@3 pro-ana=za anorexiu, vznikaju stranky tzv pro-ana, kde si dievcata vymienaju "napady" ako co najviac chudnut, rozne tipy, ako nedat najavo, ze chudnu exrtemne, ablabla...hate it
By som vas setky taketo prijebane zenske najprv prefackal a potom krmil jak husy, nadzgat do huby... pice prijebane, ked toto bude robit moja buduca dcera, tak nech si ma nezelaju tie kurvy co ju na to naviedli, spravim si z nich vesiak na sako!!!!
@erika89 Preco si myslis ze praave v rodine??? castokrat za to mozu modelignove agentury, ktore nutia dievcata nadmerne chudnut s tym, ze im za to zaplatia. To toto je chore. V rodine ti skor nepovedia, ze mas speky alebo trocha vacsiu rit. Ale v agenture ano. A takto potom vyhladavaju tieto stranky.
A ako pozeram tvoju webku, tak aj ty si asi jedna z obeti pro-ana lifestylu, sice sa to ani style-om neda nazvat, tak dajme tomu pro-ana procesu
Problemy v rodine treba riesit, a nie riesit ich tak ze prestanem jest a idem na pro-ana(l) stranku a ked budem vazit pat a pol kila tak som akoze vyhral ano?
Rodina praveze byva malokedy problem. Problem byvaju kamratky co takto ziju, vplyv zvonka: modelky v casopisoch, v TV a tym vznika komplex z toho ako clovek vyzera a ako by mal vyzerat... V rodine ti malokedy niekto povie nezer. Prave naopak, pekne to dojes lebo ti jednu strelim
A moj nazor k tomuto: Absolutne nechapem. Som chuda cely zivot a je to obrovska nevyhoda, ludia zazeraju, vselico si mozu mysliet, a tak. Byt chudou je o nicom...a uz vobec sa mi to nepaci
@19 presne taketo reakcie ma cely zivot znechucuju. Nestaci, ze sama sa strasne snazim pribrat a trapi ma to, musia sa k tomu pridavat este aj vsetky mozne taketo posmesky
@20 Vysoke zdravotne riziko...vidis a mne lekari povedali ze ja som proste taka, ze s tym nic nenarobim, mam pre to predispozicie a ze to nebezpecne nie je...
@26 No to hej, asi tak to moze byt myslene... Ale ked ja to absolutne nechapem ako niekto moze chciet schudnut... Co ich k tomu vedie? Nerozumiem, ved to vobec nie je pekne, ani sa to nikomu nepaci (teda ja osobne nepoznam ludi, ktorym by sa pacili chude dievcata)
@33 keby ma prepadla strasne, ale strasne obrovska uzkost, tak by som strcila hlavu do zachoda a vsetko vydavila...hrozne by mi potom bolo, a zas by som sa prejedla, lebo by som mala vycitky, ze by som nic nezjedla a potom by som zase skoncila v objati so zachodovou misou (pusu by som jej nedala)...a nie je grcanie zjedeneho nahodou bulimia??
@31 Ved ja viem, len mi proste vadi, ze niektori ludia bezmyslienkovite taraju hluposti skor, nez si overia fakty...alebo niektori si ich ani overovat nepotrebuju, staci im len vyzor.
@33 fuha, to som este nezazila...pravdepodobne by som to povedala lekarke.
a nevzniká anorexia ( teda väčšina prípadov ) len tak, z nudy? že nemám čo robiť, preto budem chorobne kontrolovať čo jem, koľko jem a kedy budem tyčkovať?
taaaqze pro ana baba?hm....poznam taqe...a tvoje BMI uz wobec neni normalne je jasne ze mas podvahu...a inac..pri tvojom veku a vyske asi by si mala wazit wacej nemyslis?...lebo kost a koza uz moc pekne nejsu..rsp vobec..skus prestan navstevovat pro ana a pro mia blogy a skus sa najest lebo inac wes co ta caka nie?....smrt... bye
Byť chudá, je to jediné, po čom túžim, to jediné, čo napĺňa a zároveň ničí môj život.
Dobré dievčatá nejedia.
Chcem byť prázdna, čistá, krehká ako bábika z porcelánu, chcem lietať a vznášať sa na vode, nechaj ma ísť so svojím anjelom, so svojím diablom, a ja zomriem šťastná.
Byť chudá je dôkaz sebakontroly a vlády nad svojím životom.
To jedlo vyzerá veľmi dobre, ale ja, ja vyzerám oveľa lepšie.
Mám i svou slabou stránku, ale tu nesmíme nikomu říct. Pokud se rozhodneš proti mně bojovat, dostat se k někomu a říct mu, jak tě nutím žít, všechno se zničí. Nikdo to nesmí zjistit, nikdo nemůže rozbít ten krunýř, kterým jsem tě pokryla. Já jsem tě stvořila, tuhle hubenou, dokonalou dívku. Jsi moje, jenom moje. Beze mě nejsi nic. Tak se nesnaž mi vzdorovat. Když o tobě jiní mluví, ignoruj je. Zapomeň na ně, zapomeň na všechno co se tě snaží ode mě oddělit. Jsem tvá kladná stránka a míním to nechat tak, jak to je.
ok ok..vsetci co chcu pribrat-postavte sa do radu..rozdavam po kilečku no.... cudovali by ste sa, ale casto je na vine rodina.. hoc aka mala narazka dokaze dievca-aj chalana!!!!-rozhodit-)samozrejme hovorim o tych psychicky labilnejsich...a riesia to takto..
to je jednoducho chore myslenie...
