Zdravím. Viem, že sa už táto téma riešila x krát ale poprosil by som o radu a váš názor na môj problém a čo mám v prvom rade obmedziť. Mám 16 rokov a moja výška je 170 cm. Chcel by som vyrásť ešte minimálne 10 cm.
1. Viem že chlapci rastú do 21 ale som f
1.) hovori sa ze ano, avsak myslim si osobne ze nie.. mozno ak by si fajcil 20-30-40 denne tak by to bolo ovela horsie avsak krabicka na 2-3 dni cize 6 az 10 cigariet denne podla mna nie je taka davka aby to ovplyvnovalo rast. male urcite to dobre nie je fajcit 6-10 cigariet denne ako 16 rocny.. inak neviem o tom ze by chlapci rastli do 21.. su vynimky ktore centimeter-dva mozu urobit este aj ako 22-23 rocny, naopak su pripady ked v 16 tich, 17 tich sa rast definitivne zastavi
2)ani cvicenie podla mna nema na rast velky vplyv. moj bratranec z druheho kolena denne posiluje ma 18 teraz som ho videl po roku pred tyzdnom a za ten rok ako 17 az 18 rocny narastol asi 7 cm, pricom denne posiloval
3)kava na rast absolutne nema nijaky vplyv, stravujes sa dobre, nie je dovod najmensi nepit kavu
odporucil by som ti vydrzat cvicit a zdravo jest! urcite nie je nijaky problem velky ani to fajcenie ani kava.
Proste jedz mäso, klobásy, syry a urastie z teba poriadne chlapisko ! ..Takéto fňukance so zeleninkou a neviem čím ti pomôžu akurát sa lepšie vysrať...Ja fajčím od 15-tich, a cvičím rovnako od 15-tich, a meriam 185 cm, a vážil som 100 kg, teraz momentálne už 88 (vadila mi tak veľká váha).... Proste rada znie, neboj sa nažrať poriadneho mäsa a všeobecne dobrej žranice, a hýb sa. Uvidíš čo z teba bude. Inak užívaj ACIDUM FOLICUM Léčiva, to ti troška pomôže v naberaní....
Fajčenie spomaľuje rast, činnosť dýchacích orgánov, spôsobuje upchatie ciev, srdcový infarkt, nervové ťažkosti, žalúdočné vredy, oslabuje psychiku vyvoláva vrásky a spôsobuje rakovinu pľúc, hltana, jazyka, dýchacích ciest, ústnej dutiny, pažaraka, horných partii žalúdka, močového mechúra a hrubého čreva.
Prestan fajcit a zacni cvicit, a to bez ohladu na to, ci to bude mat vplyv na tvoju vysku, co ti viac mam k tomu povedat...vyska je viac-menej zalezitost genetiky, cvicenie na to vplyv mat nebude a s vlastnou vahou uz vobec nie.
Ďakujem za vaše názory. A ohľadom toho posilňovanie si myslíte žeby nebolo lepšie počkať ešte taký rok a začať v tej sedemnástke ? Váš názor na workout ? Činka je činka ale telo je telo. Inak čo sa týka pohybu a kondičky tak toho sa nebojím. Chodievam behať 1, 2 krát do týždňa, takže pohyb mi absolútne nechýba
A co sa tej kavy tyka, tak kava je antioxidant a podla mna neni nezdrava a neviem ani o ziadnom vedeckom vyskume, ktory by jednoznacne potvrdil skodlivy vplyv kavy na ludsky organizmus. Ale, kazdy sme sme rozdielny a kazdemu prospieva ine mnozstvo. Ja som zastancom toho, ze vsetkeho vela skodi, aspon teda mne urcite ;- )
Kludne uz zacni cvicit teraz. S vlastnym telom je to idealne a potom neskor uvidis, ci ta to bude tahat na vacsie vahy, alebo si vystacis s nejakymi bars-workouts n pushups.
Rozhodne prestaň fajčiť, mimo to že to spôsobuje choroby a ochabnutie spôsobuje aj oslabenie dychového objemu a tým pádom málo vydržíš napr. pri behu, dýchavičnosť a pod.
A dá sa to! Všetko sa dá aj ja ako cvičím aktívne, turistika a pod. prestala som a je mi fajn. Zo začiatku to šlo ťažšie no už som spokojná. Good luck
Cvičenie s vlastnou váhou nie je vhodné len na začiatok ako sa každý domnieva , dá sa robiť aj dlhodobo s cieľom väčšieho objemu a hlavne sily , keď vieš ako na to.
No a ešte by som ti určite doporučil mlieko a jogurty.... Kamoš fajčí tiež a vyrástol za rok 7 cm.. Podľa mňa to až tak rastu neškodí ked dáš max 4 cigarety za deň... Keby si bol silnejší fajčiar tak určite áno...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
1.) hovori sa ze ano, avsak myslim si osobne ze nie.. mozno ak by si fajcil 20-30-40 denne tak by to bolo ovela horsie avsak krabicka na 2-3 dni cize 6 az 10 cigariet denne podla mna nie je taka davka aby to ovplyvnovalo rast. male urcite to dobre nie je fajcit 6-10 cigariet denne ako 16 rocny.. inak neviem o tom ze by chlapci rastli do 21.. su vynimky ktore centimeter-dva mozu urobit este aj ako 22-23 rocny, naopak su pripady ked v 16 tich, 17 tich sa rast definitivne zastavi
2)ani cvicenie podla mna nema na rast velky vplyv. moj bratranec z druheho kolena denne posiluje ma 18 teraz som ho videl po roku pred tyzdnom a za ten rok ako 17 az 18 rocny narastol asi 7 cm, pricom denne posiloval
3)kava na rast absolutne nema nijaky vplyv, stravujes sa dobre, nie je dovod najmensi nepit kavu
odporucil by som ti vydrzat cvicit a zdravo jest! urcite nie je nijaky problem velky ani to fajcenie ani kava.
2. ak chceš vyzerať dobre kvôli spolužiakom, consider your values
3. keďže 50% odborníkov na výživu je proti káve a ďalších 50% je za kávu, tak na toto ti nikto nevie odpovedať
Prestan fajcit a zacni cvicit, a to bez ohladu na to, ci to bude mat vplyv na tvoju vysku, co ti viac mam k tomu povedat...vyska je viac-menej zalezitost genetiky, cvicenie na to vplyv mat nebude a s vlastnou vahou uz vobec nie.
A dá sa to! Všetko sa dá aj ja ako cvičím aktívne, turistika a pod. prestala som a je mi fajn. Zo začiatku to šlo ťažšie no už som spokojná. Good luck