Čo ti dokáže urobiť okamžitú radosť? Príslušné čo si kúpiš/ dopraješ keď si smutný alebo bez nálady a chceš sa potešiť? Nie že inému kúpiš/ dopraješ a máš z toho dobrý pocit, ale ozaj že čo pre seba urobíš v takej chvíli
asi takto nerozmýšľam.keď som smutný, tak viem, kvôli čomu to je. a buď sa to snažím vyriešiť, alebo sa snažím robiť niečo, čo ma voči smútku spraví odolnejším. napríklad cvičím alebo idem na prechádzku. a keď cvičím pravidelne, tak som tak o 90-95% viac odolnejší voči smútku.
kedysi som väčšinu smútku riešil húlením trávy, ale teraz to už nerobím skoro nikdy. možno pár krát za rok.
Nejaká drobnosť, ktorú naozaj aj budem používať a je veľmi pekná - presne podľa môjho vkusu. Z takých vecičiek sa väčšinou teším už navždy, akoby boli nové. Ja som minimalista, takže k životu mi stačí málo vecí, ale keď už, musia sa mi naozaj veľmi páčiť.
Alebo knižka, na ktorú sa teším
Nákup kozmetiky a oblečenia je pre mňa skôr boj, takže to ma určite nepovzbudi.
Tak bud si kúpim nejaké hnojivá do záhradky, nové semienka lebo mňa baví skúšať všelijaké odrody ale hlavne druhy rastlín pestovať.
Potom kutilské veci, kúpa nejakého náradia do dielne alebo na prácu okolo domu alebo elektrické náradie, prípadne benzínové.
A sťahovanie hudby všelijakej akej sa len dá, lebo už zachvíľku budem mať doplnenú zbierku na 6000 skladieb. Človek sa ani nenazdá koľko dobrej hudby nájde (u mňa prevažne starej od dobrých kapiel).
Keď som smutný alebo bez nálady tak mi nepomože asi nič čo by som si mohol kúpiť. Ani ma nikdy nenapadlo to tak riešiť. Možno to tak fungovalo keď som bol malý.
Myslím že mi pomôže rozhovor s niekym kde mám dobrú zhodu v názoroch a pohlade na život.
Možno ešte nejaky dobrý film ale čo sa týka nálady tak mám pocit že je to utekanie pred problémom. Nejde pozerať film vždy keď má človek zlú náladu
Neodoslalo mi super komentár ale proste nejakú makeup blbostičku na tvár, kozmetiku na vlasy, to je instant boost. Alebo krížovky, to je moja tajná vášeň. Ale musí to byť RELAX značka. A možno občas nejakú sladkosť, čokoládu alebo džúsik. Záleží.
Granko a preto sa mu kus vyhýbam, snažím sa ho nekupovať a nemať ho po ruke, lebo funguje. Lenže nechcem takéto riešenie, chcem si to v sebe rozobrať a vrátiť sa do normálneho stavu čo najskôr.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
kedysi som väčšinu smútku riešil húlením trávy, ale teraz to už nerobím skoro nikdy. možno pár krát za rok.
Alebo knižka, na ktorú sa teším
Nákup kozmetiky a oblečenia je pre mňa skôr boj, takže to ma určite nepovzbudi.
Potom kutilské veci, kúpa nejakého náradia do dielne alebo na prácu okolo domu alebo elektrické náradie, prípadne benzínové.
A sťahovanie hudby všelijakej akej sa len dá, lebo už zachvíľku budem mať doplnenú zbierku na 6000 skladieb. Človek sa ani nenazdá koľko dobrej hudby nájde (u mňa prevažne starej od dobrých kapiel).
@retromaniak @5 drz picu ty vidlak
Myslím že mi pomôže rozhovor s niekym kde mám dobrú zhodu v názoroch a pohlade na život.
Možno ešte nejaky dobrý film ale čo sa týka nálady tak mám pocit že je to utekanie pred problémom. Nejde pozerať film vždy keď má človek zlú náladu
Ale inak bud papiernictvo, alebo knihkupectvo.