Ahojte, potrebovala by som trochu poradiť. Odkedy máme v rodine problémy tak som dosť pribrala. Necítim sa vo svojej koži, pri 162 cm mám 54 - 55 kg.
Cvičím každý deň, robím si 30 dennú challenge na drepy aj na brušáky (som na 5 dni) a hodinu aj niečo na
no, hlavne sa nestresuj. zníž príjem cukrov tzn. nielen sladké, ale aj chleba alebo musli (obsahuje cukor) - z toho sa priberá. zároveň však nikdy nehladuj, na večeru dve mrkvy sú málo. keď budeš jesť málo, metabolizmus sa ti zbytočne viac spomalí a ty priberieš. metabolizmus si musíš rozbehať a to najlepšie pravidelnými menšími porciami - zelenina, ovocie, mliečne výrobky, mäso... neboj sa tukov, boj sa cukrov.
čo sa týka športov, na činky zabudni, za prvé si na ne mladá a za druhé by si pribrala (svaly). na chudnutie sú určené kardio cviky, najmä také, kde pracuješ nohami (veľké svaly sa rýchlo unavia a začneš spaľovať tuk) - tanec, beh, korčule, bicykel. to ti pomôže aj na tú celulitídu...
na tvojom mieste by som to nechala tak, ničiť si telo chudnutím a diétami keď si ešte vo vývine. pochybujem, že sa cítiš až tak zle. som od teba nižšia, vážim viac a zase také tragické to nie je.
rotoped je tiez ok. Pokym nebudes priberat tak je to ok a zacni to riesit tak v 15-16, kedze teraz proste telu fakt jebe. Ale vseobecne si porataj kaloricky prijem aky mas a ak priberas zniz, ak drzis a chces chudnut tak zniz.
Zato, ze vy sa o seba nechcete starat a ani nebudete, tak jej potom neradte to iste..... @kitty7 nechce sa mi to rozoberat ale pises dost blbosti
pribrala si preto, že tvoje telo sa mení z decka na ženu, aj ja som v takom veku trochu pribrala a pripadala som si taká neforemná, ale po pár rokoch sa to samo upravilo a začala som vyzerať ženskejšie a lepšie.
@kitty7 preco by sa malo priberat z cukru. To sa hovori kvoli tomu, lebo proste junk food je plny cukru a vysokosacharidove jedla su vacsinou dense ( nieco ako na objemovo male mnozstvo maju vela sacahridov) Ak ma normalny prijem sacharidov a netvori 100% glukoza, tak nevidim problem. Z toho, ze si das rano mysku musli a jej to vchadza do kalorickeho prijmu nepriberie nic a je jedno ci sa da mysku musliu alebo hrst orieskov alebo ja neviem co.
Ak by metabolizmus fungoval ako pises take vsetci ludia co idu IF by ho mali nakoniec totalne dojebany ale nie su
Svaly len tak lahko ako zena nepriberie, urcite ich nenaberie tolko aby to vyzeralo zle....
A toto s nohami co si napisala je totalny bullshit kedze palenie tukov pri kardiu funguje na uplne inom fyziologickom zaklade. Si otvor nejaku knizku a tam si precitaj ako funguje, mne sa ti to tu nechce prepisovat.
@method to si nejaky lacny Ja teraz uz budem mat licensiu ale neviem, kde by som nasiel ludi co by toto chceli, kedze trenovat zatial moc nechcem.
"Vždy som bola chudá a teraz som stučnela" - na čo puberta, resp. vývin? Je to taký vek.. Nenarástli Ti prsia? Navyše cvičíš celkom také veci, že by som povedala, že skôr naberieš (ale na svalovej hmote!), než zhodíš.. Len sa domnievam. Je to fajn, že pre seba niečo robíš, že máš nejaké ciele, ale si vo vývoji, tak to nemusíš preháňať. Možno ešte aj narastieš a všeličo. Na kondíciu a nie tak rapídne naberanie svalovej hmoty sa ale vraj odporúča čosi, čo sa volá kardio a v ľudskej reči som tomu zatiaľ porozumela ako korčule/bicykel (/rotoped)/beh a to robíš, tak potom nevidím iný problém, že vidíš sama problém niekde, kde nie je.
napíš keď budeš v nemocnici, stou tvojou stravou v 13 rokoch, nechápem prečo si ľudia myslia, že keď obmedzia každodennú stravu tak schudnú a ešte si dáš sladké, však ani nevieš čo ješ... radšej športuj pre seba každý den "poctivo" výsledky sa dostavia
v prvom rade sa vykašli na váhu! budeš len priberať, s tým sa zmier, máš 13! minimálne 5-6 rokov to pôjde hore, aj keby si sa na hlavu postavila. A cvič normálne, každý druhý deň, na internete sú tisíce perfektných workoutov, ktoré môžeš cvičiť doma, a namiesto činiek ti budú stačiť dve litrové fľašky z vodou. Neporovnávaj sa s rovesníčkami, nemá to význam. A svaly sú super! šup šup kukni - jillian michaels či fitness blenders a moje heslo na záver - Skinny girls look good in clothes...
