O ktorej veci, čo robíte, si myslíte že vás najviac zdravotne podporuje? Bez ohľadu ma to či to tak aj je, pri čom máte pocit, že vás to udržuje mladých?
Dobrá strava, spánok a pohyb (silový tréning, kardio rôznej intenzity, prechádzky, a mal by som robiť aj cvičenia týkajúce sa rovnováhy a flexibility, ale veľmi nerobím).
Okrem toho určite super je aj pôstovanie a meditácia, ale už pôstujem a meditujem len veľmi výnimočne. Snáď sa mi k tomu podarí znova spontánne dospieť.
A psychedeliká. Omladzujú myseľ (zvyšujú neuroplasticitu) a zlepšujú aj rôzne telesné ukazovatele súvisiace so starnutím. Ale aj to už žiaľ celkom zanedbávam.
Mladou ma udrzuje skincare, vzdelavanie o vztahoch a nezostavanie v staromodnych a typickych vzorcoch mojej a starsej generacie, ale hlavne LUDIA, ktorych mam okolo seba, s podobnym nazorom na zivot. A mam peniaze a nemam deti, takze aj to dost pomaha.
Cvicenie by som rada zlepsila.
A samozrejme aj to co povedal @melancholik - vyhladavat potesenie kde sa len da.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Okrem toho určite super je aj pôstovanie a meditácia, ale už pôstujem a meditujem len veľmi výnimočne. Snáď sa mi k tomu podarí znova spontánne dospieť.
A psychedeliká. Omladzujú myseľ (zvyšujú neuroplasticitu) a zlepšujú aj rôzne telesné ukazovatele súvisiace so starnutím. Ale aj to už žiaľ celkom zanedbávam.
Wim Hof Method.
Každý deň zjesť trochu fermentovanej zeleniny.
Čajový obrad.
Meditácia.
Cvicenie by som rada zlepsila.
A samozrejme aj to co povedal @melancholik - vyhladavat potesenie kde sa len da.