Mám 15 rokov. Kamošky chcú aby som išla s nimi po prvý krát do baru. Ja by som strašne rada išla ale neviem ako to mám povedať rodičom. Jediné čo ma napadlo že by som povedala je toto ,, Ahoj mami, s kamoškami idem do baru a vrátim sa až okolo pol noci, t
vždy, keď fórum začína vetou na štýl "Ahoj, mám 15 rokov" viem, že to bude presne takáto otázka života a smrti.
normálne im vysvetli, že sa v tom bare nechystáš ani popreťahovať všetko, čo má kokot, ani sa spiť jak prasa a že sa vrátiš v nejakom normálnom čase a nevidím dôvod, aby ťa nepustili
ja keď som šla prvý krát, pýtala som sa dopredu, lepšie je si s nimi o tom najskôr prehovoriť, aspoň si to v kľude premyslia. Dohodni sa s nimi, že im počas toho keď tam budete pošleš sms, alebo im dáš telefonicky vedieť, že je všetko oukej. potom ich to trošku odmekčí, keď uvidia, že si zodpovedná. mám odskúšané
v pätnástich prísť domov okolo polnoci? ti niekto nabil hrnčekom kovovým po hlave?
nikam nepôjdeš. a tie tvoje kamarátky sú divné. povedz im že tam nemajú čo hľadať do polnoci. ak tam chceš ísť len na nejaké nealko tak pokojne ale nie do polnoci. si sa s koňom zrazila. o polnoci chodiť pätnásť ročná po baroch?
Ja som myslela že tam budeme do takej 21:30, ale ako sa poznám zas zabudnem na čas! A ideme sa tam fakt iba zabaviť a piť bude iba nealko aby som sa domov potom vrátila triezva a mala v rodičoch ešte trochu dôvery. Takže fakt prosím iba normálne komentáre.
@semhamforas btw poslednýkrát sa píše spolu.. viem že je to odveci ale chcela som aby si to vedel ako napríklad @14@deravapancucha prvýkrát je tiež spolu alebo aj v @0
@love90 povedz im, že chcete ísť vonku atď.. obkecaj to.. že rposte ideš s kamrátkami a už dopredu im povedz že prídeš trochu neskôr lebo že aj oni môžu byť dlhšie.. alebo že si idete niekam sadnúť
Jaaj , ano , viem o co sa jedna . " ideme do baru sa schlastat" ( typicke reci pred takouto akciou ) , a nakoniec si vsetci date kofolu , kamos co si dal Bazant radler sa tvari velmi opito a tak zacne chytat babam naokolo kolena pri com si pripada strasne sexy a basni pri tom o tom , ako mu stoji , a nasledne o pol 9 vam zacnu vyvolavat mamky , vsetky sline reci stranou a ide sa domov . Takto nejak to vzdy dopadne
zrdhni a si skončila , podstata vzťahu z rodičmi je podľa mňa dôvera a keby si toto urobila tak by si do baru nešla ani do osemnástky , normálne sa ich opýtaj .. akože niežeby som na tom videla niečo zlé že tam chceš ísť, pokiaľ sa nechystáš opiť alebo čo ale do polnoci? really
zrdhni a si skončila , podstata vzťahu z rodičmi je podľa mňa dôvera a keby si toto urobila tak by si do baru nešla ani do osemnástky , normálne sa ich opýtaj .. akože niežeby som na tom videla niečo zlé že tam chceš ísť, pokiaľ sa nechystáš opiť alebo čo ale do polnoci? really?
To náhodou ja mám takú skúsenosť že ma nepustila mama na koncert. Tak som povedal že prídem o pol desiatej. Prišiel som o pol druhej. Dostal som výprask na mesiac zaracha, na mesiac mi zobrala mobil. Ale odvtedy som mohol ísť v podstate kde som chcel a dokedy som chcel
v 15tich v bare, mňa z vás vystrie deti. Ale úprimne, radšej by som sa spýtala. Keď ti zakážu nie sú prísny, len chytrí a dobrí rodičia. Raz im poďakuješ. 15tka nemá čo robiť v bare a o polnoci. Ja mám 21 ale kedže žijem s našimi musím povinne hlásiť a dostanem aj vyhubované, ak prídem neskôr len o 10 minút ako som povedala.
