Čo je pre vás synonymom pre comfort food? Ako často si tieto pokrmy pripravujete? Čo je pre vás ten rozhodujúci "comfort" element - nenáročnosť na prípravu, senzorické kvality alebo nostalgia a previazanie daného jedla s detstvom?
Pre mňa kombinácia všetkých troch elementov, v rôznej miere pri rozličných jedlách. A mám rada krémové polievky (s grilled cheese sendvičom!!), ramen, miso polievky, pho, bryndzové pirohy s tempehom a zakysanou smotanou, fazuľový guláš, langoš a vlastne mnohé recepty z maďarskej kuchyne, keďže mám maďarských predkov na oboch stranách a naši mi v detstve dosť často varili maďarské jedlá 🖤 quesadilly z Burrita loca a lasagne, ak ich pripraví niekto iný a zemiaky na milión spôsobov, najradšej mám pečené v rúre, v pahrabe alebo zemiakovú kašu.
Z dezertov brownies a banánový chlebíček. A nie je to jedlo, ale kakauko, ofkors
@thunderstorm@3 ale no táák, nehovor že si nechceš zaspomínať na staré dobré časy s jeho obedárom. Či chceš radšej už robiť ako keby tu neexistoval? Ak áno tak napíš a už nebudem nič pod tvojimi príspevkami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Z dezertov brownies a banánový chlebíček. A nie je to jedlo, ale kakauko, ofkors