Keby sa včera nič nestalo začínal by som blog s tým aký bol super celý deň. Bohužial bol super iba z časti. Celý deň mi totiž pokazila skorá nočná hodina.
Išiel som do baru, lebo sme sa s kamošmi doholi, že si dáme pizzu, kofulu a zahráme si kus futbal. Mali sme robiť to isté čo skoro vždy. Keď som prišiel do baru hneď som uvidel prvú lastovičku. Bol ním Peťo. Mal vraj nejaké spory s niekým kto bol medzi jeho klasickou bandou a kedže ja som bol ešte sám, išiel vonku do záhrady. Po chvíli som sa vybral pozrieť či už neprichádza Marek, ktorý mi volal. Ale kedže som ho nevidel tak som sa pobral za Peťom von. Vonku už boli bývalí spolužiaci a staršina . Pekne som im pozdravil a podal ruky každému v smere hodinových ručičiek.
Keď som sa ale dostal k Maťovi, ktorí bol tam aj nastarší, prekvapil ma tým, že sa mi prihovoril. To ma prekvapilo. Nerozprával veľa, no vedel som o ňom dosť aj to, že vie byť pridrzí, že pije iba fínsku vodku a pod.
Povedal mi: "Peti, to komety sa nevymýšlajú, ale píše sa pravda, nedomýšľa sa to čo sa tebe páči! Chápeš! Pišty dal gól hlavou, lobol brankára hlavou. Nie, kopol gól." Potom ešte pokračoval v podobnom duchu, s tým, že spomínal že si vymýšľam v každej druhej vete a nehovoril to nejak s tým úmyslom, že počúvaj urobil si chybu oprav, stáva sa nevidel si to dobre. Hovoril to s tónom ty debil, čo klameš naschvál aj by som to urobil lepšie a ešte ma obháji aj viac ľudí ako teba, lebo mne uveria skôr, alebo aspoň podobne. Hovoril to dosť dôrazne a nahlas aby to počul každý a ešte aj s povýšeneckým úškrnom. Ozaj ma prekvapil. (možno si kus domýšľam ale jeho ciel nebol čistý)
Problém je v tom, že pomáham priateľovi so stránkou futbalového klubu (ktorý mám medzi linkami). Ja fotím a píšem komenty, pomáham pri grafike a ilustráciách, Paťo píše stručné sumáre, výsledky, aktualizuje tabuľky, stará sa o chod a aktualizáciu stránky. Ja som robil so stránkami dávnejšie a keď povedal, čo začal a poprosil a kus pomoci rád som sa ponúkol. Povedal som, že si nežiadam odmenu, chcem mu čisto z priateľstva pomôcť. Bál som sa reakcie ľudí, ale povedal som kašlem na to, aj tak viem čo si myslia o mne.
S veľkým elánom som písal celkové hodnotenia zápasov. Mal som kritiky, mal som pochvalu, upozornili ma na chyby, či už cez návštevnú knihu alebo osobne v súkromí medzi dvoma očami, a každý to robil so štýlom som rád, že pomáhaš. Bol som šťastný z úspechu a ľudia mi dali chuť pokračovať a písal som aj keď sa mi niekedy nechcelo.
A zrazu niekto ma pošle k zemi. A vedel o tej chybe v článku skôr ako v ten deň. Neoznámil to ani v komentoch ani v náštevnej knihe ani mi to nepovedal z očí do očí ale jasne ma vysmial pred známymi a kamošmi.
Čo sú to za ľudia? Čo som mu spravil? Vadilo mu, že niekto ma pochválil pred ním alebo, že sa miešam tam kde on sa nikdy doteraz nemiešal? Alebo, že som skritizoval (to som nespravil).
Bol som dosť nešťastný, nie z toho, že mi vytkol chybu (tie robím a nestráham sa ich napraviť), ale z toho ako mi ju vytkol a ako sa na tom vyžíval. Asi sa mu uľavilo.
A čo čert nechcel keď som prišiel domov a zapol si pc a zaťukal pokec zrazu som v aktualitách zbadal článok so slovenskou vlajkou a pekným úvodníkom. A prišiel som na to, že sa tam spomína práve môj prípad. Bola tam dosť dobre rozpísaná závisť a dôvod prečo a čo je u nás zakorenené - voľa neprajnosti druhému ak jemu sa tiež nedoprijalo.
Jednoducho ten jeho spôsob a štýl. S takým som sa stretol zriedka a včera ešte v nálede som ostal celkom zaskočený. Takých by trebalo strielať
Už som si vylial zlosť a nechápavosť aspoň na troch miestach ale musel som aj tu. To je jednoducho horor. Mal šťastie, že som nepil. ináč by dostal tiež pekný koment na mieste. Deptať ľudí viem dokonale . Ale ja som radšej povedal dobre nevidel som mohol si napísať a opravil by to Paťo alebo ja. On pokračoval takže som odišiel.Ozaj prečo také ľudia robia? Viem, že nemôžem sedieť každému a nemôže ma mať každý rád, ale takto? Čo je to dnes za svet?

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
nika42  14. 9. 2008 14:14
ale chlapec ti závidí že si obdivovaný a chválený a že ťa poznajú.. on nič podobné nedoKáže alebo aspoň nie na tvojej úrovni a taK ťa buzeruje.. ser na neho aj taK ti za to nestojí
Napíš svoj komentár