Ahojte chcem sa opýtať niekoho kto má s tým skúsenosti že ak mám
šošovky mesačné môžem ich nosiť aj dlhšie ? napr. ak by ich nosil len vonku ked idem športovať,do školy a podobne ale doma by som nosil okuliare tj. nemal by som ich celý deň či by s
vyberat si ich za den niekolko krat je horsie ako keby ich mas 48hodin na sebe
ale tak normalne rano si ich das ides do skoly a vecer si ich das dole, a napriklad sobotu nedelu ked si len doma alebo podobne tak si nebudes davas sosovky ale len okuliare.
Ja mam moje 2 tyzdnove uz vyse mesiaca v kuse v ociach...ale uz sem tam zacinaju rezat mala by som ich vymenit ....ale urcite mozes mne to aj doktorka povedala ze ked ich nebudem nosit stale vydrzia dlhsie
ja budem mat 30 dnove ktore sa na noc vyberaju takze myslel som to tak ze rano vstanem nasadim si ich pridem zo skoly vymenim za okuliare a znova si ich dam az dalsie rano tj. denne ich nebudem mat nejakych 16 hodin ale len nejaku polovicu z toho takze tym padom by mali vydrzat dlhsie nie ? @cryingwords takze to ze ich nosim uz dlho spoznam tak ze zacnem mat pocit suchych oci a zacervenania ?
ja nosim sosovky uz par rokov a menim ich nie na zaklade kalendara ale citu ze ked sa mi zdaju suche tak ich vyhodim a je mi jedno ci 3 tyzdne alebo 2 mesiace
inak neviem naco si ich chces po skole vyberat ja nosim okuliare maximalne cez vikend ked nikam nejdem a na rannu a vecernu cestu z postele do kupelne
@maycon7 ja nosim mesacne aj 3 mesiace teda nie vkuse, aj ked je fakt, ze obcas ked idem spat zabudnem
Pozri, napr mala som sosovky asi 2 tyzdne otvorene a jedna sa mi roztrhla, uz ani neviem preco, ale zase dalsie co som si dala tak som mala na ociach aj dlhsie... ono odporucaju po mesiaci vymenit, ale pokial sa o to staras, tak by to malo vydrzat dlhsie
@maycon7 pocit suchych oci a zacervenania budes mat prve dni co ich budes nosit, potom si na to trosku zvyknes, teda druha vec je ze nie kazde oko si na to zvykne, a keby ich nosis tak ako pises tak ti mozno vydrzia dlhsie, ale nemusia.
a este otazka doktorka mi vravela ze ked beriem priamo od nej tak 39 euro za balenie 6tich mesacnych co sa mi zda strasne vela nie ? kedze na nete su aj za 20-25 v pondelok idem na aplikacnu hodinu kde mi ukaze ako sa o to starat
Súhlasím s @5 ale s okuliarmi by sa teda mali meniť. Síce nie som ukážkový príklad, nosím šošovky stále 4 roky bez menenia za okuliare, ale pekne sa o ne starám, takže si za to dávam dobré bodíky.
No ale mesačné by sa originál mali nosiť mesiac, keď som ich mala prvýkrát tak optik (optik!) že mi dáva trojmesačné, tak som ich nosila tri mesiace (na noc vyberať, pravdaže, oči si sem-tam majú oddýchnuť, predsa len je to cudzie teleso v oku) a dostala som zápal, riadny a ono doktorka mi povedala, že to sú vlastne len mesačné. Takže som na toho optika nadávala ako pohan a viac k nemu nešla, teda možno mu vynadať
A čo sa týka tej ceny, hej, je to u nej drahšie, ale v rámci toho máš aj kontrolu očí, čiže keby máš náhodou nejaké problémy alebo čo, ona vie čo a ako. Lebo niektorí lekári odmietajú vyšetrovať pacientov, ktorí si kupujú šošovky inde, než u nich.
Ale tak zase, ak nebudeš mať s nimi problémy alebo čo nevidím problém, prečo si ich nekupovať cez internet alebo hocikde inde.
