Ahojte,chcela by som sa spýtať,čo sa mám učiť na prijímačky z ekonómie.Kúpila som si tú knihu z EU shop ale je tam toho dosť veľa a chcela by som vedieť,na čo sa mám zamerať.Treba sa to učiť všetko alebo stačia len tie zhrnutia?
Tak záleží ako dobre vieš ekonómiu.. mne stačila maturita a tu knihu som si len prečítala... zameraj sa napríklad na krivky resp. posuny kriviek. Inak tam bolo z každého rožku trošku.
Tych kriviek a ich posunov je tam dost. Ono toho zas nie je nejak vela. Nesnaz sa tu knizku ucit naspamat, len si ju 2-3krat pecitaj, najlepsie niekedy cca mesiac, dva pred prijimackami.
Test sa skladá z matematiky, ekonomie, a anglického jazyka...
-ak si dobre pamätám tak je z ekonomie 25 otázok z toho 2-3 historia 7 posunov kriviek, dve otázky na pozitívnu a normatívnu ekonomiu a zvyšok si pozri hrubo zvýraznené texty v tej prípravnej knihe z ekonomie. Jedna pomôcka k tomu, možnosť E sa v správnych odpovediach v každom teste vyskytuje len raz.
- anglický jazyk.. ako prvé tam máš text do ktorého máš vybrať z možností A B C D ktoré slovo, čas,frázu alebo člen doplníš, ako druhé tam máš 10 ekonomických výrazov a máš to spojiť so správnymi vysvetleniami ktorých je približne 15.. a sú tam chytáky.. a ešte je tam text ktorý si prečítaš a určíš či tvrdenia ktoré sú uvedené sú pravdivé alebo nepravdivé.
- hmm.. matematika.. pamätám si že som tam mala jednu logickú ulohu.. jedna by tam mala byť,ale nieje to pravidlo.. ďalej tam bude jeden príklad na variácie, kombinácie, pravdepodobnosť.. určite 2 príklady na aritmetickú a geometrickú postupnosť, a rovnice všetkých typov, dobre si preopakuj kvadranty ale z matiky ak aj nezískaš vela bodov si nič nerob, 0 boli bežné
Držím palce, keby si mala otázky kludne napíš správu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
KONEČNE NIEKTO!
Test sa skladá z matematiky, ekonomie, a anglického jazyka...
-ak si dobre pamätám tak je z ekonomie 25 otázok z toho 2-3 historia 7 posunov kriviek, dve otázky na pozitívnu a normatívnu ekonomiu a zvyšok si pozri hrubo zvýraznené texty v tej prípravnej knihe z ekonomie. Jedna pomôcka k tomu, možnosť E sa v správnych odpovediach v každom teste vyskytuje len raz.
- anglický jazyk.. ako prvé tam máš text do ktorého máš vybrať z možností A B C D ktoré slovo, čas,frázu alebo člen doplníš, ako druhé tam máš 10 ekonomických výrazov a máš to spojiť so správnymi vysvetleniami ktorých je približne 15.. a sú tam chytáky.. a ešte je tam text ktorý si prečítaš a určíš či tvrdenia ktoré sú uvedené sú pravdivé alebo nepravdivé.
- hmm.. matematika.. pamätám si že som tam mala jednu logickú ulohu.. jedna by tam mala byť,ale nieje to pravidlo.. ďalej tam bude jeden príklad na variácie, kombinácie, pravdepodobnosť.. určite 2 príklady na aritmetickú a geometrickú postupnosť, a rovnice všetkých typov, dobre si preopakuj kvadranty ale z matiky ak aj nezískaš vela bodov si nič nerob, 0 boli bežné
Držím palce, keby si mala otázky kludne napíš správu