Moja mama mala od mala zložitý život bola doba kedy musela chodiť pásť kravy, robiť v maštali, pomáhať mojím starým rodičom. Nebol to jednoduchý život, čo mi je veľmi ľúto, nemal som rad ak mi o ňom rozprávala.
Ale predsa sa mi páčil jej život. Bol iný ako dnes. Keď musela robiť tak kamaráti ju bez problemou čakali nie 5min ako to dnes býva ale aj hodinu. Proste to bol iný život. Dnes to už tak neje. Mama je takmer každý deň doma zavretá. Ak nemá čo robiť začne pratať stále si nájde nejakú robotu proste neposedí chvíľu na jednom mieste. Rád by som povedal že sa jej snažím pomáhať ale nie ak neje doba kedy som s ňou pohádaný tak som buď za pc alebo von s kamarátmi. A moja mama zase ostala v dome sama... Je to jej život, žijem s ňou už 15r. ale stále neviem ju pochopiť ale jednu vec som nedávno pochopil.... „keby že niesom“ mala by život oveľa krajší. No fakt zoberme si to po tej stránke: moja sestra, v mojom veku s ňou nemalá také problemí ako so mnou a určite jej nepovedala také slova ako mne... Napr. stalo sa to včera 27.2.2010 mal som bit o jedenástej doma ale bol piatok s kamarátmi sme sa nemohli rozlúčiť a bol tam aj jeden problém s mojím kamarátom ktorý to prehnal s alkoholom a dostal sa do kómy po prebratí zvracal krv zrejme otrava žalúdka ak to do rana prežil bude dobre.... Sanitku sme s istých príčin nemohli zavolať ... každý vie o čo sa jedna predsa nie som s inej planéty či ? ... no a tak som prišiel o štvrť na jednu domu.. Každého mama by už spala ale moja ma musela čakať na gauči s výrazom ako smrtka... a jej slova pred spaním boli – „dúfam že sa dožijem toho že ty skončíš strednú“ dennodenne som kvôli tebe na tabletkách..Nespal som celú noc... Tri dní pred tým som sa pohádal znova ale vyriešil som to potom sa povedal niečo sestre ona so slzami očiach vyšla s domu.. Mama ju uvydelá. O pol hodiny čo som sa vrátil s obchodu vybehne na mňa so slovami to už nemôžem mať ani vo vlastnom dome pokoj ? vieš čo ti poviem ? si sviňa!!.. a s plačom utekala po schodoch do spalňe srdce mi išlo puknúť a to len kvôli tomu že sestra je chorá a mala sklenené oči ako každý chorý človek.. Proste zmieril som sa stým že som čierna ovca rodiny ale vám poviem že ozaj boli ak vám vlastná mama povie niečo také jedno slovo od mamy na siná , jedno slovo, nadávka prekrýje 1000 dobrých od kedy som dosiahol vek puberty moc tých pekných ani nebolo.
Úražka od kamaráta že som sviňa je na smiech ale ak to počujem od mamy je to na plač.
A keby to nebolo jedine slovo čo som kedy počul od mamy tak ma to moc nežerie ale tie slova začínam počúvať často s koncom že keby že keby už nebola na svete a podobne. A aj teraz leži od rána v posteli.. buď leží alebo plače .. nie som emak ale nebaví ma takýto život.. Byť čiernou ovcou rodiny neje nič pekné..

 Blog
Komentuj
 fotka
darkkizz  27. 2. 2010 11:39
ako sorry ale podľa mna neni normálna.......... ona má depresie
 fotka
fxx  27. 2. 2010 11:46
Tiež som sa včera vnoci pohádal s mamou,a povedal som jej že sa už nemôžem dočkať kedy odtialto vypadnem a nikdy sa sem nevrátim.
 fotka
transplantovana  27. 2. 2010 11:56
hádam raz vyrastieš.



mne naši tiež nehovorili pekné veci. ale preboha, máš 15, prídeš domov o pol jednej a je ti zaťažko zavolať jej alebo napísať smsku, že prídeš neskôr, lebo toto a toto a toto?



robíš kokotiny, a ešte si ich obhajuješ.



sám hovoríš, že to tvoja mama mala ťažké. tak prečo sa, do riti, nezvdihneš a nepomôžeš jej?



