Mám ale nepoužívam ho. Prešiel som na Z fold, kvôli práci... písaniu emailov... prenosu súborov... páči sa mi jednoduchosť Androidu. Apple mi príde prekomplikovaný. Ale je to fancy značka. Chápem mániu okolo. Plus foťáky majú asi najlepšie.
Riešil som to s kamarátom čo sa o technologie a špeciálne fotenie zaujíma a aktuálne najlepšie fotí samsung a na kamerovanie by mal byť najlepší teraz iphone.
mam firemny.. dlho som bol proti jeho pouzivaniu, ale teraz ho pouzivam aj ako sukromny. Mam aj Samsung, ale pride mi ovela pomalsi ako iPhone. Kazdopadne sam by som si ho za tie peniaze nekupil
@casey77@1 mne to pripadá jak BMW alebo Mercedes medzi telefónmi, pričom ide o prestíž, nejaké vyťahovanie sa pred druhými. Zbytočne drahá vec, kde sa dosť platí za značku.
Mne sa zdá, že aj viac apiek je na Androide. Zopár ich iOS nemá, čo som porovnával. Foťák a videá robí dobre, ale k čomu mi to je, keď nič z toho nerobím často.
@casey77@1 mám iphone, lebo ten systém je stabilnejší a nebojím sa, že mi po 2 rokoch začne mrznúť a sekať, ako sa mi to stávalo často po roku s Androidom, ale Android má lepšie fotaky.
@dalsinovynick@14 toto som nikdy nepochopil. Ja mám samsung s23, obyčajnú verziu, nikdy sa mi nestalo, že by sekol, zamrzol, padol systém. Toto platí možno pri androidoch za 200€. Len tam nemá význam to porovnávať.
@cltr0n@10 A to si asi musel dat cely mesacny ucitelsky plat , vsakze ? ucitelko budes radsej mesiac o suchych rozkoch aby sa pred ostatnymi ukazal ze ma statusovy iphone
@raketak@23 opäť vedľa, ale dám ti ešte jeden pokus, taký mimoriadne inteligenty a uuuuplne normalny vzdealny a mudro premyslajuci clovek ako ty to zvládne raz dva.
@yacopsae@18 ja keď som si chcela kúpiť nový telefón, tak som sa tiež rozhodovala medzi s samusungom a iphonom, ale starší model, rozdiel v cene bol 100€ asi, takže nič hrozné.. a robila som si menší prieskum a niektorí si síce Samsung chválili že drží dlho, ale bolo aj pár skúsenosti že im S rady sekaju. A keď sa tu všetci smejú z ceny.. starší model iPhonu Základná rada stojí v pohode do 700€.. to je už bežná cena nejakých vlajkových telefónov Samsungu, honoru, motoroly.. dokonca už aj xiaomi ultra stojí vyše 1000€.. a s lacným 300€ Androidom ja osobne fakt dobré skúsenosti nemam, takže radšej dám 700€ za iphone ako za Android, ale u mňa je to fakt z dôvodu toho, že viem že ten iOS je stabilný aj po rokoch. Aj za cenu slabšieho fotaku a baterie. V tomto su ozaj trocha pozadu, keď sa nebavíme o Pro rade
@dalsinovynick@26 tak cenovo to vychádza cca rovnako za vlajky, či je to samsung, iphone, vivo, čokoľvek. Ja len na margo toho, že ľudia, ktorí píšu, že android po roku seká, tak majú skúsenosti s nižšími radami. Ja som si tiež napríklad kupoval s23 novú, zatiaľ žiadny problém, už ho mám myslím 2 roky, manželke som v tom čase kúpil iphone 15, tam je hlavne tragédia batéria a 60hz. Inak je to v podstate to isté. Ale tak každý nech si kúpi to, čo mu vyhovuje.
@yacopsae@28 ja som si poslednú Xperiu kupoval ešte cez lockdown a stále funguje ako nová. Už som to tu aj písal, že ten telefón som 2x utopil, popadal kade tade, nikdy som nemal žiadne ochranné sklo alebo špeciálny obal a pohode je.
Sekajú ľuďom lacné telefóny do ktorých si kadečo poinštalujú, kadečo im beží na pozadí, nereštartujú telefón, neaktualizujú software atď.
@dalsinovynick@14 to nie vždy bude pravda. Píšem zo Samsung S8. Stále beží výborne uplne všetko vrátane baterie. Celkovo všetky samsungy mi vydržali roky...
@abstraktdepres@30 ja netvrdím že to platí na každý jeden Samsung. Len píšem, že mi napísalo aj pár ľudí, že im novšie s-kove samsungy blbnu a sekaju, tak mi proste iOS príde ako väčšia istota ako Samsung.
@dalsinovynick@32 vrcholové modely tých firiem sú velmi vyrovnané. Je už každého vec čo si vyberie. Ale nemyslím si že by čokolvek z toho bola chyba. Každopádne android bude viac otvorený rôznemu software a dáva mi pri používaní windows na PC trochu väčší zmysel. Apple býval viac uzatvorený a spoplatnený ale údajne sa to už dosť mení k lepšiemu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
hej mohol
Mne sa zdá, že aj viac apiek je na Androide. Zopár ich iOS nemá, čo som porovnával. Foťák a videá robí dobre, ale k čomu mi to je, keď nič z toho nerobím často.
Sekajú ľuďom lacné telefóny do ktorých si kadečo poinštalujú, kadečo im beží na pozadí, nereštartujú telefón, neaktualizujú software atď.