ach nebudem sa k tomu vyjadrovat..mam s tym svoje zle i dobre skusenosti...
ana je moj zivot...najskor som sa branila a chcela som byt znovu "normalna"...ale pochopila som ze len s nou som stastna a obcas sa pacim sama sebe....kazdy ma pravo byt stastny.
no stale sa len opakujete ako obohrata plata je to chore je to chore je to chore ale chore su skor vase tucne zadky ved to je nechutne baba a aby sa pchala jedlom ako prasa nezijeme preto aby sme jedli ale jeme preto aby sme zili a moze za to jedina vec ze sa clovek o seba chce starat to je len zauzivane ze to nie je pekne v skutocnosti to su krasne zeny a nemusia im ani trcat faldy tak ako kazdemu co sa k tomu vijadruje s odporom podla mna len ziarlite a ste tlsty vsetci ja mam161cm a mam42kg no co je to snad podla vas malo?vad sa zamyslite koho sudite prejedat sa nie je ties zdrave
@erika89 PRO ANA mi pomaha pezit a nezabija ma skor ma zabija pohlad na speky ked ma niekto napr160cm a60kg ved je to hnusn0 ja mam161cm a42kg a stale som tucna ko prasa
myslim ze je to uplne zvratene...inak zaujimalo by ma,co by si mysleli riadetelia modelingovych agentur pri ukazani Provensalskej Venuse ako vtedajsi praveky idol zeny...CO TYM DA FAK SLEDUJU ZE Z NAS CHCU MAT 20KILOVE ZRUDY???!!
ale tak nechat ich v tom,ked si chcu s niecim takym zomriet...potom to dalsie PRO-ANAcky pochopia mozno,ked jednej takej pojdu na pohreb,co zomrela,ked sa trapila hladovanim..
priebani ludia fakt nektori ved co koho do toho ci je niekto anorektik abo ne kazdy nech sa stara oseba ja osobne som bola kedisi ana iked som to prekonala a mozem povedat ze je to pliaga iked niekedy mam naozaj chut sa ktomu vratit ale stare spomienky nedovolia no ale teraz nemam apsolutne nic proti takimto ludom .je to kazdeho vec ci sa chce pacit aj sam sebe a co preto bude robit.ostatni si mozu vraviet co chcu
Ana je choroba, ale myslenie anorektičiek úplne nepochopíš - nikdy. Ak aj ty sám/a do toho nespadneš. Vieš, aký je to pocit, keď si nemôžeš pomôcť a vždy ešte počas jedla počítaš kalórie? Aké to je, keď odhaduješ, koľko spáliš za určitý čas? Keď to proste MUSÍŠ robiť, lebo ti ten hlas v tvojej hlave nedovolí prestať? Hej, väčšinou si za to môžu ony samy, ale niečo to v nich muselo spustiť - a určite to nie je len tak z nudy. Nedá sa to dobre vysvetliť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
prvý impulz k takémuto správaniu býva väčšinou v rodine
a ony si až potom nájdu tieto stánky
A ako pozeram tvoju webku, tak aj ty si asi jedna z obeti pro-ana lifestylu, sice sa to ani style-om neda nazvat, tak dajme tomu pro-ana procesu
túžba po dokonalosti
a rozhodne, ked nema niekto krivky ako Kurnikovova alebo neviem kto este, neznamena, ze nie je dokonaly.
@erika89 preco? stalo sa to aj tebe? chces na seba putat pozornost? alebo?
A moj nazor k tomuto: Absolutne nechapem. Som chuda cely zivot a je to obrovska nevyhoda, ludia zazeraju, vselico si mozu mysliet, a tak. Byt chudou je o nicom...a uz vobec sa mi to nepaci
a teraz ma neberte za uchylacku smiley:
myslím že ty s pro ana nemáš nič spoločné
a že máš štíhlu postavu to je genetika proste
@28 ja viem, ze to s tym nema nic spolocne Ani by som nechcela, aby malo.
p.s. ja tiez nepriberam, aj kebyze zerem 24 hodin denne
@33 fuha, to som este nezazila...pravdepodobne by som to povedala lekarke.
proste psychikamnanič
a vyzerám normálne
Radšej budem mŕtva ako tučná!
Hlad bolí, ale štíhlosť za to stojí!
Hladovanie a odmietanie je dôkazom silnej vôle.
Sekundu na perách, roky na stehnách.
Byť chudá, je to jediné, po čom túžim, to jediné, čo napĺňa a zároveň ničí môj život.
Dobré dievčatá nejedia.
Chcem byť prázdna, čistá, krehká ako bábika z porcelánu, chcem lietať a vznášať sa na vode, nechaj ma ísť so svojím anjelom, so svojím diablom, a ja zomriem šťastná.
Byť chudá je dôkaz sebakontroly a vlády nad svojím životom.
To jedlo vyzerá veľmi dobre, ale ja, ja vyzerám oveľa lepšie.
Ak chceš vidieť jedlo, pozri sa na svoje stehná!
ach jaj...
Upřímně, Ana
no čo to je za vkus :p
to je jednoducho chore myslenie...
ach nebudem sa k tomu vyjadrovat..mam s tym svoje zle i dobre skusenosti...
PRO MIA-je za bulimia..to znamena, ze nejes, prezeres sa a vygrcas to
ale tak nechat ich v tom,ked si chcu s niecim takym zomriet...potom to dalsie PRO-ANAcky pochopia mozno,ked jednej takej pojdu na pohreb,co zomrela,ked sa trapila hladovanim..
cauk