebracka  17. 3. 2013 02:32
chlape, co si to zas napisal? moje oci sa pomaly zaliali nechapavostou
 fotka
zipporah  3. 4. 2013 18:28
Aha, teraz som nerozumela skoro stopercentne, ale tou bežnosťou som narážala na tvoje písanie, nie obsah resp. o tej duši, píšeš dobre, ale nie pre bežne zmýšľajúcich ľudí. Nebudú ti rozumieť, keď už použijem aj tvoj pojem, máš elitárstvo v štýle a to môže byť dobre, ak napríklad máš iný účel, trebárs tým mojím je, aby som nerozvracala vnútro človeka, ale naopak, usilovala sa ho pochopiť a prispôsobiť svoju pomoc k nemu, preto som takto reagovala, a možno aj ty by si rád ľuďom rozumel a pomáhal, snahu cítiť z blogu, myslím tam, kde sú skúsenosti, príklady zo života alebo aspoň tak vyzerajú, to je už jedno...
Napíš svoj komentár