...tak to sa väčšinou začína pravé leto. Niežeby sa to hovorilo, nie je to ani meteorologická pravda, ani staré babky netradujú... len som si tak vymyslela. Lebo vždy sa už začiatkom jari teším, že rozkvitnú orgovány. Som alergička, ale ten kvet mi nikdy nevadil. Milujem tú vôňu.
Orgován je taký nezvyčajný. Rastie v podstate na strome ( alebo vysoký krík to je, no kto ho vie), má bujné kvety a strašne dlho to trvá, kým rozkvitne. Asi preto, lebo na to vždy čakám a chodím po tej našej ulici a sledujem tie stromy a ide to pomaly...vždy keď niečo sledujeme, ide to pomaly...sledujeme Titanic, ide to pomaly, čakáme u doktora, ide to pomaly, čakáme na Godota, ten ani nepríde...no ale späť k tým orgovánom. Trvá to dlho, to rozkvitnutie, ale keď rozkvitne, tak sa z neho veľmi teším neviem ako vy, ale ja hej. Ani ho netrhám, nedávam do vázy, len chodím okolo neho, pričuchnem si, dívam sa a idem..., Keď odkvitne orgován, tak prišlo leto, lebo akosi to odkvitnutie vôbec nevnímam...a nevnímam ho logicky preto, lebo som sa už orgovánu nabažila a je prirodzené, že sa teším z voľnosti a horúčavy leta...takže to len tak, k tomu nadpisu.

Všimla som si, že blog píšem v poslednej dobe, len keď som chorá...píšem len tak nekontrolovane pod vplyvom antibiotík a potom to tak aj vyzerá. No ale nedá mi .
Aby ste vedeli o akú chorobu ide,....to by ste museli čítať moje statusy ! Ale nie...tak mám zápal hrdla a dutín a tak...dnes je už prehĺtanie o niečo menej bolestivé ako pred pár dňami, keď som mala pocit, že prehĺtanie slín je ako prehĺtanie štrku, drveného skla...Na chorobe sa mi páči to teatrálne kýchanie...bežne kýcham veľmi potichu, ale keď som chorá, tak to preháňam, niekedy úmyselne, niekedy neúmyselne...Kýcham ako keby som bola na scéne štátneho divadla a to, že som chorá musia počuť aj tí, čo majú lístky na galérii.

Dnes som sa napriek chorobe vybrala do školy, aby som vrátila knihy, no veď po maturite ich už nepotrebujem, niežeby som ich počas maturity otvárala, tobôž sa z nich učila. Skrátka som mala iné materiály. Vybrala som sa do školy a v škole chaos...vošla som do nej ako víťaz, ktorý pokoril maturitu v zápase štyri jednotky na sety a v škole to bolo už každému ukradnuté...prváci čosi tlačili, vrátničky zazerali ako vždy a bola tam zima ako v krajine, v ktorej je vždy zima.( výber krajiny nechám na čitateľa) . Ešte aj naša triedna, taká neokrôchaná čo sa týka triednických vecí ma stihla naštvať, keďže mi nedala maturitné vysvedčenie...ale chápem ju ..veď nedoniesť matematicko-chemické tabuľky je prečin...mal by byť klasifikovaný ako zločin, ale na to asi naša krajina ešte nie je pripravená. A to, že som maturovala z nosky a dejepisu ma neospravedlňuje! Ani to, že so mnou nikdy neboli žiadne problémy, čo sa týka tabuliek. Pravidlá sú pravidlá!

Tak som šla na autobus...v ňom boli chlapci ..maturanti, dovolila som si ich v mysli nazvať „ blažené úsmevy v oblekoch“ ..hodnú chvíľu som sa na nich pozerala, ten ich pocit úľavy a radosti poznám, ale aj keď je to len týždeň od matury , ako keby mi bol cudzí. No neviem
sa teda dlho tešiť, to bude tou chorobu...

Chcela som sa ešte na záver k niečomu vyjadriť...asi to bola nejaká vtipná slovná hračka, alebo slovný zvrat, alebo len nejaká myšlienka...neviem si spomenúť, tak ak mi to raz napadne, tak hádam v ďalšom blogu.

A buďme zdraví.

 Blog
Komentuj
 fotka
otvoreneokno  26. 5. 2011 13:31
Antibiotiká majú nejaký psychotropný či halucinogénny účinok?
 fotka
17shano  26. 5. 2011 16:00
Tak dobre sa to čítalo...
 fotka
tikalok  26. 5. 2011 17:30
orgovány sa mi spájajú s vlakmi, v mojom okolí je pri každej železničnej trati orgovánu strašne veľa, neviem ak to je v iných častiach Slovenska
 fotka
drusilladayerova  26. 5. 2011 17:42
@tikalok možno aj u nás to tak je, ale asi som v máji ešte nešla vlakom, aby som sa presvedčila...len na našej ulici ich má každý tretí sused, len my nie...už sme ho raz aj zasadili, ale potom omylom skosili
 fotka
gebrica  26. 5. 2011 23:03
V tom predposlednom odseku si sa chcela podeliť s krédom holuba?

A super vec, ten tvoj článok. A Godota stále niet..
 fotka
wera55555  27. 5. 2011 09:08
raz ide všetko pomaly, potom ide všetko rýchlo...
 fotka
shaolingirl  29. 5. 2011 18:47
Ja musím kvôli orgovánu za dedinu! Ale oplatí sa! Milujem ten kvet! A ten blog sa mi fest dobre čítal.
 fotka
whatsername8  29. 5. 2011 23:19
taky odvecovsky dajovsky blog orgovan som vždy nosila mame na deň matiek. tešila sa, že aspoň raz do roka mame vo vaze kvety
 fotka
drusilladayerova  30. 5. 2011 12:01
@whatsername8 no však ako inak ..ja skrátka neviem napísať žiaden príbeh, len odvecovky...my máme vo váze kvety teraz, to vieš, keď pestuješ ruže..ozaj ruže som ti ukazovala, keď si bola u nás?
10 
 fotka
antifunebracka  28. 2. 2013 17:37
mne orgovany pripominaju 1 z mojich najoblubenejsich birdzacok a uz si si spomenula na tu hlovnu sracku?
11 
 fotka
orfea2  28. 2. 2013 17:41
12 
 fotka
antifunebracka  28. 2. 2013 17:59
@orfea2 ano!!!!!
Napíš svoj komentár