nejaký človiečik ktorý má alebo mal strojček? koľko vás to stálo? bolelo to moc?..ja už dlhšie rozmýšľam žeby som si dala, nie je to také hrozné to menšia úprava by ma nezabila radšej sa informujem tu, môj zubár to nerobí, už som si ho chcela dať pr
mala som 13, takze v tej dobe som sa o peniaze nestarala...bolelo obcas trochu, lebo ved to ti vlastne taha zuby...ale keby som mohla vratit cas, nedam si ho. nemala som vobec hrozne zuby. pokial nemas vyrazny esteticky defekt, tak zbytocne ich dokonalo zarovnavat.
Za jeden strojcek platis okolo 200€ a potom nasledne za tu udrzbu, utahovanie, droty atd. Dokopy to vychadza asi tak okolo tych 900€. A strojcek ani neboli mimo par dni kedy ti utiahne zuby.
ja som mala srojcek tri roky (ale tak je to individualne, ja som to mala hard a platila som asi 1500 eur (no plus tie kontroly, plus vsetky tie kefky, gely, pasty....) a bolo to tak peto lebo mi ho dala tesne po 18 a to uz nepreplacala poistovna. ale inak je to super, urcite chod do toho, lebo sa oplatil kazdy cent za to : )
cca 200€ hore + cca 200€ dole + cca 5€ kazdy mesiac, + cca 100€ za platnicky po snati + nejake drobne za dalsie navstevy, za pbcasne menenie oblukov, odlepenych zamkov a p.
@afew ani ja to nemám nejak moc hrozné, skôr som si ho nedala aj kvôli tej bolesti ja mám traumu z detstva zo zubárov ale tak v tomto som tak trochu perfekcionistka a keď mi to má pomôcť..no neviem..asi ešte pobehám ambulancie..
@annie881 ono to myslim ze ani raz za ten cely cas nebolelo boli chvilu ked ti dotiahnu tie drotiky ale to sa d aprezit, inak nic ako vrtacka alebo tak
tak myslim ze by si si mala najst nejaku ambulanciu a oni ti to presne vykalkuluju len treba ratat s tym ze ked mas cez 18 tak to bude drahsie
@kittyboo to mi odľahlo keď už len počujem slovo vrtačka mám dosť yo zajtra sa do toho asi pustím, prípadne ak by mi vedeli aspoň niečo so stoličkami spraviť, predok je ako-tak fajn..
no mne ho za tyzden davaju dole ..mam ho rok a platila som 130€ hore + 130€ dole..kazdy mesiac vymena gumiciek spolu na obidva 12€ a vymena drotikov 60€..čiže cakom prásk okolo 410€ ..tiez chodim k sukromnicke (p.s dolný mam len 3 mesiace)
Mala som komplexy predtým, než mi ho mali dávať, teraz ho ani necítim, nejak to neriešim, 2 roky prežijem a do 18 prepláca poisťovňa, ale nejakú časť si platíš, teda aspoň my tak, lebo sme v súkromnej ambulancií tuším, že.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
tak myslim ze by si si mala najst nejaku ambulanciu a oni ti to presne vykalkuluju len treba ratat s tym ze ked mas cez 18 tak to bude drahsie