...but fit girls look good naked
@v3nty v poslednom case je mnozstvo takych piocvin, ze to neni mozne. A kazdy expert xD @method tak ako tu to je asi kus ine jak doma s tymi ludmi ale zato je tu tolko tych trenerov a vacsina je fakt strasnych, sa cudujem, ze nesedia este v base z ublizenie na zdravi
@bress to je fakt, tu zdochol pes, mam pocit, ze tu by mi ta licencia bola na hovno, naucit neviem ci by ma tam nieco naucili a s tym papierom si mozem mavat asi ako s bakalarskym diplomom
@bress keby som bol vymakany, urobim to cez internet marketing jak lazar, arayz a pod. Klientela z celeho sveta, sedi doma a asi to aj za nho robi niekto iny , necudoval by som sa
@bress cukry rohadzujú hormóny a tým metabolizmus. navyše, cukry sú rýchlo strávené, ale človek ich zvyčajne nepotrebuje aj na spotrebu, energia sa teda ukladá... kalorický príjem je proste bullshit, vôbec nie je jedno, či si dáš za hrsť ovocia alebo kocku čokolády... tvoje telo to inak spracováva, inak ukladá
no a, povedz mi teda pán múdry, ako to teda funguje, lebo pokiaľ viem, aj v knižkách nájdeš, že telo najprv spotrebuje rýchlu energiu a potom začne páliť tuky. naj je preto zamerať sa na väčšie svaly, lebo tej energie spotrebujú viac.nehovorím, že iné faktory tam nie sú, ale určite jej nebudem radiť, aby robila 300 brušákov denne a nič iné, lebo za dva mesiace chytí depku, keď nezhodí vôbec nič...
a k tým činkám, ako som písala, ide o to, že je na ne mladá a ak chce schudnúť a nie pribrať, mala by sa im vyhnúť...
@kitty7 neviem preco ma za potreby riesit kazdy take picoviny, co v hladisku beznych ludi maju takmer nepodstatny efekt. Proste medzi tym su minimalne rozdiely. A pokial viem tak telo glukozu z ovocia a z cokolady spracuva rovnako. Neviem ci telo ma jeden cyklus metabolizmus glukozy ovocie a dalsi metabolizmus glukozy cokoladka.
A myslis, ze telo nema moznost si aj tie rychle sacharidy ulozit do svaloveho glykogenu, do peceneveho glykogenu a proste, ked uz je nizka hladina cukru v krvi tak zacne vyuzivat ten. To nie je tak, ze ty zjes banan ten ma neviem 30g sacharidov a ak tych 30g proste nespalis v dalsich 30 min, tak ihned z toho bude tuk. To, ze jednoduche sacharidy mozu dvihat hladiny inzulinu ok ale iba ak su sami. Ak ma komplexne cele jedlo ten GI sa tak meni, ze sa nim viac zaoberat je uplne zbytocne.
vezmime take stehno, ze obe maju spolu tak 10kg svalov, co moze obsahovat tak 200g glykogenu. Takze podla tej logiky az keby si ten cukor vypalila, tak sa zacnu palit tuky. Ja neviem presne hormonalne pochod, co sa kedy aktivuje. + neviem ako si predstavujes rozdiel medzi bicyklovanim, veslovanim, behanim. Jasne, ze vseobecne cim viac komplexnejsi pohyb tym viac sa pali kalorii ale vobec to nie je tak ako ty pises. Vseobecne sa pre aerobny pohyb berie zo zaciatku takmer vsetko z cukrov a az postupne telo zacne spotrebovat aj tuky, tak po 20-30min a to v miere mozno 15-20% a postupne sa to zvysuje priblizne na tych 50% ak robis kardio napr. 3 hod. Takze ak robis kardio 1hod, tak prvych 30min vypalis napr. 250kcal glukozy a za dalsich 30min vypalis 250kcal z coho bude 150kcal glukoza a 100g z tukov ( to je priklad ). Samozrejme, ze to zalezi od diety, ako je telo naplnene predtym glykogenom atd.
