Ahojte Prvýkrát sa chystám plombovať 2 predne zubky a už 3 noci kvôli tomu nespim je to obrovska bolesť? Kedže si pekne zaplatim za plomby, chcela by som ušetriť aspoň na /injekciach
ak nemas jeden hore a jeden dole tak to bude injekcia len jedna a to mas par eur o___O neviem ci sa ti oplati kvoli tomu tri noci nespat a tam sa posierat potom
a teda, aby som ešte dodala, asi nemám úplne najnižší prah bolesti, ale bola som bez injekcie, ani mi to nenapadlo, a bolo to zlé len na začiatku, tak som zaťala prsty na nohách (nech nevidí moju slabosť zavrela oči a myslela na niečo iné a bolo to fajn
neviem co ti hovoria, ale predne zuby bolia najviac zo vsetkych a ked bude vrtat dlhsie tak to musis kazdu chvilku chladit(vyplachovat) zuby vodou ina to neznesies.
sorry ale Uprimnost nadovsetko...
@trdelniiiq ono sa moze stat ze mas nerv v zube vselijak jebnuto co nikto nevie dopredu a pri hlbsom vrtani to moze byt dost zlo, co sa tiez nevie dopredu niekedy ako hlboko to bude
@trdelniiiq ale zas robievaju aj tak ze zacne bez injekcie a keby zacalo byt moc zle tak ti ju da
ale v tom musi mat aj ten clovek ktoremu vrtaju kusok prax xDDD
@mefistofel@etelnair naco ju zbytocne znervoznujete ked vidim ze sa do toho nerozumiete ... Predne zuby nebolia viac ako ostatne, je to mytus, skor by boleli viac zuby ktore su blizko trojklanneho nervu a to su spodne distalne zuby. Bolest pri vrtani skor zavisi od toho ako je hlboky kaz a v akom stave mas tie zuby. A nerv v zube vselijako jebnuto mat nemozes, bud ho mas normalne, alebo ho uz nemas, tym ze ked je nerv nejako poruseny, infikovany kazom, alebo poskodeny vysokou teplotou tak odumrie, postihne ho nekroza a neskor gangrena.
všetky zuby okrem predných sa dajú vydržať, moja skvelá a už nebohá zubárka, ktorá mi robila predný zub tak mi nechala cez otvorené okno fúkať do úsť pekný ranný vánok pri čom sa ma ani neopýtala či to bolí alebo nie Odvtedy mám traumu a ešte mi ich aj dokurvila. Škoda že si to už nemôžem dať reklamovať u nej. 2 dni po tom ako som si zobral od nej zdravotnú kartu zomrela.
@etelnair tak ci tak dnes je standardom, ze ma zubar v ambulancii rontgen a ten by mal pouzit stale pred osetrenim zuba, takze keby bol ten nerv cudne ako hovoríš isto by si to vsimol a robil co najlepsie ...
lol no tak šetriť na vlastnej duševnej pohode rozhodne nezvyknem, ja si nedám bez injekcie vyvŕtať ani stoličku, lebo ma to fakt bolí.
sama musíš vedieť, aký máš prah bolesti. vo všeobecnosti predné vraj bolia oveľa viac (neviem, nezažila som), takže tých 5€ za tri bezsenné noci a následnú bolesť určite stoja za investíciu.
Ja si za injekciu doteraz platil len raz čo mi ťahal zub a aj to som to dosť cítil jak s tym zubom zalomcoval som myslel že mi čeľusť roztrieštilo a ten zvuk pritom omg ešte nikdy som nemal kvôli bolesti pocit hnevu ale vtedy som bol uplne nahnevany a ešte jak mama ktora bola tiež u zubara na mňa že "no čo bolelo?" som mal chuť vystúpiť z auta a isť domov peši ale s tou bolesťou by som domov asi ani nedošiel a ostal spať dakde na lavičke..
Inak ako sa ti môžu pokaziť zuby vpredu? maš strojček alebo ješ na predných zuboch? dúfam že mne sa tak skoro predné nepokazia
Predné zuby nie sú vôbec tenké ako si niekto myslí sú to zuby ako všetky ostatné kaz sa môže vytvoriť kľudne aj na nich, sú to rezáky s nimi sa potrava oddeľuje, a pomedzi ne casto ostavaju kúsky jedla, a ak niekto používa nesprávnu techniku čistenia zubov, alebo nepoužíva niť a interdentalne kefky, kaz sa vytvori jedna radosť
mne keď prvý raz vŕtala predné, tak mi len strekla taký sprej čo mi to na nejakých 15 min umŕtvil
Keď mi vŕtala druhý raz predné, tak mi už nedala nič a úplne v pohode
som mal zlomený zub a skúsili sme to bez injekcie, skoro som umrel tak som už nežgrlil ako zvyčajne :/
ale to bolo potom vyťahovanie nervu....
pri vŕtaní nikdy, však tých pár minút bolesti vydržím nejako...
zatni sa a vydrž
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
porod je urcite ovela vacsia bolest ako sa potom budes stresovat pred nim?
sorry ale Uprimnost nadovsetko...
ale v tom musi mat aj ten clovek ktoremu vrtaju kusok prax xDDD
daj si injekciu ! určite.
sama musíš vedieť, aký máš prah bolesti. vo všeobecnosti predné vraj bolia oveľa viac (neviem, nezažila som), takže tých 5€ za tri bezsenné noci a následnú bolesť určite stoja za investíciu.
Inak ako sa ti môžu pokaziť zuby vpredu? maš strojček alebo ješ na predných zuboch? dúfam že mne sa tak skoro predné nepokazia
Keď mi vŕtala druhý raz predné, tak mi už nedala nič a úplne v pohode
ale to bolo potom vyťahovanie nervu....
pri vŕtaní nikdy, však tých pár minút bolesti vydržím nejako...
zatni sa a vydrž