by som si prosil aspom tri šperky lebo ešte som nikdy žiadny nemal a rád by som zistil čo je na nich také zaujímavé keď sa nimi súčasný človek dobrovoľne zaťažuje.
@breakdown z môjho uhlu pohľadu šťastie v inej než verbálnej rovine neexistuje a je to len ilúzia, ktorá poskytuje nie až tak šikovným jedincom celoživotný daydreaming. ale je to veľmi užitočná ilúzia, takže nič proti tomu.
@alpynus no ale tu sa bavme tak ze ak existuje akoze co ja vim .... tak napr .... co povies na dakeho chalana co ma otecka podnikatela a nemusi nic robit ma sa jak prasa v zite na vsetky skoly ho zobrali lebo mu to tata zaplatil , je zdravy , ma taku na aku si ukaze a zije si zivot jak nic ... povedz mi co sikovne musel spravit aby to tak bolo vocpat sa do dobryh vajec svojho fotra ??? ... a napr. ked ti proste umre polka rodiny , ochories na rakovinu a tvoj partner zomre na rakovinu a vsetci zomru .... tak to tiez ako ovplyvnis ? .... ak to neni stastie a nestastie tak je to karma alebo ja neviem kazdy to vola inak nemozes ovplyvnit vsetko v tvojom zivote .... ci sa mylim ?
@breakdown nó, skúsme si najprv nejak objasniť, že čo považuješ za "šťastie".
lebo mne dáva koncept "šťastie" zmysel jedine v teórii hier, kde ho definujem ako okamžitý výsledok, ktorý je nad matematickými očakávaniami. napríklad keď hráme človeče nehnevaj sa a ja hodím 6, tak mám (v short-terme) šťastie, pretože pravdepodobnosť, že trafím šestku, je iba 1/6 = ~17%, čiže môj hod dopadol nad očakávania a dalo by sa povedať, že som mal šťastie. avšak v long-terme určite nemôžem mať dlhodobé šťastie a tie šestky budem vždy hádzať s pravdepodobnosťou 1/6, takže preto šťastie definujem v short-termových súvislostiach.
no a fakt netuším, ako môže niekomu dávať koncept šťastia zmysel aj v real life, ale rád si prečítam tvoju úvahu.
Keďže rybka dáva tri želania priala by som si zdravie pre mňa a moju rodinu (kde samozrejme rátam aj môjho priateľa), šťastie pre mňa aj moju rodinu a nevyprchajúcu lásku
@alpynus .... no ked sa cez vikend vyspim ti napisem kludne uvahu aj na stranu ale teraz na to vobec nemam chut a ani energiu .... ale neviem no kazdy vnima stastie inak
@tunidlo hej, to mi potom doplo, keď som dopísal ten koment, že v slovenčine má slovo "šťastie" minimálne dva dosť odlišné významy; každopádne dobrá pripomienka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
lebo mne dáva koncept "šťastie" zmysel jedine v teórii hier, kde ho definujem ako okamžitý výsledok, ktorý je nad matematickými očakávaniami. napríklad keď hráme človeče nehnevaj sa a ja hodím 6, tak mám (v short-terme) šťastie, pretože pravdepodobnosť, že trafím šestku, je iba 1/6 = ~17%, čiže môj hod dopadol nad očakávania a dalo by sa povedať, že som mal šťastie. avšak v long-terme určite nemôžem mať dlhodobé šťastie a tie šestky budem vždy hádzať s pravdepodobnosťou 1/6, takže preto šťastie definujem v short-termových súvislostiach.
no a fakt netuším, ako môže niekomu dávať koncept šťastia zmysel aj v real life, ale rád si prečítam tvoju úvahu.
Podľa mňa v týchto kontextoch vystupuje šťastie ako "happiness", nie ako "luck"
(ach jaj profesionálna deformácia.)