Si pozri napriklad ludi, co sa stavuju tak, ze hladaju 18 hod denne a potom sa 6hod nezazieraju a za ten cas zjedia napr. 3000kcal a maju tehlicky, podla tvojich teorii by toto nebolo mozne. Alebo, ze ja prijem napr. 400-500g sacharidov a furt mam obrysy tehliciek a to som cez leto prijmal vsetko len z jednoduchych. Pripadne sa kludne budem napchavat takto kolacmi a bude to rovnake. ALe ak zdvihnes kaloricky prijem az vtedy zacnes priberat tuk. O zdravi sa nebavime.
Viac sa mi to nechce rozoberat, ja nemam za potreby teba o tom presviedcat, ked ta tento topic zaujima kup si nejake knizky, kde su realne informacie a ne Muscle and fiction
zlato myslim ze ti dobre jebe, kedto pojde tkto tak sa to vola anorexia je chore aby sa male decko zaoberalo takouto vecou. moja segra to tak tiz kedsi riesila a traz ma 25 a aj koliecko salamy je tucnejsiše ako ona a je z tho totalne zufala lebo pre to neni schopna ani otehotniet.
Inak odporúčam ti prečítať si knihu "Ovládnite svoj metabolizmus". Tam máš vysvetlený vplyv potravín na hormóny ... A je v tom obsiahnutá celá teória.
Inak ti odporúčam jesť veľké raňajky, kľudne si daj aj niečo malé sladké, len mjusíš naštartovať metabolizmus. Super sú ovsené kaše (nie tie umelé, ale čo si sama navaríš) s ovocím a ja si občas pridám aj arašidové maslo. Alebo biely jogurt s vlákninou, k tomu nejaké ovocie, praženica so zeleninou, celozrné toasty a cottage syr, ovsené palacinky.. Hlavne veľa.
Aj na olovrant by si si mohla dať kľudne niečo sladšie, alebo len nejaké ovocie, oriešky.
Obedy boli pre mňa dlho veľký problém, nevedela som, že čo, a potom som sa odhlásila zo školskej jedálne a zčala si sama variť a experimentovať. Všelijaké veci ako kuskus, pohánka, pohánkove cestoviny, ryža, k tomu zapečená zelenina, tuniak, nejaké fajné mäso..
Na večeru by bolo najlepšie jesť čo najmenej príloh (ako napr. zemiaky a tak) a hlavne bielkoviny a zeleniny.
Hlavne nedrž žiadnu hladovku ale najedz sa poriadne, lebo telo si berie energiu zo svalov, nie z tuku. Jedz hlavne kvalitne, cca 4-5krát denne, veľa pi zeleného čaju a vody. A hlavne sa nestresuj kvôli váhe a nauč sa mať samu seba rada. Ak na to pôjdeš pomaly malými krôčikmi, úspech dosiahneš. Hlavne neprestaň cvičiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
čo sa týka športov, na činky zabudni, za prvé si na ne mladá a za druhé by si pribrala (svaly). na chudnutie sú určené kardio cviky, najmä také, kde pracuješ nohami (veľké svaly sa rýchlo unavia a začneš spaľovať tuk) - tanec, beh, korčule, bicykel. to ti pomôže aj na tú celulitídu...
2 MRKVY
jebe ti na hlavu?
Zato, ze vy sa o seba nechcete starat a ani nebudete, tak jej potom neradte to iste.....
@kitty7 nechce sa mi to rozoberat ale pises dost blbosti
Ak by metabolizmus fungoval ako pises take vsetci ludia co idu IF by ho mali nakoniec totalne dojebany ale nie su
Svaly len tak lahko ako zena nepriberie, urcite ich nenaberie tolko aby to vyzeralo zle....
A toto s nohami co si napisala je totalny bullshit kedze palenie tukov pri kardiu funguje na uplne inom fyziologickom zaklade. Si otvor nejaku knizku a tam si precitaj ako funguje, mne sa ti to tu nechce prepisovat.
@method to si nejaky lacny Ja teraz uz budem mat licensiu ale neviem, kde by som nasiel ludi co by toto chceli, kedze trenovat zatial moc nechcem.
