Včera sa ma terapeutka opýtala niekde na konci sedenia, že aké mávam sny. Povedala som jej, že sú vždy veľmi kreatívne, ale stále sa odohrávajú v rozbitých budovách. Celý môj život je to v poškodených budovách. Niekedy sú staré, niekedy sú nové a niekedy ani nie sú tak poškodené. Teda, to neviem, lebo sa nachádzam len v nejakej z miestností. Pivnica, povala, rôzne. Nikdy som z tých budov nemala negatívny pocit. Vždy sa v nich prechádzam, nikdy nie som sama. Vždy ma tam niekto z mojich priateľov alebo starých známych sprevádza. Povedala mi, že som pri správnom odborníkovi, keďže oni sa ako ambulancia týmito snami zaoberajú. Povedala mi, že budovy, domy či akékoľvek obytné priestory predstavujú našu psychiku. V pivniciach a v povalách vchádzame do nášho podvedomia. Prechádzame sa našou vlastnou psychikou a v sne spoznávame všetky jej zákutia a zložky. Zlomilo ma to, že pre mňa tie budovy nepredstavujú nič negatívne. Skôr v nich vždy nachádzam pokoj a pocit domova. Že som našla komfort v rozpadnutom dome v mojej vlastnej hlave. Že ja som ten rozpadnutý dom a nikdy ho neopustím, pretože to je moja jediná istota.




Screenshot


 Úvaha
Komentuj
 fotka
tequila  7. 3. 2023 19:30
nemyslim si, ze nase po2domie s nami komunikuje cez nejake symboly v snoch. symboly totiz tvorime vedome
 fotka
domek  7. 3. 2023 20:05
@tequila presne čo hovoríš, symboly tvoríme vedome. A vedome si vytvárame vedomie, myseľ, tú psychiku ako naše súkromie, náš domov. Čiže snové vyobrazenie psychiky ako domu je podľa mňa úplne na mieste.
 fotka
tequila  8. 3. 2023 16:12
ano ale v spanku je vedomie vypnute, preto si nemyslim, ze by s nami dokAzalo komunikovat cez nejake symboly. na to treba fakt sustredenie a aktivnu mozgovu cinnost
 fotka
domek  8. 3. 2023 17:23
@tequila ale toto sa odohráva v podvedomí. Skúsim o tom nájsť nejakú štúdiu.
 fotka
tequila  9. 3. 2023 16:23
to si nemyslim, podla mna symboly vznikaju v aktivnom mozgu. a preto tvrdim, ze sny nie su ziadne symboly, len zmes vnemov, ktoru mame v hlave v danom okamihu.

ved ako by sa potom mohli snivat symboly menej inteligentnym ludom, ktory o nich v zivote ani nepoculi? ktora cast ich mozgu by mohla vymysliet nieco, co oni sami nevedia a nepoznaju?

to by musel byt ich mozog samostatna 1tka. alebo by ich po2domie muselo byt inteligetnejsie, nez su oni sami... to skratka nedava nijak zmysel
 fotka
swamper  9. 3. 2023 18:32
Na niekoho , kto si hovorí domek to sedí perfektne Sladké sny
Napíš svoj komentár