musíš byť strašne hlúpy.

akože,ja keď som mala 15-16, robila som také kokotiny, za ktoré sa dodnes hanbím, ale takáto blbá som fakt nebola.
 fotka
grietusha  27. 2. 2010 12:09
ťažký život?

nič doma nerobíš, sám to priznávaš, v 15tich sa flákaš a ani nedáš o sebe vedieť, že kde si a prečo budeš meškať a obhajuješ si to?



ja som v 15tich mohla byť najneskôr doma o pol deviatej a to som chodila už rok na strednú do iného mesta. a ak som prišla čo i len o dve minúty neskôr, tak som mala tak nehorázny problém, že koniec.



nehovorím, že to, čo som mala doma, je ideálne, ale preboha!!! ceň si svoju slobodu a najmä si váž svoju mamu. vidíš, že to má ťažké, priznávaš to a ešte jej aj pridávaš.



ale vieš čo?

ako hovorí moja maminka

neprajem ti nič zlé, len také deti, ako si ty sám.
 fotka
yolis  27. 2. 2010 12:14
@transplantovana a @grietusha majú absolútnu pravdu.

A ešte ste aj nezdopovední. Ked som si prečítala tento kúsok "dostal sa do kómy po prebratí zvracal krv zrejme otrava žalúdka ak to do rana prežil bude dobre.... Sanitku sme s istých príčin nemohli zavolať ... každý vie o čo sa jedna predsa nie som s inej planéty či ?" tak bolo na zvracanie mne.
 fotka
airia  27. 2. 2010 12:29
suhlasim s predchadzajucimi dvoma komentami. ak chces aby sa tvoj vztah medzi tebou a mamou zlepsil, musis zlepsit voci nej spravanie hlavne ty. je to stale ona, kto ta zivi a hlavne je to mama, jediny clovek, ktoremu na tebe skutocne zalezi. skus sa s nou o tom porozpravat. ked uvidi snahu z tvojej strany, urcite sa potesi. skus sa jej opytat, co by chcela, aby si zmenil, napriklad, ci nechce aby si jej viac pomahal doma, alebo aby si chodil skor domov.. vlastne, to sa jej nepytaj to rovno sprav. uvidis, ze sa vsetko zmeni ak sa do nej viac vcitis a budes sa snazit jej vychadzat v ustrety.



rovnako si pamatam, ja som mala tiez strasne problemy s nasimi ked som mala 14-16. to som uz isla utiect z domu, zabit sa a neviem co. ide o vzajomne pochopenie a respekt.
 fotka
brblaa  27. 2. 2010 12:30
@fxx ja jej to hovorím už 3 roky a aj to tak bude... a povedala mi, že mi aj zaplatí podnájom kde len budem chceť
 fotka
fxx  27. 2. 2010 12:31
@brblaa mne mama len povie,že ak budem mať na to tak môžem ísť kam chcem



A ten tvoj podnájom,rátaš aj somnou však?
 fotka
lojla  27. 2. 2010 12:35
uplny suhlas s @transplantovana , @grietusha a @yolis .



okrem ineho. keby ti matka povedala take veci, ake som si uz vypocula ja, asi by si sa uz obesil. vobec seba teraz nevyzdvihujem (a takym cimsi by si sa chvalil mozno ty) skor sa za seba za to hanbim, lebo som si ich zasluzila. pisem ti to pre to, aby si si uvedomil jeden velky rozdiel medzi mnou a tebou. ja si to, ak som bola/aka som sprosta priznam a snazim sa nespravat sa ako hovado.



vaz si svoju mamu, ja byt nou, asi ta trieskam den noc, kym z teba tu hlupost nevybijem.
10 
 fotka
brblaa  27. 2. 2010 12:35
@fxx nie! ty si sa namna vysral minule, ja teraz sme si kvit
11 
 fotka
gothicpoethic  27. 2. 2010 13:12
Na tvojom mieste by som sa k mame správala úplne, ale úplne inak. Očividne nemá na ružiach ustlané.



