Už len týždeň.

Chvalabobu. (Ale niekedy aj žialbobu, že chvalabobu..)
Už mám toho fakt dosť.

Necítim sa dobre. Nespávam dobre.

Sníva sa mi, že kradnem plagáty z UPC (inak, už to niekto za mňa spravil, keď mi dotyčný napíše správu, pozývam ho na pivo..), že každému osobitne, čo stojí v rade na hlasovanie, hovorím; „aj tebe sa môže narodiť dcéra lezba, aj tebe sa môže narodiť dcéra lezba, aj tebe sa môže narodiť syn gej, a tebe sa môže narodiť dcéra lezba..“

Vyvolávam opilecké konflikty a som agresívna.

Pred pár ľudí som postavila stenu (ale aj jednu som zbúrala, júúú), pretože ja sa odmietam obklopovať hlúpymi ľuďmi a každý, kto hlasuje 3x áno je hlúpy. Neberem žiadne argumenty, že je to vec názoru alebo viery alebo čoho len chcete, každý, kto hlasuje áno je proste hlúpy. Pretože stačí štipka logiky a neobmedzenosti a stačí sa trocha zamyslieť a všetko by bolo iné.

Hm, čo už.. (Ak by niekto chcel dať logickú, ideologicky nezaťaženú debatu a neskrátenú argumentáciu, kľudne poskytnem.. akoby jej ešte nebolo dosť..)
A tak v skratke.

Manželstvo ako zväzok jednej ženy a jedného muža. (O počtoch nepochybujeme, to je len škaredý trik AzRky ponížiť homosexuálny vzťah na nejakú podivnú grupen seansu..) Okej, prečo? Manželstvo je zväzok ľudí, čo k sebe cítia nekonečnú lásku. Tak prečo by nejaká láska mala byť horšia ako iná? Prečo? Prečo? Prečo?

Len nech si preboha škaredí homosexuáli neopovážia adoptovať naše deti. Toto je ešte jednoduchšie, len si zoberte 10 obyčajných rodín (z ktorých by sa tak trištvrtina už nemala právo tak nazývať podľa AzR, lebo predsa slobodná mamča a dieťa už nie sú rodina.. ale dobre.) Teraz si zoberte päť homosexuálnych a päť heterosexuálnych párov usilujúcich sa o adopciu. Týchto všetkých posledujte a len ako čerešnička na torte, choďte sa mrknúť do nejakého detského domova. Opäť si myslím, že viac k tomu dodávať netreba.

Sexuálna výchova na školách.
(A tu sa mám potrebu vyjadriť trochu viac, lebo zvyčajne sa zaoberám len prvými dvoma, a pritom táto tretia je rovnako hlúpa ako všetky ostatné a nebudeme ju predsa nijako diskriminovať.)
No keď už sa toto niekomu nepáči, ja naozaj neviem. Aj keď tu si myslím, že len AzRka rozširuje nechutné fámy o nejakej hromadnej masturbácii predškolákov pod vedením nejakej nymfomaniakálnej vychovávateľky a keby to prezentovala tak, ako by to mohlo naozaj vyzerať, neboli by hlasujúci rodičia z toho tak zhrození.Podľa mňa je úplne logické, prirodzené, ba dokonca až žiaduce zaviesť sexuálnu výchovu. Dnešná mediálna doba dieťaťu priam nanucuje sex, nehovoriac o tom, ako ľahko sú dostupné obsahy určené iba pre dospelých (často krát iba pre silné povahy). Keď som ja bola prcek, tak to boli maximálne nejaká reklama slečny cez telefón, kde bola miniatúrna fotka hore bez, ešte hviezdičky cez zónu.. Dnes v tých bulvároch je nejaká pseudocelebrita roztiahnutá po celej zadnej strane, väčšinou si nikto nerobí starosti s cenzúrou a o tom, aké ľahké je na nejakej pornostránke odkliknúť „áno mám osemnásť“ pre decko, ktoré je často počítačovo znalejšie než jeho rodičia, ani nehovorím.

