čo si vybrať? .. prednedávnom som sa rozprávala s niekým, čo chcem dobyť ďalej a čo ma ťahá. už dlhšiu dobu rozmýšľam niečo v smere architektúra alebo módne návrhárstvo. ale potrebujem vedieť čo mi nato treba a chcem poprosiť niekoho kto má s tým skúsenos
zvoľ si architektúru, modne návrharstvo sa často študuje na školách ako sú bývalé SOU s vyučovaním odborov kaderník, kozmetička a samozrejme to návrharstvo... po skončení strednej nečakaj, že prídeš pracovať do nejakej kancelárií a budeš kresliť návrhy, bohužiaľ, na slovensku je to tak slabý odbor, že zrejme skončíš ako predavačka, lebo na výšku budeš mať problém sa dostať (áno, tí čo navštevujú SOŠ, ktoré boli vlastne SOU majú zhoršené podmienky ako tí, čo študovali napríklad na gymnáziach, priemyslovkách, OA atd)
ja by som na tvojom mieste šla na buď na gymnázium alebo ak si myslíš, že na to nemáš, tak na SPŠ stavebnú a potom na vysokú na architekturu... síce na SPŠ budeš mať málo spolužiačok, ale ver, mať chlapcov kamarátov má len výhody, lebo ženy sú strašné mrchy a čím viac žien v jednej miestnosti tým viac intríg
no ja študujem pozemné staviteľstvo a celkom pohoda až na tie odborné predmety no budeš sa tam musieť dosť učiť( ako aj na každej škole) ,ale ak ti nejde matika tak to budeš mať dosť ťažké .
a @sandy114 teraz je to pre dievčatá "in" ísť na stavebnú ,prváčok je zahlásených viac ako prvákov na našej škole
@denix keď jej nejde matika, bude to mať ťažké všade, ak samozrejme nerátame odbory, ktoré majú nulové uplatnenie (škola podnikania a tie kvázi "soš ekonomické" a pod)
@sandy114 ja som na 8 ročnom gymply ale tak ak chcem ist na tu architekturu tak by som mala uz teraz vyhladat niekoho kto by ma ucit techniky a potodbne
@kamodyota ... podla mna chod na strednu umelecku skolu ... zo zameranim na vytvarnictvo .. pretoze na vysoku na architekturu robis prijimacky z kreslenia a tak ...
@avieabbey nechci mi povedať, že umelecká škola ťa toho naučí viac ako gymnázium (čo sa týka prípravy na vysokú školu). Dobre, kreslenie, kresliť sa vie naučiť aj doma, chce to len trénovať, ale na architektúre bude mať veľa predmetov založených na matike a fyzike a tie sa človek nevie naučiť len tak sám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ja by som na tvojom mieste šla na buď na gymnázium alebo ak si myslíš, že na to nemáš, tak na SPŠ stavebnú a potom na vysokú na architekturu... síce na SPŠ budeš mať málo spolužiačok, ale ver, mať chlapcov kamarátov má len výhody, lebo ženy sú strašné mrchy a čím viac žien v jednej miestnosti tým viac intríg
a @sandy114 teraz je to pre dievčatá "in" ísť na stavebnú ,prváčok je zahlásených viac ako prvákov na našej škole