Máte nejaký obľúbený slovenský film ? Niečo z klasiky ( Pacho hybský zbojník , Červené víno , Tisícročná včela , Perinbaba ) alebo skôr novšiu tvorbu ( Báthory , Lóve, Pokoj v duši ) ?
tak sorry ... ale pokoj v kuši je ... ehm ako by som to povedal ... za ten film by mali zavrieť režiséra, scenáristov, producentov a neviem koho ešte za útok na zdravý rozum a kinematografiu
asi ten Pokoj v dusi , bohuzial sa nic lepsie nenajde jedine potom nejake tie kratke filmy co na STV obcas chodia ale to sa neda nazvat poriadne filmom
pre vsetkych a aj zakladatela tejto diskusie : PREBOHA co ste to za primitvov, co tvrdia, ze film Love je to najlepsie zo slovenskej kinematografie, alebo ze tam vobec patri do nejakej myslenej TOP? Sice slovenska kinematografia nikdy nenastavila latku prilis vysoko, ale tento film je jeden velky zlepenec viet a scen pokradnutych zo vsetkych starych americkych filmov. To neskutocne klise od 5 minuty az do konca je tak neprijemne, ako ihla v zadku.
Zaciatok je akurat peckovy, pretoze je presne opat koho klise - cize nieco nove
pacho je skvelý, tisícročná včela je dobrá, Love je odpad, podľa mňa to tu ľudia vyhlasujú za "najlepšie zo slovenskej kinematografie" len preto že sa dopočuli že to bolo v širšom výbere na oscarov (čo tiež netuším čo komisia čo ten výber zostavovala fetovala), ale momentálne... Legenda o lietajúcom Cypriánovi je podľa mňa totálna špička, keď si odmyslíme niektoré kúsky typicky slovenského herectva, ktoré nie sú dobré, tak je to film na svetovo kvalitatívnej úrovni, nikdy by som nečakal že niečo také slováci vyprodukujú, vynikajúci.
@delpurr ako ja chápem, že sa ti nemusí páčiť Lóve.. ale každý má iný vkus.. a toto je o názore... alebo sa mýlim? Tak neurážaj... okey.. ja viem, že sú aj iné kúsky zo slovenskej kinemotografie, ale všetkým sa páči niečo iné.. tak sa s tým zmier..
@kockana Hodnotenie filmu Lóve nie je o názore ( možno trocha o vkuse), ale hlavne je to fakt. Lóve je sračka A nie je to ani o urážkach a podobne... Skôr o náročnosti diváka. Niekto si rád pozrie film s umeleckou hodnotou, pútavým dejom, neprimitívnymi dialógmi, dobrou kamerou, strihom, scénami atď... Iný zas uprednostní film, pre nenáročného diváka, pri ktorom neuvažuješ len sedíš a čumíš. A po piatich minútach dokážeš predpokladať, ako to skončí. Je to o tom, kto čo zvláda a kto na čo má Peace - smile
@kockana nieje to ani tak o nazore - ked nevidis, ake silne klise sprevadza divaka takmer 85% filmu, tak si dovolim povedat, ze filmy niesu tvoja silna stranka Co ma ani neprekvapuje, kedze mas 16 rokov a zdaleka si toho nevidela tolko co napriklad ja.
Ja som filmovy fajnsmejker, filmov som videl nehorazne velke mnozstvo a to roznych zahranicnych, domacich, starych, novych, kratkometraznych, atd. A moj nazor vychadza zo skusenosti a vedomosti dosiahnutych vdaka prave tomuto...
Videl som film Love, zaciatok supr - ostatok klise. Inac to nebude, a nezmenis to ani ty s tvojim pozitivnym nazorom nanho - ktory ti avsak neberiem. Sto ludi, sto chuti - su aj filmy, v ktorych je tiez vela klise a su dobre.
@delpurr okey, beriem ja len píšem svoj názor.. nebolo v tom nič zlé.. a myslím, že som videla dosť starých filmov.. či už slovenských alebo zahraničných..
@kockana beriem, ze si ich videla vela, ale tolko vela ako ja isto nie a aj to samotne ponimanie detailov, deja, hereckych vykonov, vizualnej stranky, hudby atd. isto nieje take vycibrene ale jasne, tvoj nazor beriem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
A este Polcas rozpadu.
ale radšej mám české, alebo skorej československé komédie ako Co je doma to se počíta, Vesničko má středisková, Slavnosti sneženek
inak to myslíte vážne s tým Lóve?? O_o
Zaciatok je akurat peckovy, pretoze je presne opat koho klise - cize nieco nove
a aj mne sa páči Lóve..
Ja som filmovy fajnsmejker, filmov som videl nehorazne velke mnozstvo a to roznych zahranicnych, domacich, starych, novych, kratkometraznych, atd. A moj nazor vychadza zo skusenosti a vedomosti dosiahnutych vdaka prave tomuto...
Videl som film Love, zaciatok supr - ostatok klise. Inac to nebude, a nezmenis to ani ty s tvojim pozitivnym nazorom nanho - ktory ti avsak neberiem. Sto ludi, sto chuti - su aj filmy, v ktorych je tiez vela klise a su dobre.
a z tých vážnych Báthory
Nie je to nejaké extra ale lepší z našej tvorby nepoznám.