Deti sú zvedavé a najviac ich láka to, čo im ich rodičia (čo si asi myslia, že žijú vo viktoriánskom Anglicku, kde treba sex iba tri krát do roka aj to dúfajúc, že z toho jedného budú dvojčatá, nech máme pokoj, však..) tak strašne zakazujú. No a z pohľadu budúcej psychologičky si ani nechcem predstaviť, aké vzťahy bude v budúcnosti schopná nadväzovať malá slečna, ktorej prvá a pravdepodobne aj na dlhý čas jediná skúsenosť so sexom je, keď sa, ani sama nevie ako, dostane cez nejakú hru, kde oblieka bábiky, k fakt tvrdému pornu, kde.. no. Dopadne to tak, že nakoniec presne tí rodičia, ktorí sa bili do pŕs a tak vehementne krúžkovali áno, že skoro papier prederavili aj pri tejto otázke, budú len dúfať, že ich dcéra bude lezba, lebo aspoň nehrozí, že jedného pekného dňa dojde piatačka domov nabúchaná od spolužiaka, s ktorým sa cez prestávku zavrela na záchode a robila to, čo robia dospelí.
Som biela žena, heterosexuálne orientovaná (aj keď si mnohí asi myslia opak v poslednom čase), mladá, vyrastajúca v strednej vrstve, kresťanka, (ani tak moc obézna zas nie , študujúca na vysokej škole. Proste taký priemer a tak som sa nikdy so žiadnou diskrimináciou priamo nestretla.(Snáď okrem tej rodovej, ale to by bolo zase na moc dlho..)

Preto sa ma ľudia pýtajú, prečo to vlastne celé riešim a beriem tak osobne.
Ja ani neviem vlastne.

Vždy som bola zástankyňou toho, že by sa ľudia nemali posudzovať/odsudzovať (vôbec) a už vonkoncom nie na základe toho, aký sa dotyčný narodí. To neovplyvní, za to nemôže.

A teraz toto, pre mňa najvyšší princíp, ktorým sa v živote riadim, je láska. Viem, že to môže znieť pateticky, ale je to tak.
Láska k druhému človeku, láska k rodine, otca k dieťaťu, dvojičkovská láska, láska k zvieratám, priateľská láska, láska k prírode.
Človek, ktorý úprimne ľúbi niečo živé nemôže konať zlo.
A Boh je láska. (Som sa učila celé roky na náboženstve a súhlasím.)

A teraz toto, že niekto ide hovoriť o inej osobe, že je horšia, nesprávna, nehodná, dokonca zvrátená alebo chorá, hoci ten človek nikomu nijako neublíži, to všetko len preto, že niekoho ľúbi.

No a vydržte to potom. Nezasiahnite. A nemyslite si, že ľudia sú hlúpi potom.
(Btw, pre moju nezničiteľnú vieru v dobrú (a aspoň trochu inteligentnú) podstatu človeka si myslím, že toto referendum bude fiasko. A že Boh odpustí AzRke to, čo dovádza.)

Áno, a na záver niekoľko tipov, ako by som vedela užitočnejšie využiť 6 000 000, ktoré ide na referendum, vyšlo by mi z toho; 10 000 bielo-zlatých iPhonov 5S aj s krytom Swarovski, 635 Birkiniek, 400 000 fľiaš Finlandie mango, 100 rokov v mojom vysnívanom apartmáne na Champs de Mars v Paríži, 2340 úžasných dovoleniek na Hawaii, 90 krásnučkých Porche Cayenne a nechcem ani pomyslieť, koľko koláčikov..

