V práci sme skončili skôr, tak som sa hneď vybral ukradnúť zo škôlky to slnko môjho života. Ledva som zatvoril dvere na aute, už s výkrikom ocííí mi skočila do náručia. „Vivien , čo robíš tu na ulici?“ „Urobili sme si tajný priechod do plota, pozri oci!“, s tónom ako by som ju mal za to ešte pochváliť. Rýchlo som ju usmernil naspäť cez priechod do škôlky, zatiaľ čo sa ma môj vnútorný hlas posmešne pýtal, po kom to asi má.

„Prišli ste si po Vivien?“, spýtala sa učiteľka, neskrývajúc nadšenie. (Nie, prišiel som Vám opraviť plot, takmer som sa nezdržal) „Hej, prišiel som Vám pomôcť vydýchnuť“, dostal som zo seba nakoniec. Minulý týždeň sa stal opäť ďalší prúser, keď som musel vysvetľovať, prečo sa Vivien snažila presvedčiť ich angličtinárku, že kuchár je po anglicky cock. Nerátal som s tým, že naučiť ju už teraz čítať, môže niečo také spôsobiť. Rátať však rozhodne môžem s tým, že mojej kuchárskej čapici na grilovanie s nápisom Head cock na dlhší čas odzvonilo.

Nájsť jej skrinku v šatni by mi nerobilo problém ani o polnoci. Vďaka liberálnemu postoju škôlky a mojej neschopnosti jej takmer čokoľvek vyhovoriť, svieti jej Chupacabra jasne nad zvyšnými zvieratkami na skrinkách. „A vieš čo dnes povedal Maťo Viki?“, spýtala sa, zatiaľ čo som ju prezúval. „Tipujem, že nič pekné“, odvetil som, pripravený čeliť jej najnovším pikoškám. „Že je šľapka!“ Konštatovaním, že by sa takto vyjadrovať na adresu dievčat nemalo, však debata neskončila. „Čo je to vlastne tá šľapka, oci?“ „Ty sa snáď prechádzaš v lete popri bazéne v botaskách?“, s patričnou hrdosťou som zmietol všetky jej ďalšie otázky na túto tému.

Po príchode domov, sme sa „demokraticky“ zhodli, že pôjdeme do parku. Rovnako slobodne som sa rozhodol, že so sebou zoberieme toľko formičiek na piesok, že by sa do nich vošla polka pieskoviska, no a samozrejme Fifina. Fifin je asi 30 centimetrový hračkársky vojak, s najmodernejším zbraňovým arzenálom, ktorý však vo Vivieniných rukách nadobúda značné homosexuálne správanie. Za trest, že som si zmyslel toho toľko zobrať, som si to pochopiteľne musel aj sám odniesť. Do parku to máme asi 25 minút, vybrali sme sa preto pešo. To som ešte netušil, že týmto rozhodnutím bude náš malý výlet o to intenzívnejší.

 Blog
Komentuj
 fotka
beaurebelle  25. 1. 2012 19:43
prečo sa Vivien snažila presvedčiť ich angličtinárku, že kuchár je po anglicky cock. // všetko som čakala ale toto nie skvelé DOPÍSAŤ !
Napíš svoj komentár