Nejako ma tá vlna rekapitulácií 2019 obišla, no spomenul som si na niečo iné.




Keďže si mi dávnejšie odkázal blog z tvojej doby a mojej nedávnej minulosti, pozrieme sa čo sa vlastne odvtedy zmenilo.

Mám za sebou dosť vecí ktoré ma niečomu naučili. Viem ale že si bol mne ten najbližší človek ktorý mi mohol radiť alebo vysvetľovať ako by som mal žiť a myslieť ešte lepšie, aj napriek tomu že si nevedel čo všetko príde. Chápem to však ako tvoje dúfanie vo mňa, že veci môžu byť teraz pre mňa lepšie, no a naozaj si tomu dopomohol. To pretože si vo mňa každý deň veril a viem že keby som ti bol ukradnutý, neexistoval by som taký aký teraz som.

Áno ešte stále poriadne neviem (alebo nechcem?) používať čiarky a taktiež je mi to rovnako jedno ako bolo tebe. To je ale stále v poriadku. Tu je pár vecí ktoré sa zmenili a vzal som si z nich (už konečne) efektívne ponaučenie.






Písal si :

1. Dúfam že si sa preniesol plne cez všetky negatíva a pochopil si, že ani to kde som ja práve teraz nie je to, kde mám byť. Dúfam preto že si o dosť spokojnejší ako ja.



Píšem :

1. Či som spokojnejší ako ty v čase a v mieste kde si vtedy bol ? Tisíc-krát viac ! Nie len spokojnejší ale naučil som sa veľa užitočných vecí a uvedomil si čo je pre mňa dôležité a na čom viac záleží. Preniesol som sa cez všetky tvoje negatíva a áno, chápem že to kde si bol nebolo to správne miesto pre teba, no napriek tomu to bolo to jediné miesto kde si v tom čase mal byť. O tomto zase viem že by si to pochopil keby si mal možnosť počuť to odo mňa. Je to ale fascinujúce, pretože ty si mi venoval niečo o čom si vedel že si pravdepodobne prečítam a zareagujem na to, no ja keď ti píšem tieto vety tak viem že si ich už neprečítaš, je to škoda, že čas plynie len jedným smerom. Alebo aspoň to tak vyzerá.

Takže splnené. 10 / 10

-----------------------------------------------------------------------



Písal si :

2. Dúfam že sa ti vnímanie opäť posunulo niekam kde si to zatiaľ neviem predstaviť a spôsobom akým sa mi to dialo vždy v priemere takmer každé 2-3 roky.



Píšem :

2. Posunulo.

10 / 10

-----------------------------------------------------------------------



Písal si :

3. Dúfam že už máš vzťah, to by znamenalo že si sa úplne konečne otvoril. Taktiež dúfam že je aspoň z polovice taká akú si si vždy prial a že ťa má úprimne rada a rozumie ti (chce ti rozumieť).



Píšem :

3. No verím že toto by prekvapilo aj teba, ale fakt mám. Áno otvoril a je skvelá, má ma úprimne rada a veľmi si rozumieme, je to také podobné čudo ako som ja a znamená pre mňa veľmi veľa. Prišla mi do života úplnou náhodou a každým dňom si ju vážim viac. Raz som ju nazval mačacím hlodavcom lebo tak občas vyzerá. Ľúbim ju

10 / 10

-----------------------------------------------------------------------



Písal si :

4. Dúfam že sa k rodine správaš opäť o čosi viac s porozumením a citom, občas sú síce natvrdlí a neempatickí, ale je to tvoja rodina, nesnaž sa ich zmeniť ani pohŕdať ich myslením, akceptuj ich a maj ich rád, samozrejme všetko s mierou.



Píšem :

4. Ale áno, snažím sa, aj keď je to náročné občas. Až tak sa zase nezmenili, ale svoj prístup som mierne poupravil. Uvedomujem si viac že tu nikto z nás nebude večne a viac sa zameriavam na to dôležité. No stále mám ešte na čom pracovať.

9 / 10

-----------------------------------------------------------------------



Písal si :

5. A dúfam že si opäť ešte lepším človekom ako ja dnes. Že (možno) cítiš konečne šťastie a máš opäť niečo naviac čo ešte dnes nemám a čo ti dotvára tvoj neúplný život do o niečo väčšieho a zmysluplnejšieho celku.



Píšem :

5. Dnes mám to čo dotvára tvoj vtedajší neúplný život do o niečo zmysluplnejšieho celku. Takže áno. Bol by si spokojný keby si vedel že sa to posunulo takým smerom ktorý by ťa potešil.

10 / 10

-----------------------------------------------------------------------



No a to je všetko. Mám rád spomienku na teba. Vždy som mal a aj budem. Behol by som s tebou najradšej na víno a pizzu, to by bol pre nás bohatý rozhovor. Ale tak chápeš. Už neexistuješ, prirodzene som ťa nahradil tak ako si to očakával. A tak to má byť.

Som ale veľmi rád že som naplnil tvoje očakávania a sny pretože to znamená že moje minulé verzie urobili všetko pre to aby som sa mal dnes lepšie a šťastnejšie. Ja prestávať nebudem a pre moju budúcu verziu urobím všetko čo bude v mojich silách. A viem že týmto by som ťa tiež potešil ! Raz budem tebou a na mojom mieste bude niekto úplne iný, s mierne iným príbehom a novými skúsenosťami. Všetky naše verzie sú ale dôležité. Len na nich záleží naša budúcnosť. 



Dúfam že si mal pekný deň keď si mi to písal, pretože ten môj bol  

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
sianagirl245  3. 1. 2020 01:07
Ja som si síce reálne nepísala list ale tiež som mala pár takýchto bodov nad ktorými som uvažovala s tým že chcem aby sa to niekam posunulo a myslím že z časti sa mi to podarilo tiež niečo viac niečo menej je to fajn si to spätne takto porovnať

Neplánuješ aj tvojmu ďalšiemu "ja" ešte napísať?
 fotka
melancholik  3. 1. 2020 01:10
@sianagirl245 no ktovie, možno áno možno mu napíšem
 fotka
melancholik  3. 1. 2020 01:13
@sianagirl245 k svojim budúcim verziám by sme mali pristupovať s veľkou dôležitosťou .. raz nimi budeme všetci

na všetkom záleží
 fotka
feelagain  3. 1. 2020 03:00
pekne vela stastia
 fotka
marcello1111  3. 1. 2020 11:24
no konečne, rýchlo sa daj do chomúta, až ti neutečie a urob zo tri melancholiščatá...
 fotka
misfit44  3. 1. 2020 11:35
som rada, ze je vsetko lepsie nez predtym, melancholik, uz len tu anglictinu dotiahnut no
 fotka
melancholik  3. 1. 2020 13:27
vďaka @feelagain
 fotka
melancholik  3. 1. 2020 13:27
dostanem sa raz k tomu @misfit44
 fotka
motovidlo323  3. 1. 2020 15:41
Milé.
Napíš svoj komentár