caute zaujima ma taka vec ze chodim k svojej zubarke uz dlho ale je to taka stara raspla a mam jeden problem. mam zlomenu polku stolicky a v druhej polke su 3 blomby ano je hnily jak pes ale to nevadi, neboli ma. poslala ma na rotngen a povedala ze uz
Ale veď ti nepovedala, že ti ten zub extrahuje a tým to zhaslo. Len ti tam nedá asi korunku, keďže nedokáže spraviť pahýl, resp. pilier z toho tvojho terajšieho zubu, keďže, ako si sám uvádzal, je "hnilý ako pes" . Tak ti tam dá asi mostík. Sám uvádzaš, že tam z toho zuba nemáš skoro nič, 3 výplně v polovici zuba, ďalšia časť odlomená. Ten zub ti môže infikovať okolité zuby, stále len bolí...musí mať na to dôvod tá zubárka, nemusíme ju hneď nazývať "starou rasplou" .
A okrem toho, nemusíš chodiť do ČR za niečo také . Češi majú rovnaké zuby ako Slováci . Keď už chceš meniť, tak ti zubárka nemôže nič povedať, je to čisto na tebe a nebudeš mať z toho problémy .
toje spina jebnuta toto, normalne sa to da spravit, ja som mal mrtvy zub a kanaliky mi vyjebala s necim potom zaplnila a dotuningovala cely zub. Mal si jej povedat nech ide dopici a ist k inej zubarke
a nečistila ti už tie kanáliky?? lebo moja zubárka mi z jedného zubu vytiahla nervy, vyčistila, dala mi tam nejakú vložku, po čase, keď bolo všetko ok, mi to už aj zaplombovala .. no a onedlho mi na ďasne navrela hrča a bolelo to jak šlak, tak už mi tiež povedala, že ho vytrhne, ale nebola som tam s mamou, tak mi dala ešte antibiotiká, hrča sa zmenšila a bola som celá happy .. a teraz pred Vianocami sa mi tá hrča zase zväčšila, zas to bolí, takže sa už diere v zuboch asi nevyhnem ..
ja len toľko, že nemusí (ale samozrejme, že môže, ja som takú mala) to byť hneď stará rašpla, ktorá nevie o čo ide, asi v tom už má nejakú prax - oproti tomu tvojmu kamarátovi
@dudoo radsej mat miesto pre 8cky ako mat zub pri zube a potom ak mi pojdu 8cky, tak mi bude rozstepovat zuby len kvoli, ze nebudu mat miesto.
Ale tak, radsej von, ako nadavat na bolest sak ta druha polka sa casom pokazi
@erjedna vyberanie nervu bolelo ? Raz mi pri trhanj nestacili 2 inekcie a viac mi nechcela dat ze uz ma to nemoze bolet. Zato sa pytam lebo ma to caka.
ja som mal jednu a vobec ma to nebolelo, az po 4 hodinach som mal taku pichavu bolest (ked injekcia ustupila) ale nic co by sa nedalo vydrzat, bral som par dni Nalgesin S proti bolesti a vsetko bolo OK.
Ale vzdy mam taky zvlastny pocit ked sa po zakroku s injekciou napijem, necitim si pravu polovicu ust a vsetko mi tecie po brade, ako nejaky retardovany clovek
(len tak pomimo Mne sa strašne páči na mojej zubárke vždy keď mi šla niečo trhať tak takým smutným hlasom : bože ja to tak nerada trhám tieto zuby,divne sa zaškerila a potom vytiahla tie kliešte a lomcovala snimi v tej papuli mojej ,no normálne som videl že si to užíva sadistická mrcha
Ako odborník z praxe sa k tomuto musím vyjadriť Veľa stomatológov nerado ošetruje zubné kanáliky, je to oveľa precíznejšie a časovo náročnejšie ošetrenie ako extrakcia zuba. Takisto sú k tomu potrebné aj ďalšie nástroje ktoré každý stomatológ nepoužíva. Preto radšej odporúčajú zub rovno extrahovať.
Sú aj kontraindikácie dobudovania zuba, patria tam silno poškodený koreň, zlý parodont zuba, koreňová cysta, a iné. Možno máš nejakú kontraindikáciu a preto ti to nechce stomatologička ošetriť.
