No to asi závisí od toho že aký a akú vrstvu , také tie čo sú schválne na aknóznu pleť by ich asi nemali spôsobovať ani zhoršovať, práve naopak. Ale môžem povedať že keď máš akné tak ti nepomôže ani keď si make up nedáš, jedine čo ti vylieči pleť je liek takže radšej to treba riešiť u kožnej.
kúp si mejkap z lekárne nejaký vichy alebo la roche žiadne sračky z drogérie, zbytočne budeš lesklá a z toho sa ti vyhodí ešte viac vyrážok a ak môžeš doma alebo cez prázdniny si žiadny nedávaj upcháva to póry
Viete...ja mám akné a make up som používala každý deň a teraz ho nepoužívam asi 5 dní, tvár si stale umývam iba čistou vodou a zdá sa mi že pleť mám trochu krajšiu.. zdravšiu
Nie, make-up nezhoršuje akné. Ani nezapríčiňuje. Pokiaľ teda nemáš nejaký najlacnejší shit niekde z trhu od číňanov plný všelijakých blbostí. Správny make-up dokonca pomáha. Nemusí byť ani vyslovene z lekárne, stačí aj nejaký z drogérie, pokiaľ má tie správne látky. V podstate funguje tak, že ti tvoju pleť chráni istou izolačnou vrstvou aby sa ti do pórov nedostal sajrajt - a keď sa potom odmaľuješ, zmyješ to celé dolu. Samozrejme, že to neni 100%, ale určite lepšie ako nič.
A toto nemám z mojej hlavy. Toto mám od kožného. Keď som mala na tvári kožnú infekciu, vyslovene mi rozkázal, aby som ju zamake-upovávala (keď sa už na tom ten make-up aj vedel udržať). Takže pokiaľ je to dobré pri kožnej infekcii, pri akné už určite.
make-up upcháva póry, pokožka nemôže dýchať a vysušuje pokožku...tak z toho si vyvoď následky...a odporúčam hore spomínaný aknecolor....ale len na rapavú pleť nie je moc dobrý keď je už pleť zdravá a čistá lebo to je sfarbená masť a nie make-up v pravom slova zmysle
Ak použivaš spravny make up, tak by ti akne nemal spôsobiť. Skús skôr nejaký čo okysličuje a tak, alebo puderr Ak mam ja pleť "voľnu" bez púdru skôr sa mi robia čierne bodky , puder ti prach nepusti tak do pokožky a ak si vyberieš dobry odtieň ani nevidno, že ho maš
Neviem, nezaujímam sa o vyjadrenia kožných,alebo lekární, proste je to moja skúsenosť. Pár rokov dozadu som začala používať make up - Astor, teda jeden z tých drahších okolo 12 eur. Nemala som pleť vobec zlú, ale tak chcela som ešte lepšiu a tak som začala používať. Po roku nedýchania pleti sa mi začalo robiť akné, tak všetci vychvaľujú aknecolor, tak som ho skúsila. Nakoniec ma to vytočilo a prestala som make up používať. Nepoužívam nic ani púder, max korektnú tyčinku a umývam čistou vodou (pred tým som používala pleť. vodu Bioderma cca 20 eur, takze tiez nic lacne), ale rozhodla som sa ze nebudem pouzivat nic, okrem zinkového krému. Do mesiaca som mala pleť takú dobrú ako nikdy.
Netvrdím, že make up, spôsobuje akné,keď má niekto problém tak sa mu vyrážky dajú bezhoľadu na to či používa, ale myslím si, že liečbe make up určite nepomáha.
Niektoré druhy make-upov áno (minulý rok v lete o takomto čase som sa vyhádzala, ale neviem s čoho...). Teraz používam ten najlepší make-up aký sa na našom SK trhu predáva
ja keď som si dávala make - up tak som mala plnú tvár akné, ale ak som si prestala dávať make - up a začala som užívať antikoncepciu tak sa mi prestali vytvárať akné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
A toto nemám z mojej hlavy. Toto mám od kožného. Keď som mala na tvári kožnú infekciu, vyslovene mi rozkázal, aby som ju zamake-upovávala (keď sa už na tom ten make-up aj vedel udržať). Takže pokiaľ je to dobré pri kožnej infekcii, pri akné už určite.
Neviem, nezaujímam sa o vyjadrenia kožných,alebo lekární, proste je to moja skúsenosť. Pár rokov dozadu som začala používať make up - Astor, teda jeden z tých drahších okolo 12 eur. Nemala som pleť vobec zlú, ale tak chcela som ešte lepšiu a tak som začala používať. Po roku nedýchania pleti sa mi začalo robiť akné, tak všetci vychvaľujú aknecolor, tak som ho skúsila. Nakoniec ma to vytočilo a prestala som make up používať. Nepoužívam nic ani púder, max korektnú tyčinku a umývam čistou vodou (pred tým som používala pleť. vodu Bioderma cca 20 eur, takze tiez nic lacne), ale rozhodla som sa ze nebudem pouzivat nic, okrem zinkového krému. Do mesiaca som mala pleť takú dobrú ako nikdy.
Netvrdím, že make up, spôsobuje akné,keď má niekto problém tak sa mu vyrážky dajú bezhoľadu na to či používa, ale myslím si, že liečbe make up určite nepomáha.