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
georg21  1. 2. 2015 16:56
V SR je nepomer medzi adoptovateľnými deťmi a vhodnými žiadateľmi o osvojenie...
Nie každý človek si chce adoptovať hociktoré dieťa a nie každé dieťa chce žiť s hociktorým človekom...
 fotka
barky  1. 2. 2015 17:00
@georg21 ved to je v poriadku dieta musi najprv suhlasit cize ak dieta bude same chciet ist aj k rovnakemu paru ake pravo ma nejake nabozensky fanaticky kkt mu to zakazat?
 fotka
tikalok  1. 2. 2015 17:01
 fotka
georg21  1. 2. 2015 17:09
@tikalok @barky osobne nikoho neodsudzujem za to akej je sex. orientácie. Pretože za to nemôže. A to dokonca ani pedofil. No správanie ak je nesprávne, nerozumné, zlé tak ubližuje aj tomu samotnému človeku (homosexuálovi, lesbe, pedofilovi...) a preto, že ubližuje aj jemu tak s tým správaním nemôžem súhlasiť. Zdá sa to radikálne, ale neuvaril by si si polievku z jedovatých húb preto, aby si nakŕmil seba či rodinu. To by nebola láska k človeku a sebe samému...
 fotka
barky  1. 2. 2015 17:18
@georg21 neverim ty si jasny Ale stale si mi neodpovedal na otazku
 fotka
tikalok  1. 2. 2015 17:21
@georg21 ja len, že ako súvisí @1 s článkom. máš v tom komente pravdu, ale čo si tým chcel povedať? lebo @4 mi nepripadá ako nejaké rozšírenie @1
 fotka
fragile.  1. 2. 2015 17:21
@georg21 Ty si naozaj hlupy clovek, prepanakrala. Ako mozes stavat na jednu uroven pedofiliu a sexualnu orientaciu?

Jedno je medzi dvoma (dospelymi) suhlasiacimi osobami a druhe je zneuzivanie deti. Na homosexualnom spravani nie je nic zle a nie je to uz vobec tvoja vec sa k tomu odsudzujuco vyjadrovat. + prestan sa tvarit ako moralna autorita, na nic take nemas pravo. -.-
 fotka
georg21  1. 2. 2015 17:22
@barky Ok, takže ty v pohode by si súhlasím s narkomanom nech v pohode rozhadzuje po ulici striekačky, však nech sa deti pichnú a nakazia?
Celkom dosť je potom tých fanatikov na Slovensku podľa teba. Minimálne 420000. Takže je to postoj veľkého počtu občanov. Nemusíme ich rešpektovať?
 fotka
tikalok  1. 2. 2015 17:25
@georg21 nerozumiem, aké striekačky do toho tentokrát pletieš. keď chceš niekoho urážať, poukazovať na niečo, čo považuješ za zvrhlé, niečo odsudzovať alebo primitívne spájať nesúvsiace veci, nemohol by si to robiť aspoň priamo a bez toho pekného pláštika?
10 
 fotka
barky  1. 2. 2015 17:26
@georg21 prečo zas porovnavaš vychovu dietata k narkomanovi co hadze striekacky? Co by podla teba to dieta tyrali alebo co? A inak si dal velmi zly priklad msusi suhlasit dieta tu nejde o tych rodicov A ano ked sa dieta rozhodne odist z domova k takemu paru aj milion ludi je do toho velka **** .

A hlavne keby z tej vzorky vyskrtam vsakovakych idiotov co to podpisali len preto lebo veria ze im ukradnu dieta a podobne tak by ostala menej ako polovica. Plus dochodcovia co by dali aj majetok keby im to farar kaze
11 
 fotka
barky  1. 2. 2015 17:27
a keby 420000 ludi podpise aby sa nwm zacali burat kostoly alebo nieco proti tvojej viere a postojom respektoval by si ich? Pochybujem aj keby ich bolo milion
12 
 fotka
georg21  1. 2. 2015 17:29
@tikalok v @4 to ani nie je rozšírenie, skôr celková reakcia na otázku v referende

