Úprimne jak sa na tú situáciu tam pozerám, normálne rozmýšlam, že budúci rok prvýkrát nepôjdem voliť vôbec. S ani jednou stranou sa moc nestotožňujem a tá smutná malá krajinka ma deprimuje tak, že sa mi nechce venovat čas a energiu nejakej analýze. Čo ste si navarili, to si aj zjedzte.
@abstraktdepres@3 A keby boli voľby teraz a proste musel by si si vybrať hneď, tak koho? Chápem, že si možno ešte nepozeral programy a tak, ale k niekomu sa musíš predsa mierne aspoň pocitovo prikláňať, hm? Sú to všetko strany, ktoré tu nie sú jeden deň
@azizi@6 ani KDH, Hlas... Demokrati už minule vyzerali dosť dobre... PS by sa primárne mali zameriavať na uplne iné témy. O SaS viem minimum, zatial. Tú stranu slovensko ani nepoznám... Ale nesedí mi už názov
@thunderstorm@3 a všetci ostatní podobní
aj keď ste v zahraničí zrejme, myslíte si, že toto je cesta?
ak áno, tak to je s touto kokotskou stránkou a jej komunitou ešte horšie než som čakal...
@najvacsifanusikhenrietym@8 jak ako "toto je cesta?" Moja cesta sa od Slovenska oddelila pred 10 rokmi. Možnosť voliť korešpondenčne veľmi pravdepodobne zrušia a kurviť si víkend cestou na Slovensko kvôli voľbám nebudem.
@kobra@9 v tom Babišovom Česku sa k urnám, samozrejme, dostavím, v momente, kedy vyfasujem Český OP, pretože to, kto vyhrá voľby v Čechách priamo ovplyvňuje môj život. Slovensko svojim hlasom aj tak nespasím, takže sa k voľbám neunúvam, nevidím v tom zmysel. Desať rokov som preč, desať rokov som chodila k voľbám osobne, prípadne som volila poštou, ak sa dalo. Bolo to len sklamanie za sklamaním. Už na to nemám kapacitu skrátka.
@najvacsifanusikhenrietym @kobra
Nerozumiem, prečo vám to vôbec dvíha tlak. Slovenskú politiku nesledujem a keby aj áno, dogrcal by som sa z každej jednej strany. Trvalý pobyt som už aj tak zrušil, takže v tom už ani nie je zámienka spojiť to s návštevou rodičov.
Prečo by som sa mal účastniť volieb v krajine, v ktorej 12 rokov nežijem a do ktorej sa ani nikdy neplánujem vrátiť a zároveň prečo má niekto tendencie mi to vyčítať akoby to mala byť moja povinnosť?
K Babišovi: Dane a odvody, priemerná a mediánová mzda. Pokiaľ toto Babiš nestihne skurviť, idc. Rozumiem, že je to lákavé si takto uľaviť a prirovnať Babiša k Ficovi a Slovensko k Česku 1:1, ale ten rozdiel medzi ČR a SR fakt nie je zanedbateľný.
Navyše plánujem sa z Česka sťahovať, držte palčeky
A taktiež ako @11 , chodil som na každé voľby poctivo ako taký chuj, aj napriek tomu, že to vždy spôsobilo v rodine menší nepokoj, tak mi vylezte na hrb, či mi to za to už viac nestojí.
@thunderstorm@2 hovoríš o Slovensku ako o smutnej malej krajine, s čím súhlasím. Na druhej strane si sa ale usadila tam kde Babiš má 45 percent, kde tvoj hlas v obálke tiež nič nezmení a kde sú rovnaké snahy o umlčanie demokracie ako u nás. Cítiš sa tam z tohto pohľadu naozaj inak?
@lostinthedark Ono sa to k tomu porovnaniu 1:1 blíži a jeden z dôvodov prečo to tak ešte nie je, je že ešte nemajú prázdnu štátnu kasu. V tom úmysle odsťahovať sa ti samozrejme fandím.
@kobra@15 prepac ale to co pises je do velkej miery cope. Cisla vobec neukazuju, ze by sa blizilo. Za poslednu dekadu je rast hdp takmer identicky, posledny rok vyrazne v prospech CR.
V poslednej dobe sa celkom dava za priklad ekonomickeho rastu Polsko. Co urobilo Polsko za posledne roky? Dobehlo a mierne preskocilo v niektorych ukazovateloch Cesko. Ceska zivotna uroven ma teda momentalne blizsie k Polsku ako k Slovensku, ktore tuto ligu nehra, bohuzial. Babis nema sancu to tu dojebat tak, aby sa Cesko dostalo na uroven Slovenska. Aj dojebanie ekonomiky trva, kym sa prejavi. Navyse dpc ved na Slovensku je Fico, tu sa ani nebavime o stave, kedy by Slovensko bolo v zlej ekonomickej situacii a malo ok vladu, ktora podnika kroky aby sa z toho dostalo, zatial co Cesko ma Babisa - a teda uvidime kto z koho. Vobec. Cokolvek Babis dokokoti, som si isty ze Fico skusi prekonat.
@kobra@15 najzásadnejší rozdiel je asi ten, že v Čechách je riziko, že to pôjde do piče (a tu som ochotná s tým robiť, čo budem vládať, pretože je to môj domov) a Slovensko už v piči dávno je, a len tak niečo ju z nej nevytiahne.. takže v Čechách mi ten jeden hlas v obálke stále dáva zmysel proste. A ja sa tu cítim dobre, mám to tu rada, nepotrebujem si to obhajovať obkecávačkami, ani dátami.
Suju! Vraj ak date do volebnej obalky sacok s proteinovym praskom rata sa to ako hlas pre Suju.