@maycon7 ak ich máš v kuse je to lepšie v zmysle, že ti dlhšie vydržia... môžeš ich nosiť aj dlahšie ako mesiac napr. mne vydržali naposledy 4 mesiace mesačné... ale ide aj o to, ako to cítiš... lebo ak začnú rezať alebo sa ti začervenajú oči tak ich už nenos samozrejme... ale podľa mojich skúseností sa to dá aj dlhšiu dobu aj keď ich mám celý deň...
Mám mesačné, vydržia mi niekedy aj dva/tri mesiace, záleží od ich kvality a od toho, ako často ich nosíš Osobne šošovky nezahadzujem, kým nezačnú rezať. A striedam ich s okuliarmi.
S očami som ešte nikdy nič (vďaka takémuto noseniu) nemala.
Tak 30 dňové máš buď na 30 použití alebo 6 týždňov pokým ich nenosíš každý deň. Myslím že dva mesiace v kľude vydržia pokým sa ti nebudú už zdať také tvrdé. Aspoň tie moje tak fungujú, neviem či to platí pre všetky mesačné. Očný lek. ti nepovedal ako to máš nosiť?
musis si ale kupit roztok- su dva druhy- tento napr » www.vasesosovky.sk/opti-free-reple... tak tam ulozis do roztoku sosovky a mozes ich tam mat 30 dni a vyberis ich a mozes ich potom pouzivat , aj ked boli mesacne
ja si myslím, že určite áno. ak doma nosíš okuliare a šošovky používaš len treba raz za dva dni, tak je to v poriadku. Určite sa im ale snaž vymieňať ten roztok, keď je potrebné dlhšie nepoužívaš atď. Musíš to najskôr skúsiť, pretože niekomu to nemusí vyhovovať, môže ti začať červenať okoiji, pretože na tú šošovku nebude dobre reagovať, to musíš už skúsiť samostatne. Najlepšie by asi bolo prečítať si o tom všetkom nejaký článok, kde tí vysvetlia ako sa o šošovky správne starať, aby tí vydržali a tak. Skús sa pozrieť sem: » www.vasesosovky.sk/ako-zacat-s-kon...
Alebo si skús nájsť napríklad ešte iné názory v iných diskusiách. Taky je fajn opýtať sa svojho doktora, aj keď ten tí asi povie, že by sa nemali používať po uplynutí tej doby, na ktorú sou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale tak normalne rano si ich das ides do skoly a vecer si ich das dole, a napriklad sobotu nedelu ked si len doma alebo podobne tak si nebudes davas sosovky ale len okuliare.
inak neviem naco si ich chces po skole vyberat ja nosim okuliare maximalne cez vikend ked nikam nejdem a na rannu a vecernu cestu z postele do kupelne
Pozri, napr mala som sosovky asi 2 tyzdne otvorene a jedna sa mi roztrhla, uz ani neviem preco, ale zase dalsie co som si dala tak som mala na ociach aj dlhsie... ono odporucaju po mesiaci vymenit, ale pokial sa o to staras, tak by to malo vydrzat dlhsie
No ale mesačné by sa originál mali nosiť mesiac, keď som ich mala prvýkrát tak optik (optik!) že mi dáva trojmesačné, tak som ich nosila tri mesiace (na noc vyberať, pravdaže, oči si sem-tam majú oddýchnuť, predsa len je to cudzie teleso v oku) a dostala som zápal, riadny a ono doktorka mi povedala, že to sú vlastne len mesačné. Takže som na toho optika nadávala ako pohan a viac k nemu nešla, teda možno mu vynadať
A čo sa týka tej ceny, hej, je to u nej drahšie, ale v rámci toho máš aj kontrolu očí, čiže keby máš náhodou nejaké problémy alebo čo, ona vie čo a ako. Lebo niektorí lekári odmietajú vyšetrovať pacientov, ktorí si kupujú šošovky inde, než u nich.
Ale tak zase, ak nebudeš mať s nimi problémy alebo čo nevidím problém, prečo si ich nekupovať cez internet alebo hocikde inde.
S očami som ešte nikdy nič (vďaka takémuto noseniu) nemala.
pokým ťa nerežú, nos ich pokojne aj dlhšie.
Alebo si skús nájsť napríklad ešte iné názory v iných diskusiách. Taky je fajn opýtať sa svojho doktora, aj keď ten tí asi povie, že by sa nemali používať po uplynutí tej doby, na ktorú sou.