A nečuduj sa jej, keď si prišiel domov o štvrť na jednu, že sedela na gauči a čakala ťa. Mal si dať vedieť, že prídeš neskôr. Veta: Každého mama by už spala ale moja ma musela čakať na gauči s výrazom ako smrtka, ma dostala do kolien. Každého mama? Ja by som meškala 15 minút a mama alebo tatko by už volali kde som, čo som, ako som. Možno len mama nejakého 18-20 ročného človeka by si šla ľahnúť, ale my sme deti, nie sme ani plnoletí, takže matky sa o nás boja (boja sa aj keď sú ich deti dospelé, ale nemôžu pri ratolestiach stáť celý život).



Skús prehodnotiť svoje správanie a pochop, že údelom každej mamy je starať sa a báť sa o svoje dieťa.



Aj moja mama mi povedala veľa škaredých vecí, za ktoré som sa cítila ukrivdená, dokonca pred časom som skoro bola vyhodená z domu, ale zmenila som správanie, s rodičmi som sa porozprávala a teraz fungujeme viac-menej bez problémov.
12 
 fotka
transplantovana  27. 2. 2010 13:21
@gothicpoetic ja mám takmer 21 a keď meškám, mamina sa podvedome zobudí a volá mi, kde som, či sa mi niečo nestalo, a kedy prídem.

a keď sa mi pletie jazyk, nezabudne sprísniť hlas
13 
 fotka
grietusha  27. 2. 2010 13:24
@gothicpoethic chýba mi nejaký ten nenápadný týždeň do 21tky, bývam v inom meste, dokonca v inom štáte a mamina mi pravidelne kladie na srdce, aby som sa jej po ceste ozvala, či som dobre došla, pokiaľ neprídem vtedy, keď poviem, že prídem, automaticky ma kontroluje, či je všetko v poriadku a pravidelne jej posielam mejly.



normálna vec, že človek, ktorý ma má rád, sa o mňa bojí, aj keď to môže liezť na nervy.
14 
 fotka
yolis  27. 2. 2010 13:35
@gothicpoethic ja mám 20 a vždy ked niekam idem tak mi mamina povie že sa mám správať slušne a nerobiť jej hanbu a mne sa to dokonca páči
15 
 fotka
n0win0u  27. 2. 2010 14:39
@yolis samozrejme, pretoze ty si jej vizitka, to ako sa ty spravas, to je jej praca, a patricne chce prizvukovat, ze by bola rada hrda ( od mojej mamy sa mi toto dostava stale )



k autorovi : tak ja som bol podobny frkan, ale z toho vyrasties a zacnes si to vazit, uz len to teplo domova, ked doma byvat nebudes.. zacnes sa na to pozerat inak a vazit si svojich rodicov..



ja sice chodievam domov rano o 7mej z akcii, lenze nasi si uz zvykli ( hovorim, bol som podobny ak nie horsi zivel ) a dost som nasim ( hlavne mamke ) natrenoval nervy...ale pristupovat k tomu treba inak..treba im to vratit niekde inde
16 
 fotka
n0win0u  27. 2. 2010 14:40
apropo slovo svina, je vychovneho charaktera, tvoja mama chce..aby si videl, ze uz pouziva fakt silne slova, aby si si uvedomil svoje ciny a to, ako s nou cvicis hore dole.. tiez som to nepocul raz ..
17 
 fotka
slizka  27. 2. 2010 15:03
Pani dokonalá sa stráca... Dokonalá bola keď si bol malý. Skús sa trochu vžiť do kože tvojej mamy ! Ja tu do teba pindať nebudem, nebudem ťa karhať. Ja robím hovadiny, aj som ich robila. Ale aspoň som si uvedomila že som urobila chybu a snažila som sa to aspoň trochu ututlať zmenou. Keby ja prídem v noci domov bola by som mŕtva ! Ja sa jej ani nečudujem že nespala. Chalani to možno inak vnímajú ako baby, ale ja by som sa o svoje dieťa bála. A asi by som sa zbláznila keby o sebe nedalo nič vedieť, v tomto blbom svete sa stať môže hocičo !
18 
 fotka
adka279  27. 2. 2010 18:00
je mi na grc...(blee)
19 
 fotka
hajzelodkosti  27. 2. 2010 20:10
@fxx silne slova, ktore velice rychlo zmenis
Napíš svoj komentár