Sme tak obklopení falošnosťou, že úprimnosť je vnímaná ako urážka..
Aj vy tak niekedy vnímate veci? Proste niekomu poviete svoj názor na vec, a ono sa urazí, ale kebyže mu klamate, taktiež sa urazí... NIe je to trošku na hlavu systém? nepochopím ..
ja tiež nepochopím....jeden chcel počuť veľmi veľmi pravdu, čo si o ňom myslím, ale keďže som vedela, aká bude reakcia, nechcela som mu to povedať...lenže toľko drankal až to zo mňa nakoniec vytiahol a....urazil sa
@lintu ked niekto dranka o to aby mu niekto povedal nanho nazor tak to musel byt pekny kokot ....hned si mu to mala povedat....takych len palicou po hlave
@tromtodon tú osobu už poznám dlhšiu dobu a hentá téma vyplynula tuším vtedy nejako z reči...mne by na tom ani nevadilo, že to chcel toľko počuť ( chcela som sa síce vyhnúť tej jeho reakcií ale reku keď už toľko prosíkaš...človek sa z chýb učí a chcela som ho vtedy nakopnúť, aby začal so sebou niečo robiť a vysvetliť mu, prečo ho ľudia možno vnímajú tak ako ho vnímajú). Dorazil ma však ten koniec ( ktorý som vlastne aj čakala), kedy sa chlapec urazil a zahlásil, že on vie aký je a on taký ako som povedala nie je a ja ho nemôžem vlastne ani poznať, lebo sa často nestretávame tak a chci tomu druhému dobre a vraj - "ja chcem počuť pravdu!" haha
je ľahšie sa skryť za masku falošnosti ako si vypočuť naozajstnú pravdu.... pravda sa nenosí a falošnosť je všade. Vždy to tak bolo, vždy to tak bude...
podla mna je predsalen luske niekedy nevytriesknut pravdu do oci pokial sa clovek nepyta a vieme ze je skareda... ono to nie je klamanie
ide aj o to ze nazory cloveka casto naladou ovplyvnene su, z coho vyplyva ze niekomu mozte vytknut hocico na hocicom ked ste nasrdeny ALE mozete zmenit nazor ked budete v prijemnej nalade => vas nazor sa tym padom stane irelevantnym pre danu osobu
ale je pravda ze vela ludi radsej falosne lichoti akoby mali radsej byt ticho ked pravda je inde...
Ak by som povedzme nejakému dievčaťu povedal že je škaredá sotva by odcenila moju úprimnosť. Úprimnosť si niektorí mýlia s hrubosťou. Je potrebné byť úprimný ale zároveň dodržiavať taktnosť,a ak ťa o názor nikto nepožiadal tak mlčať. Inakšie je z teba grobian a nie úprimný človek.
netreba zabúdať na to, že často sa pod pláštik úprimnosti skryje uľavenie si a podvedomá snaha zraniť toho druhého... treba vedieť mieru, čiže dobrý spôsob, ako byť úprimný.
mám spolužiaka, ktorému som povedala presne to, ako ho všetci ostatný vnímame a ako sa správa, čo robí, aký je. bola som k nemu tak úprimná ako hádam ešte nikto v živote. samozrejme, že sa nasral urazil a tak. a pár dní na to bola na fejsbuku fotka s textom rovnakým ako názov tohto fóra a pozerám... kto na ňu dal lajk? náš ľúbezný falošný kamarát
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
O________________o
radšej žijú vo vysnenom svete hriechu .........filip
ide aj o to ze nazory cloveka casto naladou ovplyvnene su, z coho vyplyva ze niekomu mozte vytknut hocico na hocicom ked ste nasrdeny ALE mozete zmenit nazor ked budete v prijemnej nalade => vas nazor sa tym padom stane irelevantnym pre danu osobu
ale je pravda ze vela ludi radsej falosne lichoti akoby mali radsej byt ticho ked pravda je inde...
je to tak, ale nie u všetkých