Bola to žena ako každá iná. Lak na nechty si menila každý druhý deň , ceruzku na oči zastrúhavala každé poobedie a Raz mesačne objednávala tonu kozmetiky z avonu.
Pri zlomenom nechte zavíjala ako šakal a keď videla zľavu v orsay oči jej šťastím žiarili.

Dáma v produktívnom veku, nie stará..ale na diskotéke by už vyzerala divne. Trochu panská, ale obľúbená. Každé ráno odvezie deti do školy a potom ide do práce. Robí v redakcii ženského časopisu (ako inak) .

Keď prídem domov z práce je unavená a tak sa manžel musí uspokojiť s kôprovou omáčkou zo sáčku a kúpenými knedľami. Je zvyknutý, pretože s touto knedľou žije nejaký ten piatok.

Ako každé ráno sedela vo svojom forde aj pripútanými deťmi , žena si totiž dosť potrpela na bezpečnosť. Nejde to naštartovať. Skusí ešte raz. Nič. Keďže je priekopníčka/feministka/ znamenie panna nezavolá ani svojho muža, suseda, dokonca ani servis.

Odchádza aj s deťmi na autobus. Áno presne na ten dopravný prostriedok, ktorý najviac neznáša odkedy videla dokument o baktériách na dvojke.
Spočiatku ide všetko po masle. Deti sedia, žena sedí. Zákruta , semafór , vodič pospevujúci si „čo sa stane ak ju pobozkám“ . Bežný deň, až kým autobus prudko nezabrzdí na ďalšej zastávke. Nastúpili oni .Áno oni! Celá banda sa postavila nad ženu. Stáli nečinne a len tak si pohmkávali „soskére kompére“ . Zrazu prišla najhoršia zákruta a žene už nebolo všetko jedno. Najobávanejší jedinec sa zvalil presne na ňu obtrel sa o jej odhalene rameno to svoje. Žena ho okamžite odtlačila na bok. Na ďalšej zastávke vystúpila a na tento (podľa nej katastrofický) zážitok zabudla.

O dva dni si našla na bruchu žltú vyrážku. Šlo ju roztrhať. Ako prvé ju napadlo, že asi nemala jesť tú deň starú activiu z chladničky. Potom jej to však došlo. Žena v produktívnom veku dostal kiahne! Hnusné, svrbivé, nepríjemné červeno-žlté kiahne! Okamžite sa rozbehla za doktorom. Doktor –starší pán so sivými vlasmi, ktorý na všetky choroby od pľúcnej embólie až po triesku v prste predpíše antibiotiká. Tento krát dal však žene púder. Tekutý púder , ktorý vraj po vytiahnutí z chladničky príjemne chladí. Žena sa potešila a utekala domov vyskúšať tento zázrak od zentivy.
Spočiatku sa len jemne natierala, časom prichádzali stále hrubšie a hrubšie vrstvy až kým si nepovedala „hm, ako môže chutiť taký púder? “
Prvý krát si ho natrela len na chlieb. Chutil ako pomazánka. .mentolová pomazánka. Manželovi to radšej nevravela, veď , čo by si pomyslel.

Stala sa závislou. Postupne si už nevedela pomôcť a púder dávala všade. Do šalátov, deťom na desiatu, dokonca s púdrom aj čistila vodný kameň.

Táto žena, ktorá si kedysi dávala denne púder na líčka, si teraz s úplne iným púdrom nevie dať rady.
Manžel po čase vidí, že jeho žena je na pokraji zúfalstva a tak vezme všetok púder, ktorý doma mali a odnesie ho do zberu púdrov (zošrotovať). Za získané peniaze kúpi žene liečebný pobyt na Prednej Hore.
Žena sa po roku vracia z liečebne oddýchnutá a bez myšlienky na púder. V mysli má len jedinú myšlienku- „zase sa raz o všetko musel postarať chlap! “

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
sisska  30. 5. 2009 19:04
Zaujímavý koniec, inak sa mi ale veľmi páči nápad, ako sa stala závislá
 fotka
grietusha  30. 5. 2009 19:09
neverím, že žena, ktorá nakupuje v orsay, by si objednávala veci z avonu
 fotka
whatsername8  30. 5. 2009 23:24
ale tuto poviedku si nepisala v triezvom stave, všakže?
 fotka
gebrica  30. 5. 2009 23:46
také dajovské hlavne tá posledná veta
 fotka
elwinko  31. 5. 2009 07:52
ako sa to zvrhlooo
 fotka
narazuvzdornaa  31. 5. 2009 10:46
Whow mentolová pomazánka...nepomôžem si, ale ako mätofilovi mi to znie bohovsky.
 fotka
smejkap  31. 5. 2009 11:40
PERFEKTNE
 fotka
neway  27. 8. 2009 22:00
nadherne. a ten sviezi styl!
Napíš svoj komentár