Mama ma takmer zodrala z kože, lebo večer pred odchodom prišla na to, že som neoverila kópie vysvedčení (alebo niečo podobné). Tak som o 4 ráno v aute revala preto, lebo som odchádzala prvýkrát z domu a preto, lebo som zasa niečo posrala.

Je tomu päť rokov a mne to pripadá ako príbeh z rozprávkovej knižky. Z rozprávky, kde ešte nevystupovali tety matróny zo študijného, králi z Filozofickej, draci z Katedry, šašovia zo Šenku, princezné z 815-stky a krásni princovia z Majálesu. Z rozprávky do rozprávky. Prehupla som sa z jedného sveta do druhého. Trvalo mi rok, kým som zapustila korene a minimálne ďalší ubehne, kým ich z tej zeme vyrvem. Aspoň viem, že nomádkou by som byť nedokázala. Ťažšie nájdete človeka, ktorý vie tak prilipnúť na jedno miesto. Asi si vyplačem dušu, kým si znova zvyknem. V prváku mi stačilo večerné sledovanie Priateľov, dnes už aj moje nároky na útechu vzrástli.

Všetko sa mi akosi prelína. Všetko, čo som zažila, a predsa ma môj kamoš nazýva asociálnym nekultúrnym hovadom. No i tak mám milión spomienok a zážitkov a chvíľ a pocitov. Taký nitriansky guláš s prímesou východniarskych naturelov. Keď na stužkovej nazvali gympel našim "druhým domovom", netušila som, že pravý význam nadobudne tá fráza až v univerzitnom mestečku 300 kilometrov od domova. S "mojimi" matrónami, kráľmi, drakmi, princmi a hlavne s mojimi princeznami. Dokonca je to aj miesto, kde som začala randiť a mala som svoje prvé trable s chlapmi. Prvé objatia, prvé bozky, výpravy pod tričko... Tie najkrajšie pocity i zatiaľ tie najväčšie sklamania. Ako by som toto všetko mohla vopchať do kufra a dvoch cestoviek?

Čítam si svoje prvé blogy, ktoré som písala ako reakciu na presťahovanie sa do Nitry a prvé mesiace v novej škole, na nové prostredie, internát, nových ľudí. Boli to také krásne postrehy 19-ročnej, ktorá prvýkrát vystrčila päty z domu a musela si kupovať jedlo a hospodáriť tak, aby sa koncom mesiaca nemusela plaziť pred maminou. (To, že pred týždňom som žobrala o 50 eur, nespomenieme...)

Písala som aj o "sprievodcovi", ktorý mi prvé mesiace poukazoval takmer celú Nitru. Ale ešte aj v piataku sa našli miesta, kde som nebola, čím ma prekvapil, čím ma potešil. Raz dávno, dávno mi napísal, že som ako taký malý dar z neba (To sme ešte neboli takí kamaráti. Teraz som už to spomínané "nekultúrne asociálne hovado") Ale dnes to môžem povedať ja s čistým svedomím o ňom. Niekto mi ho poslal, aby sa mi s NR lúčilo hovadsky ťažko...

Týmto antiumeleckým blogom som len chcela zo seba vytriasť to, čo ma ťaží už mesiace. A niekde medzi riadky a písmenká vopchať nádej, že zasa na niečo podobne krásne niekde natrafím.



A hej, Corgoň, aj keď tvoje pivo nemám rada, vedz, že tvoja noha mi šťastie priniesla...

 Blog
Komentuj
 fotka
burn  4. 6. 2013 02:22
Jéj!
 fotka
momoglamorous  4. 6. 2013 11:23
@ameryka cekuj nazov
 fotka
ciernaruzicka  4. 6. 2013 17:46
aj si poboškala Corgoňovi palec na nohe?
 fotka
whatsername8  5. 6. 2013 00:16
Titi nadherne
 fotka
shaolingirl  20. 7. 2013 16:07
Titiiiit! Neznasam ked sa nachadzam aj v tych tvojich blogoch, kde sa nachadzat nemam, lebo su prilis osobne! Kraaasne!
Napíš svoj komentár