Ja v princípe nemám rád influencerov, ale predsalen som sledúval šachistky sestry Botezové, pretože vyzerali chrumkavo.
Vrchol môjho života bolo, keď ich turnaj komentovala ženská veľmajsterka Dina Belenkaya a prečitala pár mojich komentov z chatu. Teda predtým než ma tam nadobro zablokovali.
Ale dobre tak, niekedy som aj tak začínal mať dojem, že mi aj tak nedajú a že nie sme dokonca ani kamaráti. Akoby tie videá robili len preto, aby zarobili peniaze.
Ja sledujem len YT instagramy tiktoki atd. idu mimo mna. Jedine co si sem tam pozriem na instagrame je delniq. A na YT malo kto co sledujem ma nejaku spolupracu, skor si idu svoj kontent.
Ja chodím iba na YouTube, Databázu kníh a Birdz. Nepoznám žiadnych influencerov, jediné meno ktoré mi napadá je Plačková. O nej som kedysi dávno počula, ale netuším ani ako vyzerá ani čo robí
@azizi Ja ani som velmi nepochopil ze preco? Ako facebook v podstate som chapal, nebolo to nic premna ale chapal som ten prvotny princim ze si robis akoby svoj dennik a zdielas veci s kamaratmi. Ale uz nejaky twiter kde nevies napisat jednu rozvinutu vetu alebo instagram kde pridavas v podstate fotky a kratky komentar.... ako why? Tiktok kde davas kratke videjka ktore nikomu nic nedaju? ziadny kontent? Ako pareco? Ked ti ide o zabavu tak aj tak najlepsia moznost je YT kde si najdes nejaky reakcny kanal co si za teba prechrusta vsetky tie hovna a vyberie ti best of a ty mas svoju zabavu bez toho aby si sa hrabala srackami lebo niekto to urobi za teba. Ale ako nechapem komercny rozmer instagramu. Mna by ani nenapadlo tam hladat nejake restiky alebo nejaky biznis obchody a tak. Zadam do googla a max ma to hodi na video na YT nechcem pozerat nejake bilbordy na instagrame. Aj tak je to plne generickeho bulshitu.
@dezolat@6 Hej no, mám to podobne. Jednoducho ma to nebaví, ale ani nechcem aby ma to začalo baviť, takže to ani radšej uz neskúšam. FB som istý čas trochu používala, ale úplne ma to potom prešlo a už dlhé roky som tam nebola. Tiktok som zodva krát otvorila, ale ten obsah čo mi to ponúklo ma totálne odradil, ani si nemyslím, že v tak kratučkých videách sa môže objaviť niečo naozaj zaujímavé. Instagram som si kedysi založila a išla som tam vložiť moje fotky z fotoaparátu a keď som zistila, že sa dajú vkladať len mobilove fotky, úplne ma to odradilo. A obzerat fotky "influenceriek" a reklamy ma vôbec neláka.
Inak keď píšeš o tých reakčných kanáloch na YT, tak aký napríklad? Rada by som na to aspoň mrkla
@dezolat@6 A ešte jedna vec. Dnes ľudia preferujú najmä veľké množstvo rýchlych a povrchných dopaminovych "odmien". Môj dopamín takto nefunguje. Ja potrebujem hlbší a hodnotnejší obsah. Mám to takto v realite (napr. neznášam small talky, ale milujem hlboké rozhovory), na nete (hlbší obsah, pomalé budovanie napätia z očakávania, napr. vo videách, na webe - žiaden rýchly chat a pod.), v hudbe (mám rada, keď sa postupne piesen vývija, keď je tam jemnejsi úvod, je tam napätie, emocie a postupne to smeruje k vyvrcholeniu - ideálny príklad je rock a rockové balady, žiadne moderné popové odrhovacky, kde sa dokola opakuje to isté), vo filmoch (žiadne akcnaky kde jedinou zabavou sú strieľačky a bitky, mám rada filmy, kde je už od začiatku postupne budované napätie z očakávania, cítim že niečo nie je v poriadku a potom postupne prichádza pointa, alebo až na zaver). Toto všetko mi dáva veľmi silný dopamín, tie povrchné rýchle veci mi nedávajú nič.
Kým som ja napísala tento text, niekto stihol siahodlhú chatovu komunikáciu o pár slovách a skratkách To by ma napríklad absolútne nebavilo, ale takéto rozhovory, kde sa môžem nad niečím zamýšľať, analyzovať to, to milujem.
@azizi O reakcnych kanaloch, je ich vela kazdy robi trosku inak svoj obsah a raz ma bavi jedno raz druhe a vsetko vzdy nepozeram. Ale rad mam slovenskeho Buco, ten ma hlavne veci na divnorodinku a Karora, ma tam na nich playlist ale dobre veci ma aj napr. na hejt okolo Kozabobkov. Z ceskych je dobry sibiran ale tiez ma kazdy post od neho nezaujima. Momentalne sledujem hlavne shopaholicadel lebo to je proste nekonecna telenovela a tam sa deju veci kazdy tyzden XD. A o nej mas hlavne info Vladena, potom srandu si robi Celerbriketa, rad mam Aberon ten je srandista a simpatak, ten robi aj ine bizari pozri si u neho nespokejnej obcan alebo toxic teta, a ked chces vic o adele ale ja ich moc rad nemam, su mi nesympaticki, tak Strazce internetu a Fatdad. A sibiran ma kamosa peeetaaaTV.
Jo a napr u Aberona si pozri aj Frantisek Reditel XD Pokial nepoznas, tak mozno ti moze prist za hranicou sa na tom ujebavat, ale Aberon je dobry chlap a mysli to dobre, nie je nenavistny robi to len ozaj lebo je to vtipne a ludia to davaju na siete verejne takze preco nie? Nie je to ako tie TV bizari co stab nutil a tlacil postihnutych ludi aby treieskali picoviny na kameru. Niektore ine kanali mozu byt hnusne ale tohoto pokemona si pozri asi hlavne tam, niekde inde mi to uz prislo za hranou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Vrchol môjho života bolo, keď ich turnaj komentovala ženská veľmajsterka Dina Belenkaya a prečitala pár mojich komentov z chatu. Teda predtým než ma tam nadobro zablokovali.
Ale dobre tak, niekedy som aj tak začínal mať dojem, že mi aj tak nedajú a že nie sme dokonca ani kamaráti. Akoby tie videá robili len preto, aby zarobili peniaze.
Inak keď píšeš o tých reakčných kanáloch na YT, tak aký napríklad? Rada by som na to aspoň mrkla