@fragile. Nestaviam to na rovnakú úroveň, poznám rozdiel medzi tým. Uviedol som len príklad rôznych ľudí a ich správania, ktoré je škodlivé pre nich samých a nerozumným správaním súhlasiť nemusíme.
Napr. vyše 60% HIV pozitívnych sú ľudia s homosexuálnou sex. orient. Smrteľná choroba je zlo, ktoré si spôsobujú týmto správaním. Dá sa napr. učiť sex. zdržanlivosti.
13 
 fotka
georg21  1. 2. 2015 17:35
@barky Lenže toto je prezidentom vyhlásené, Úst. súdom schválené referendum, o ktorom môžu hlasovať všetci právoplatní voliči. Podobne, ak by si ľudia vyžiadali referendum o tomto @11 tak by som šiel vyjadriť názor. Aj keď si myslím, že taká otázka by nebola v súlade s právom. Je to len demokratický nástroj ako dať vedieť vláde čo si občania myslia. Mám pocit, že niektorí občania "si nemyslia nič".
14 
 fotka
fragile.  1. 2. 2015 17:38
@georg21 Ale to je problem promiskuitnych ludi vo vseobecnosti, nie homosexualnej orientacie a homosexualneho spravania, cize tvoja pointa je uplne nulova a zavadzajuca. A jasne, ze to stavias na rovnaku uroven, ked to napises tak, ako si to napisal. Hlupostami si obhajujes svoje vlastne predskudky.

Si proste velmi arogantny clovek, ktory citi potrebu ostatnym hovorit, ako maju zit.
15 
 fotka
georg21  1. 2. 2015 17:39
@tikalok chcel som tým len povedať, že s akýmkoľvek nerozumným, zlým správaním nechcem súhlasíť, pretože to ubližuje aj samotnému tomu človeku, ktorý sa tak správa. To je všetko čo som tým chcel povedať. :letim: @4 @8 @12 @13
A samozrejme som namiesto tejto vety napísal pár blbých prirovnaní.
16 
 fotka
ssnehulienka  1. 2. 2015 17:42
Bobaaaa
17 
 fotka
georg21  1. 2. 2015 17:51
@fragile. Tu ti nemám ako lepšie vyjadriť, to ako som to myslel.
Myslel som to takto a len toto @15

