Zdravím,chcem sa s vami podeliť o môj "zážitok" s našim zdravotníctvom a rada by som vedela aký máte na toto celé názor vy. 4.10.2014 si môj priateľ zlomil ruku tak vážne že bola potrebná operácia. Jediné plus na tom celom je že nemusel dlho čakať a 9.10.
Že ma to na jednej strane žiaľ neprekvapuje a že by si to mala miesto birdzu písať vedeniu daného špitála a následne úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Aha. A ešte byť tebou tak sa dám otestovať tiež.
To je samozrejmé že sa otestujem aj ja,chceme to posunúť vyššie,lenže doktori jeden druhého kryjú a nevieme či tým že to posunieme vyššie niečo zmeníme. Nie som lekárka neviem aké tam majú postupy ale zdá sa mi to celé proti logike...
no zajtra ideme na vyšetrenie a až tam sa to zistí,lebo doktorka povedala že to môže byť vírus z dávna ktorý on už prekonal ... V Trnave. Táto žltačka sa prenáša len krvou väčšinou ju majú drogovo závislí ktorý berú drogy takže nechápem kde k nej môj priateľ prišiel..
@5 samozrejme, že je to čudné, nakoľko času tam bolo od toho úrazu dosť a vyšetrenie na hepatitídy nie je zase žiadna veda. Čudné je aj to, že pokiaľ ja viem, tak ak je čas (čo u vás podľa toho čo píšeš bol), tak sa s predoperačnými vyšetreniami chodí už do špitála. Že si ich dá proste človek spraviť predtým a hotovo.
A čo je určite obrovskou chybou je, že tvoj priateľ nebol ani len informovaný, že také niečo má. Nebol informovaný o liečbe, o prevencii, ďalších postupoch atď. Takže byť tebou tak tam trochu prievanu určite spravím. Nehovoriac o tom, ak by si sa trebars nakazila aj ty. Cčko nie je sranda...
Ak to povedala, že sa prenáša len krvou, tak ti to nepovedala presne. Je pravda, že je častá medzi skupinou narkomanov, ale inak sa prenáša krvou a jej derivátmi + napríklad sexuálnym stykom. Takže možností je určite viac. A ten prekonaný vírus sa mi tiež nejak nezdá. Hepatitída C nie je nádcha.
@trubajerichova
Pravdaže,presne to si myslím aj ja,priateľ mal už dávnejšie zápal krvi.tiež sme o tom nevedeli a potom bol s nejakou drobnosťou u doktorky a povedala mu že takéto niečo prekonal,tak aspoň trošku dúfam že to dopadne dobre,áno viem že aj sexom je tam síce menšia pravdepodobnosť ale určite sa dám aj ja vyšetriť to je samozrejmosťou. Skúsime to určite niekam posunúť ja som to hneď vravela že je to cele nezmyselné tento postup ....
uf. no ono sa mohla stať aj nejaká chyba priamo v labáku, uvidíš, aké budú výsledky testov (a veľa by to vysvetlilo). ale že krv zoberú hodinu pred operáciou a otestujú až po týždni, to je už samo o sebe trochu veľa. ale toto minimálne dokázať môžete, tak sa sťažujte.
@anierey ale hej, asi niesom klasicky slovak, alebo som mampicista neviem. Proste ked sa mi aj stanie nieco napr so zdravotnictvom co ostatny by uz otom basnili tak neviem, mne to take nepride. Napr som isiel na MR vnoci a im sa to dojebalo tak som tam cakal do pol noci jak kokotina ale bolo mi to jedno sak co stane sa, alebo som si rozrezal ruku a tiez som musel cakat na lekara dlho ale sak bol pohode a chapem ze mal aj inu robotu tak co yebat nato. Jasne ze v zahranici by dosiel doktor hned ale sak co mamto pici nebudem sa nad kooktinami rozculovat usmejem sa a mam pic Ale inak som na SR zazil dost pozitivnych veci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
A čo je určite obrovskou chybou je, že tvoj priateľ nebol ani len informovaný, že také niečo má. Nebol informovaný o liečbe, o prevencii, ďalších postupoch atď. Takže byť tebou tak tam trochu prievanu určite spravím. Nehovoriac o tom, ak by si sa trebars nakazila aj ty. Cčko nie je sranda...
Pravdaže,presne to si myslím aj ja,priateľ mal už dávnejšie zápal krvi.tiež sme o tom nevedeli a potom bol s nejakou drobnosťou u doktorky a povedala mu že takéto niečo prekonal,tak aspoň trošku dúfam že to dopadne dobre,áno viem že aj sexom je tam síce menšia pravdepodobnosť ale určite sa dám aj ja vyšetriť to je samozrejmosťou. Skúsime to určite niekam posunúť ja som to hneď vravela že je to cele nezmyselné tento postup ....