...but fit girls look good naked
@method tak ako tu to je asi kus ine jak doma s tymi ludmi ale zato je tu tolko tych trenerov a vacsina je fakt strasnych, sa cudujem, ze nesedia este v base z ublizenie na zdravi
chod par kur a budes jak lazar doraz
no a, povedz mi teda pán múdry, ako to teda funguje, lebo pokiaľ viem, aj v knižkách nájdeš, že telo najprv spotrebuje rýchlu energiu a potom začne páliť tuky. naj je preto zamerať sa na väčšie svaly, lebo tej energie spotrebujú viac.nehovorím, že iné faktory tam nie sú, ale určite jej nebudem radiť, aby robila 300 brušákov denne a nič iné, lebo za dva mesiace chytí depku, keď nezhodí vôbec nič...
a k tým činkám, ako som písala, ide o to, že je na ne mladá a ak chce schudnúť a nie pribrať, mala by sa im vyhnúť...
A myslis, ze telo nema moznost si aj tie rychle sacharidy ulozit do svaloveho glykogenu, do peceneveho glykogenu a proste, ked uz je nizka hladina cukru v krvi tak zacne vyuzivat ten. To nie je tak, ze ty zjes banan ten ma neviem 30g sacharidov a ak tych 30g proste nespalis v dalsich 30 min, tak ihned z toho bude tuk. To, ze jednoduche sacharidy mozu dvihat hladiny inzulinu ok ale iba ak su sami. Ak ma komplexne cele jedlo ten GI sa tak meni, ze sa nim viac zaoberat je uplne zbytocne.
vezmime take stehno, ze obe maju spolu tak 10kg svalov, co moze obsahovat tak 200g glykogenu. Takze podla tej logiky az keby si ten cukor vypalila, tak sa zacnu palit tuky. Ja neviem presne hormonalne pochod, co sa kedy aktivuje. + neviem ako si predstavujes rozdiel medzi bicyklovanim, veslovanim, behanim. Jasne, ze vseobecne cim viac komplexnejsi pohyb tym viac sa pali kalorii ale vobec to nie je tak ako ty pises. Vseobecne sa pre aerobny pohyb berie zo zaciatku takmer vsetko z cukrov a az postupne telo zacne spotrebovat aj tuky, tak po 20-30min a to v miere mozno 15-20% a postupne sa to zvysuje priblizne na tych 50% ak robis kardio napr. 3 hod. Takze ak robis kardio 1hod, tak prvych 30min vypalis napr. 250kcal glukozy a za dalsich 30min vypalis 250kcal z coho bude 150kcal glukoza a 100g z tukov ( to je priklad ). Samozrejme, ze to zalezi od diety, ako je telo naplnene predtym glykogenom atd.
Si pozri napriklad ludi, co sa stavuju tak, ze hladaju 18 hod denne a potom sa 6hod nezazieraju a za ten cas zjedia napr. 3000kcal a maju tehlicky, podla tvojich teorii by toto nebolo mozne. Alebo, ze ja prijem napr. 400-500g sacharidov a furt mam obrysy tehliciek a to som cez leto prijmal vsetko len z jednoduchych. Pripadne sa kludne budem napchavat takto kolacmi a bude to rovnake. ALe ak zdvihnes kaloricky prijem az vtedy zacnes priberat tuk. O zdravi sa nebavime.
Viac sa mi to nechce rozoberat, ja nemam za potreby teba o tom presviedcat, ked ta tento topic zaujima kup si nejake knizky, kde su realne informacie a ne Muscle and fiction
Inak ti odporúčam jesť veľké raňajky, kľudne si daj aj niečo malé sladké, len mjusíš naštartovať metabolizmus. Super sú ovsené kaše (nie tie umelé, ale čo si sama navaríš) s ovocím a ja si občas pridám aj arašidové maslo. Alebo biely jogurt s vlákninou, k tomu nejaké ovocie, praženica so zeleninou, celozrné toasty a cottage syr, ovsené palacinky.. Hlavne veľa.
Aj na olovrant by si si mohla dať kľudne niečo sladšie, alebo len nejaké ovocie, oriešky.
Obedy boli pre mňa dlho veľký problém, nevedela som, že čo, a potom som sa odhlásila zo školskej jedálne a zčala si sama variť a experimentovať. Všelijaké veci ako kuskus, pohánka, pohánkove cestoviny, ryža, k tomu zapečená zelenina, tuniak, nejaké fajné mäso..
Na večeru by bolo najlepšie jesť čo najmenej príloh (ako napr. zemiaky a tak) a hlavne bielkoviny a zeleniny.
Hlavne nedrž žiadnu hladovku ale najedz sa poriadne, lebo telo si berie energiu zo svalov, nie z tuku. Jedz hlavne kvalitne, cca 4-5krát denne, veľa pi zeleného čaju a vody. A hlavne sa nestresuj kvôli váhe a nauč sa mať samu seba rada. Ak na to pôjdeš pomaly malými krôčikmi, úspech dosiahneš. Hlavne neprestaň cvičiť.