Samozrejme chápem, že mi to nemusíš veriť, ale nemám ti to ešte ako inak potvrdiť.
Proste som zvolil blbé, zbytočné prirovnania. Samozrejme, ma nie je do toho nič kto s kým čo má.
No považujem správanie, ktoré škodí človeku, za nerozumné. Neodsudzujem inak orientovaných ľudí, nesúhlasím iba s nedobrým správaním, ktoré má za následok napr. choroby, nenávisť...
18 
 fotka
acheraya  2. 2. 2015 12:44
@ssnehulienka ááno??
19 
 fotka
tralalibang  2. 2. 2015 16:03
@georg21 Som bisexuál a nemám pocit, že by som tým, že som kedysi bola zaľúbená do ženy niekomu ubližovala. Láska je láska v každej podobe...
20 
 fotka
antifunebracka  2. 2. 2015 16:32
presne, presne, PRESNE!!!!! aj ja to v poslednej dobe NESKUTOCNE prezivam, netusim vôbec preco, dokonca viac ako moji kamarati homosi... vlastne viem preco, pretoze v nasom state sa s odobrenim prezidenta, ktory sa prezentuje ako ludomil, ustavneho sudu a zopar tzv. "moralnych autorit" realizuje BEZPRECEDENTNE napadnutie prav mensiny.
referendum nema absolutne ziadne miesto v tejto dobe, na tomto kontinente, v tejto spolocnosti. uz chapem, ako sa citili bojovníci za rovnopravnost belochov s cernochmi v 60. rokoch.
ako opakovane museli narazat na stenu ludskej TUPOSTI a ignorancie, ako museli bojovat s predsudkami, neopodstatnenou nenavistou, alibizmom a dvojitym metrom. ale vies co?
oni to dokazali! uz o 10 rokov bola tato rovnopravnost takmer rovnaka.
a zvladneme to aj my! ked vykape tato najstarsia generacia, co este chodi do kostola a ktora predstavuje vyraznu volicsku zakladnu, verim tomu, ze tunajsia cirkev a jej moc vyrazne upadne a aj gayom u nas svitne na lepsie casy
uz teraz su na nasej strane vsetci psychológovia, sociológovia aj sexuológovia, staci len zaviesť lepsiu osvetu medzi tupu, alkoholom, hokejom a futbalom otapenu obmedzenu slovac a bude to lepsie aj ja som za posledne obdobie zrusil niekolko priatelstiev, pretoze o ludi zucastniacich sa referenda nestojim, opovrhujem nimi a dufam, ze ta hrstka, ktoru som este nestihol poslat do pici, si to tu precita: jbmnvs. v mojom zivote maju miesto len ludia s toleranciou a svetlom v srdci
keby uz pre nic ine, tak aspon preto, ako vas politici brutalne ovplyvnuju a tahaju vas za nitky, ste si uvedomili, ze ste len obycajne poslusne ovecky, co si idu vyjadrit do kosiara svoj "nazor" presne ako to oni chcu. aspon pre to rebelstvo voci statu keby ste ostali doma.
ale vy nie. lebo ste sprosti zbabelci bez nazoru
@georg21 tak neskutocne zlého, odporneho, slizkého, falosneho, zákerného a moralne zvrateneho cloveka ako ty som tu este asi ani nevidel. len vedz, ze boh ta sleduje a raz ta bude sudit a kam ta posle sa ti ani za mak nebude pacit. pretoze boh je gay a tvoja cesta do pekla je dlazdena dobrymi umyslami
21 
 fotka
ladel  2. 2. 2015 18:33
Súhlasím
22 
 fotka
georg21  2. 2. 2015 23:32
@antifunebracka môžeš mi vysvetliť, ako si to myslel? lebo som ťa asi nepochopil...
23 
 fotka
georg21  2. 2. 2015 23:35
@tralalibang zaľúbiť sa je pocit, ktorý je závislý od rôznych faktorov. A je to príjemný pocit v každom prípade. No láska nemá základ v pocitoch ale v rozhodnutiach. Pravá láska neubližuje...
24 
 fotka
aussi  3. 2. 2015 00:15
ach jaj ... za prvé ... pekné zamyslenie ale mala by si to ešte domyslieť ( každopádne odceňujem, že svoj názor si obhajuješ vlastnými slovami a nie ako mnoho ľudí ktorí si len vycapia NJDM a nevedia takmer ani o čo ide hlavné je, že idú s prúdom )
Ďalej
1. Každý by si mal raz a navždy zistiť a zapamätať o čom je Referendum ... referendum vôbec nie je nejaký spolok rasistický voči homosexuálom ale Referendum sa zameriava hlavne na práva dieťaťa