Každopádne zub sa dá dobudovať, aj keď z neho ostal iba koreň. Keď ostalo zo zuba pod úrovňou ďasna musí sa použiť liata koreňová inlay tú vyrobí zubný technik v laboratóriu, vtedy sa navštevuje ordinácia častejšie kvôli odtlačkom. Ak ostal zub nad úrovňou ďasna, môže sa vytvoriť koreňová inlay zo sklenených vlákien priamo v ambulancii. Na tú inlay, či už liatu alebo zo sklenených vlákien sa zhotovuje korunka. A zub je ako nový. Je to oveľa výhodnejšie ako zubný implantát, nakoľko sa nepristupuje k rezaniu ďasna, vŕtania kosti, nečaká sa kým telo vôbec implantát príjme, a nakoniec je to aj oveľa lacnejšie.
@ominousroar dakujem ti za odborny komentar na ktory som tak velmi cakal to vysvetluje postoj mojej konzervativnej zubarky
len pre ostatnych zopakujem - zub ma neboli ale ten kamos co studuje zubarinu v brne je dotoho fanatik a povedal ze sa to da spravit a momentalne dohadujeme termin v brne
ps: necakal som ze sa ozve tolko ludi v tak kratkom case ! bol to moj prvy prispevok na birdz vobec a som velmi prijemne prekvapeny diki za odpovede
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
-> rozvrtal cely zub (zo stolicky ostala 1/4 zuba)
-> vybral nervy
-> vycistil kanaliky
-> vymodeloval novy zub
cena 89€ a 3 navstevy u neho, koren ponechany, zub na nerozoznanie od povodneho.
A okrem toho, nemusíš chodiť do ČR za niečo také . Češi majú rovnaké zuby ako Slováci . Keď už chceš meniť, tak ti zubárka nemôže nič povedať, je to čisto na tebe a nebudeš mať z toho problémy .
.
ja len toľko, že nemusí (ale samozrejme, že môže, ja som takú mala) to byť hneď stará rašpla, ktorá nevie o čo ide, asi v tom už má nejakú prax - oproti tomu tvojmu kamarátovi
Ale tak, radsej von, ako nadavat na bolest sak ta druha polka sa casom pokazi
ja som mal jednu a vobec ma to nebolelo, az po 4 hodinach som mal taku pichavu bolest (ked injekcia ustupila) ale nic co by sa nedalo vydrzat, bral som par dni Nalgesin S proti bolesti a vsetko bolo OK.
Ale vzdy mam taky zvlastny pocit ked sa po zakroku s injekciou napijem, necitim si pravu polovicu ust a vsetko mi tecie po brade, ako nejaky retardovany clovek
Sú aj kontraindikácie dobudovania zuba, patria tam silno poškodený koreň, zlý parodont zuba, koreňová cysta, a iné. Možno máš nejakú kontraindikáciu a preto ti to nechce stomatologička ošetriť.
Každopádne zub sa dá dobudovať, aj keď z neho ostal iba koreň. Keď ostalo zo zuba pod úrovňou ďasna musí sa použiť liata koreňová inlay tú vyrobí zubný technik v laboratóriu, vtedy sa navštevuje ordinácia častejšie kvôli odtlačkom. Ak ostal zub nad úrovňou ďasna, môže sa vytvoriť koreňová inlay zo sklenených vlákien priamo v ambulancii. Na tú inlay, či už liatu alebo zo sklenených vlákien sa zhotovuje korunka. A zub je ako nový. Je to oveľa výhodnejšie ako zubný implantát, nakoľko sa nepristupuje k rezaniu ďasna, vŕtania kosti, nečaká sa kým telo vôbec implantát príjme, a nakoniec je to aj oveľa lacnejšie.
len pre ostatnych zopakujem - zub ma neboli ale ten kamos co studuje zubarinu v brne je dotoho fanatik a povedal ze sa to da spravit a momentalne dohadujeme termin v brne
ps: necakal som ze sa ozve tolko ludi v tak kratkom case ! bol to moj prvy prispevok na birdz vobec a som velmi prijemne prekvapeny diki za odpovede