(Hlavne ten prasok nechajte v originalnom obale a nerozsypajte ho, inak vas vezme protiteroristicka jednotka)
thunderstorm a lostinthedark mi hovoria z duse a stotoznujem sa s tym. Takmer 10 rokov som vzdy chodila, na kazde volby na Slovensko a som extremne znechutena, takze asi ma to uz ani nezaujima
A este jedna vec, vlastne asi mi moc nezalezi na tom, ci tam je Babis, pokial sa mam tak dobre ako sa mam
Zatiaľ mi to vychádza SaS asi kvôli pár ľuďom - Marcinková, Ledecký a Holečková a že sa konečne zbavili Sulíka a Cigánikovej, par ľudí som síce zvažovala z KDH, ale na mňa veľmi konzervatívne a PS zas moc liberálne
Najsilnejšiu stranu , ktorá má šancu poraziť SMER . V posledných volbách som volil PSko len preto , lebo mali túto ambíciu . Inak som voličom SASky . Raz , ešte za Mečiara som videl taký kreslený vtip . Vystrašené myšky si šuškali "kto nevolí , volí kocúra !" Malo to otvoriť luďom oči . Nestalo sa . » volby.sme.sk/parlamentne-vol...
Kebyže sú tam dnes Demokrati namiesto OĽANO , KDH alebo SASky ... Čo by sa zmenilo ? "Vyhraj volby a môžeš všetko" . Hovorí ti to niečo ?
Je len jedna volba . Všetko ostatné hádžeš do koša .
@abstraktdepres@7 Slovensko bolo predtým Oľano (ktoré som volila) a potom sa od nich odštiepili tí Demokrati (volila som potom tých a chcela by som ich voliť aj teraz, ak by mali reálnu šancu dostať sa do parlamentu) a pôvodné Oľano sa krátko na to premenovalo na hnutie Slovensko
@swamper@22 Je dobrý pocit podporiť niekoho, kto mi je programovo, hodnotovo a ľudsky najbližšie. Niekoho, kto najlepšie reprezentuje moje názory, potreby a postoje. A keď sa nejaká strana dostane do parlamentu, má väčší potenciál k následnému rastu, než keby zostala mimoparlamentným hnutím, a v tom ju chcem podporiť. Ale som uplne ok aj s SaS, PS, Slovensko či KDH.
Preto ak budú Demokrati na hranici zvoliteľnosti, tak im ten hlas asi nedám. Už som sa poučila z minulých volieb.
@swamper@22 A tvoj zámer voliť strategicky úplne chápem a veľmi schvaľujem Bez ľudí, ktorí volia strategicky, by to nešlo, preto som veľmi rada, že PS volia aj ľudia, ktorým nie je úplne blízke, možno dokonca vôbec. Je kľudne možné, že tak spravím tentokrát tiež.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
aj keď ste v zahraničí zrejme, myslíte si, že toto je cesta?
ak áno, tak to je s touto kokotskou stránkou a jej komunitou ešte horšie než som čakal...
@kobra
Nerozumiem, prečo vám to vôbec dvíha tlak. Slovenskú politiku nesledujem a keby aj áno, dogrcal by som sa z každej jednej strany. Trvalý pobyt som už aj tak zrušil, takže v tom už ani nie je zámienka spojiť to s návštevou rodičov.
Prečo by som sa mal účastniť volieb v krajine, v ktorej 12 rokov nežijem a do ktorej sa ani nikdy neplánujem vrátiť a zároveň prečo má niekto tendencie mi to vyčítať akoby to mala byť moja povinnosť?
K Babišovi: Dane a odvody, priemerná a mediánová mzda. Pokiaľ toto Babiš nestihne skurviť, idc. Rozumiem, že je to lákavé si takto uľaviť a prirovnať Babiša k Ficovi a Slovensko k Česku 1:1, ale ten rozdiel medzi ČR a SR fakt nie je zanedbateľný.
Navyše plánujem sa z Česka sťahovať, držte palčeky
@lostinthedark Ono sa to k tomu porovnaniu 1:1 blíži a jeden z dôvodov prečo to tak ešte nie je, je že ešte nemajú prázdnu štátnu kasu. V tom úmysle odsťahovať sa ti samozrejme fandím.
V poslednej dobe sa celkom dava za priklad ekonomickeho rastu Polsko. Co urobilo Polsko za posledne roky? Dobehlo a mierne preskocilo v niektorych ukazovateloch Cesko. Ceska zivotna uroven ma teda momentalne blizsie k Polsku ako k Slovensku, ktore tuto ligu nehra, bohuzial. Babis nema sancu to tu dojebat tak, aby sa Cesko dostalo na uroven Slovenska. Aj dojebanie ekonomiky trva, kym sa prejavi. Navyse dpc ved na Slovensku je Fico, tu sa ani nebavime o stave, kedy by Slovensko bolo v zlej ekonomickej situacii a malo ok vladu, ktora podnika kroky aby sa z toho dostalo, zatial co Cesko ma Babisa - a teda uvidime kto z koho. Vobec. Cokolvek Babis dokokoti, som si isty ze Fico skusi prekonat.
(Hlavne ten prasok nechajte v originalnom obale a nerozsypajte ho, inak vas vezme protiteroristicka jednotka)
A este jedna vec, vlastne asi mi moc nezalezi na tom, ci tam je Babis, pokial sa mam tak dobre ako sa mam
» volby.sme.sk/parlamentne-vol...
Kebyže sú tam dnes Demokrati namiesto OĽANO , KDH alebo SASky ... Čo by sa zmenilo ? "Vyhraj volby a môžeš všetko" . Hovorí ti to niečo ?
Je len jedna volba . Všetko ostatné hádžeš do koša .
Preto ak budú Demokrati na hranici zvoliteľnosti, tak im ten hlas asi nedám. Už som sa poučila z minulých volieb.