2. Právo na deti skrátka nebudú mať! Je to proti prírode skrátka nech si každý hovorí čo chce. Mám známych homosexuálov a samy povedali, že toto určite nie lebo je to ÁNO je to choré. Mali by sa nad tým povzniesť a pozerať na dobro dieťaťa , ktoré má právo na otca a matku . To je taktiež cieľom Referenda. Chápem, že tiež by chceli niekoho vychovať a dať mu lásku ale tak smola a nie byť egoista ja chcem a skrátka ja chcem tak to tak bude . Niektorí zasa tvrdia aký je homosexuálny život perfektný tak nech aj znášajú potom následky toho perfektného homosexuálneho života. Potom sú tu typy homosexuálov ako napr. taký z gaypride tak kebyže k niekomu takému sa má dostať decko tak ďakujem pekne. A ešte na záver pýtam sa ťa poznáš niekoho z decáku ?? Ja totižto áno ... a skús sa spýtať trochu aj na názor detí ... a zamyslel sa vôbec niekto ako by bolo dieťaťu, ???!! ktoré by si adoptoval homo pár a ak by videl svojho kamaráta, ktorého si adoptoval hetero pár.... No samozrejme na to už nikto nepozerá na práva dieťaťa ... egoizmus sa to volá....
3. Ach jaj tak na tomto som sa skutočne zasmiala Tak tieto argumenty sú skutočne chabé a smiešne ... je vidieť, že sa zvyčajne zaoberáš len prvými dvoma ...zaujímaj sa najskôr skutočne a nielen povrchne ako to chodí v zahraničí alebo si tam vyskúšaj žiť najskôr lebo z tvojich slov mám pocit, že inak názor nezmeníš ... odsleduj si taktiež udalosti aké tam nastali... a tak ti poviem sexuálna výchova od tretej triedy to je skutočne logické...a ešte ak by to podali normálne ale keď som videla tie ich praktiky a knihy a všetko tak ach jaj až zle mi bolo...
keď vyrastieš a pedofilný učiteľ ti zneužije dieťa tak budem zvedavá čo potom na to povieš... čiže zváž si čo hovoríš... dievča dievča zamysli sa...
A áno láska to je pekné ... zoofília, pedofília všetko v pohode veď je to predsa láska ....
Ja som tiež za lásku ale nie za bezhraničnú ... skrátka ľudia chcú byť ohľaduplný a neviem čo ale zákon prírody neoklameme.... ale je najlepšie vždy povedať veď demokracia každý nech si žije ako chce a potom to aj tak vyzerá ... ale základné hodnoty sú dané už od pradávna a ako sa vraví sloboda človeka sa končí tam kde začína sloboda druhého... proti homosexuálom nemám určite nič pretože za svoju orientáciu nemôžu ale homosexualita určite nie je normálna a už vôbec nie prirodzená...ale ako niekto spomínal kto ma právo rozhodovať o homosexuáloch v Referende čo myslím, že tam nejaké neviem aké obmedzovanie nie je ... tak sa pýtam ako si môžu dovoliť homosexuáli obmedzovať práva dieťaťa ?? No a na záver zhodnotím, že ak by malo byť viacej takých psychológov ako ty tak Bože chráň...
25 
 fotka
tralalibang  3. 2. 2015 08:40
@georg21 A čím niekomu ubližovala moja láska k žene? Jej? Mne? Točíš tu dookola ten istý blábol a nedáš mi k nemu 1 jediný normálny argument.
@antifunebracka Výborny preslov, súhlasím s Tebou!
26 
 fotka
violinkenneth  3. 2. 2015 08:58
27 
 fotka
mayben  3. 2. 2015 11:43
vidím, ze antifunebovi sa to riadne páčilo

inak aj ja si viem predstaviť využitie toľkých peňazí veď za to by som mohla mať potetovane celé telo :3 a este aj telo partnera ..a všetkých by som potetovala
28 
 fotka
georg21  3. 2. 2015 14:33
@tralalibang neviem povedať ako to tebe konkrétne ubližuje. Nie som tebou, ani tvojím svedomím, ani tvojou dušou...
29 
 fotka
georg21  3. 2. 2015 14:34
@28 každopádne to môže mať vonkajšie prejavy v tvojom živote, prežívaní vzťahov a pod.
30 
 fotka
peculiar  8. 2. 2015 11:12
najnebezpecnejsi sa mi zdaju samozvani mudrlanti, ktori maju patent na to, kto moze a kto nemoze vychovavat deti.

kto pride na rad po homosexualoch? prostitutky? narkomani? ludia slepi ci nepocujuci? urcite existuje nespocet "problematickych" skupin, ktore bigotom dvihaju mandle. budeme ich vsetkych preventivne kastrovat a zakazovat im adopcie?

som rada, ze referendum dopadlo ako dopadlo. cca 20% obmedzencov znamena nadej, ze tych zvysnych 80% ma aspon trochu zdraveho rozumu.
Napíš svoj komentár