Zažili ste niekto spolužiačku ktorá sa na výlete, na lyžiarskom, alebo na nejakej inej školskej akcii, kde sa nocovalo, pocikala v spánku do postele, prípadne stalo sa to vám? Ako to ľudia brali, bola terčom posmechu? Čo na to povedali učitelia? Vo štvrt
choď a kľudne sa aj priznaj niekomu dôveryhodnemu...15- roční by mali mať dosť rozumu aby to pochopili..aj keď debili sa vždy nájdu alebo ten pokus s tou vložkou
buď si daj na každú hodinu budík ako to tu bolo spomenuté alebo nechoď ani spať . my sme na výletoch nikdy nespali max jednu hodinku a to sme boli na viac dní . aaa ešte je tu jedna krutá možnosť že od nejakej piatej nič nepi a možno vydržíš no to by som asi neskúšala
Plienkové nohavičky mi nepomôžu, tie stále pretečú. To je skoro rovnaké, akoby som nič nemala. Jedine veľká plienka s najväčšou savosťou, by mi pomohla, ale tú si nedokážem ani obliecť, aby si to nikto nevšimol a už nehovorím o tom, že keď sa v noci odkopem, tak ten balík medzi nohami, by len slepý nevidel.. Dávam si nepremokavú plachtu. To sa nedá utajiť. Keď pôjdem, musím sa spoliehať len na to, že z toho nikto nebude robiť vedu, že pochopia, že je to choroba za ktorú nemôžem. Máme v triede pár zdatných puberťákov a neviem či tí to pochopia. Aj reakcie učiteľov sa obávam, či nebudú hundrať načo som sa tam trepala.
zažila som to... ale nestalo sa to mne ale babe z vedľajšej izby a sme ich mali prepojené (a to sme boli asi druháčikovia) a potom jej to každý ešte pár rokov pripomínal a mňa sa na to vypytovali
trolovala všetkoa akj by si bola mokrá všetko by si prezliekla a tak a neboj sa aj tak moc na výlete spať nebudete a ja by som to nikomu nevravela proste staň skorej a vymeň všetko ak by sa niekto pýtal mala si krámy that is all hlavne sa nestresuj
ja som to zažila ale v treťom ročníku a nie v noci ale cez deň... aa trochu sme sa jej smiali, lebo sme ju kus nemali radi
a prečo by sa o tom mali dozvedieť spolužiaci?? alebo učitelia?? ved spolubyvajuce budes mat iba baby - predpokladam kamosky, tak snad by neboli take sproste aby to vsetkym vykecali nie?
a večer nepi, až ráno.. a v noci si skús nastaviť budík (napr. každé 3 hodiny) a choď na WC aby si sa nemala z čoho pocikať..
@kaja15 zacni to riesit so psychologom... sama sebe len robis zle, ak na to beries LEN lieky ... sestra sa pocikavala ked bola mala a kvoli psychike otec a podobne....
Na tom vylete, dufaj, ze to pochopia, alebo sa vyhovor, ze mas problemy s mechurom
fuuu..tak možno pomôže to že nebudeš pred spaním veľa piť a že pôjdeš na záchod pred spaním a dáš si v noci ten budík..ale čo tu píšu že každú hodinu tak to nie to by si všetkých pobudila..skús povedať učiteľke o probléme resp. mame nech to povie učiteľke, tá to musí pochopiť veď je dospelá žena..a ona by pre teba mohla zaobstarať náhradnú plachtu a pod.
K psychologičke som chodila rok, na nič neprišla, tiež mi len kázala nastavovať si budík. Viac ako rok som sa ním budila, minimálne 2x za noc, niekedy aj 3x, ale väčšinou mi to nepomohlo. Večer moc nepijem, lebo beriem ten hormonálny liek, takže môžem len málo piť, ale posteľ mám stále mokrú ako keby som sa celý večer nalievala vodou. Nechápem to, ale je to tak. Nerobím si nádeje, že to utajím, že to zamaskujem, preto ma skôr zaujíma či ste toho boli svedkom, alebo ste to zažili a ako to spolužiaci brali.
veď choď a povedz to len učiteľke - tá snáď nie je sprostá, aby z toho robila nejakú vedu - a tým osobám, s ktorými budeš na izbe. veď predpokladám, že to budú tvoje najbližšie spolužiačky nikto iný to vedieť nemusí.
Súhlasím s názorom aby si to povedala tým kamarátkam čo snimi budeš na izbe..predpokladám,že sú to tvoje dobré kamarátky..sadnite si a povedz im o tom probléme určite to pochopia..a dalej to šíriť nebudú..a ty aspoň potom nebudeš stresovať,alebo stávať 3 krát za noc..
Ak sú to praví kamaráti (ale predpokladám že nie všetci...), tak to pochopia a nebudú sa Ti posmievať. Povedz im to radšej teraz, než aby sa to dozvedeli až potom, keď sa to stane.
K Tvojmu problému... Možno nebude toľko času na spánok, budete hrať hry, rozprávať sa - proste zabávať sa. A vložky na únik moču by Ti nepomohli?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Ale inak, to čo sa ti deje, má dosť veľa spoločného s psychikou. Čiže sa snaž problém nájsť tam
niečo už vymysli.....niečo savé
Málo piť, plus tie plienkové nohavičky?...Alebo by vaši mohli o tom povedať učiteľkám, nech ti dajú samostatnú izbu alebo niečo také...
uži si výlet a dúfam, že to bude ok
a prečo by sa o tom mali dozvedieť spolužiaci?? alebo učitelia?? ved spolubyvajuce budes mat iba baby - predpokladam kamosky, tak snad by neboli take sproste aby to vsetkym vykecali nie?
a večer nepi, až ráno.. a v noci si skús nastaviť budík (napr. každé 3 hodiny) a choď na WC aby si sa nemala z čoho pocikať..
Na tom vylete, dufaj, ze to pochopia, alebo sa vyhovor, ze mas problemy s mechurom
veď choď a povedz to len učiteľke - tá snáď nie je sprostá, aby z toho robila nejakú vedu - a tým osobám, s ktorými budeš na izbe. veď predpokladám, že to budú tvoje najbližšie spolužiačky nikto iný to vedieť nemusí.
K Tvojmu problému... Možno nebude toľko času na spánok, budete hrať hry, rozprávať sa - proste zabávať sa. A vložky na únik moču by Ti nepomohli?