Na účte SR pre šrotevné svieti nula. - Smutná správa v novinách

Keď som sa vracal vo štvrtok z jednej súťaže z Liptovského Mikuláša, tak ku mne prisadol vo vlaku človek, ktorý bol jedným z posledných, ktorý to ešte stihli a včera už čakal aj na auto .
Mnohí mali smolu a už sa im to nepodarilo, ale netreba zúfať. Prídte s autom na vrakovisko a vyberte si. Teraz je na vrakovisku kopa novších áut ako práve to, ktoré máte doma. Podľa mňa by nebol problém s akciou - Vymeň staré za mladšie - priamo na vrakovisku. A pre sociálne najslabšie vrstvy by to bolo možno aj najpriateľnejšie riešenie, lebo výmena by bola, samozrejme zadarmo.
Kto by nebral výmenu svojej škody 105 za napríklad za VW Golf druhej generácie? Alebo svojej MB-čky za novšiu Škodu 120? Na vrakoviskách je teraz ozaj z čoho vyberať.
Vláda by mohla pohnúť kostrou a prekvapiť nás kreativitou, veď keď už sa nazbieralo toľko áut, prečo ich nevyužiť? Starý majitelia ich nechcú, ale niekto by ich možno vymenil.
A to som ešte nespomenul ani výhody. Tie stále omieľané ako menej CO2, vyššia bezpečnosť, atď vynechám, ale napríklad - Škoda 1000, 100 (niekto tak iní onak) - tzv. MB - prečo by ho vám mali vymeniť napr. za škodu 120?
MB bolo vyrábané z hrubého oceľového plechu - výhoda - viac druhotnej suroviny
MB bolo poskladané prakticky len z kovu a gumy, takže recyklovateľnosť je vyššia ako pri novších modeloch.
MB má jednoduchšiu konštrukciu - rýchlejšie sa dá rozobrať
MB nemá autorádio

PS: Ja chcem šrotovné aj na motorky - dobrý nápad do budúcna

 Záchod
Komentuj
Napíš svoj komentár