Dalšia vec. Úspech nemá velmi súvislosť s delením penazí. Bill Gates je úspešný a delí sa. Zakladatel apple sa nedelil a zomrel tušim na rakovinu. Musk sa tiež asi nedelí.
Od dietata sa ocakava, ze sa podeli s kamaratom alebo surodencom. Prirovnavat toto delenie k daniam, wtf. Zacal si o sladkostiach, tak prirovnajme co sa stane so sladkostami, ak by sme chceli napodobnit, ako popici funguju dane:
- část dám do vitríny, tak aby to děti viděly, a nechám to tam shnít
- část vyhodím z okna, zase tak, aby to viděly
- část si nacpu do kapes, to děti nesmí vidět!
- část rovnou sním, jako odměnu za konfiskování
- zbytek rozdělím těm nejzlobivějším dětem
- a na závěr, úplně maličký kousek, třeba jeden piškot, dám nějakému hladovému dítěti, abych pak mohl všude říkat, že jsem ho zachránil (o tom, že jeho rodičům jsem také všechny sladkosti sebral, o tom budu mlčet, a kdyby se to stejně provalilo, tak je označím za zloděje, abych ospravedlnil svou vlastní krádež)
Mimochodom, bohati sa casto delia (charita), zamestnavaju ludi a alokuju zdroje evidentne lepsie ako priemerny clovek.
Btw, co ta minula debata? Bol by si v pohode s tym, keby sa zistilo, ze ty si oproti globalnemu priemeru bohac a mas posielat znacnu cast prijmov chudobnejsim?
@lostinthedark@6 tiež ti pripomína tomáša555555555? Všetko je to také prihlúple a pasívne agresívne. Keď mu niekto dá argumenty tak položí nejaku nepodstatnú otázku a podobne... Uplný tomáš5555555555
@tomas5555555@13 to si mimo, prvý krát som tu na niekoho použil vulgarizmus. Pretože tie témy znejú fakt ako od mentálne zaostalého. Vytrhnutá vec z kontaxtu a absolutne nepochopená myšlienka.
Veď to čakáš nie? Vypisuješ chujoviny a potom čakáš kto na teba za tie sprostnosti prvý vyletí. Ak chceš argumenty tak zakladaj témy kde sa budú písať veci pri ktorých je priestor k zmysluplnej debate.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
- část dám do vitríny, tak aby to děti viděly, a nechám to tam shnít
- část vyhodím z okna, zase tak, aby to viděly
- část si nacpu do kapes, to děti nesmí vidět!
- část rovnou sním, jako odměnu za konfiskování
- zbytek rozdělím těm nejzlobivějším dětem
- a na závěr, úplně maličký kousek, třeba jeden piškot, dám nějakému hladovému dítěti, abych pak mohl všude říkat, že jsem ho zachránil (o tom, že jeho rodičům jsem také všechny sladkosti sebral, o tom budu mlčet, a kdyby se to stejně provalilo, tak je označím za zloděje, abych ospravedlnil svou vlastní krádež)
Mimochodom, bohati sa casto delia (charita), zamestnavaju ludi a alokuju zdroje evidentne lepsie ako priemerny clovek.
Btw, co ta minula debata? Bol by si v pohode s tym, keby sa zistilo, ze ty si oproti globalnemu priemeru bohac a mas posielat znacnu cast prijmov chudobnejsim?