Rád by som vedel,keď tam polícia spraví raziu a ty nafúkaš ako by si to vysvetlila rodičom keď ťa fízli dovezú domov,pretože pochybujem,že by si sa tam naciedzala kofolou.A súhlasím s @dsimca 15 ročné decká nemajú čo v bare robiť.
Vidím, že "vieš" čo robiť so svojím životom. A máš plány do budúcna
Je to o zodpovednosti, ja mám tiež prísnych rodičov ale od 14 sa o mňa prakticky nestarajú, dokonca aj na strednú som sa prihlásila "sama"
Keby videli, že si zodpovedná, že sa nejdeš len dať dole, a ešte ťa pri tom niekto okradne alebo nebodaj horšie, tak by si nemusela hovoriť kam ideš.... len: prídem vtedy a vtedy, keby nie, volám ja alebo vy, dačo sa zmenilo, stalo...
Najprv urob zmenu u seba a dokáž vašim, že sa v živote (a potom ani v noci v bare) nestratíš.
Neviem aká ste partia, či nenaletíte prvému ehm... alebo nebudete skúšať všetko možné. Treba poznať hranice.
mne keby decko povedalo "idem pridem" alebo nieco na podobny styl, nepustila by som ho z domu do 18 a aj potom len na nutene prace..
neviem aky mas vztah s rodicmi ale najlepsie je im otvorene povedat ze chces ist s kamoskami von do baru, ze prides okolo polnoci, mobil si beries so sebou keby nieco, das im vediet ze zijes a ze ci by si vobec mohla ist.
blbi nie su, tiez boli mladi..
klamat im hned od prveho vecera vonku je vtakovina ako mraky..
povedz ze tam budes iba do 22:00 napriklad to ta snad pustia a ked nie no tak nevim co narobis pockaj si ale 2 roky potom uz ta musia pustit ked su normalny
Akože to čo tu za komentare davate, že ma povedať že ma isť ku kamoške ? Ma 15 a už ma klamať rodičov ? Vzdy radsej sediet doma a povedať pravdu. Suhlasim s komentarmi vyšsie, normálne ich popros, že by si bola rada keby si mohla ist tam a tam, urcite nepouzi ziaden oznamovaci ton, su to tvoji rodicia, nemas na to pravo. Ak nesuhlasia, skus pokojne znizit cas, napr. tak len do desiatej. Ak ta nepustia, bohuzial aj tak ti nic neutecie
1) Určite im nehovor, že ideš do baru. To ti rovno vymenia zámky na izbe a zamknú ťa. Ani frázu "do mesta" nepoužívaj. "Idem von" je akurát a ani to nie je klamstvo.
2) Ak ideš prvýkrát, tak sa rozlúč s možnosťou, že tam budeš do polnoci. Urči si pre seba, že tam budeš do dajme tomu to pol desiatej (na prvý krát určite stačí) a rodičom povedz, že ideš do jedenástej. Budú protestovať a nakoniec sa pravdepodobne dohodnete na tej pol desiatej.
3) Musíš si získať dôveru rodičov, lebo zjavne majú dobrý dôvod nato, že ťa tam nechcú púšťať.
ludia vy vobec neviete klamat...poviem "mami idem von s kamoskami dojdem okolo polnoci." a tvarim sa nevinne a hlavne nezdrham, normalne pomaly odchadzam ...ked ta zastavi tak povedz ze ides na nejaky koncert alebo na nejaky film, ak myslis ze by ti to vasi zatrhli a vobec ja mam 17 a do baru hentak neskoro nechodim -.- nemas co na robote tak sa chodis nechavat okukovat ci ako?...to su zaluby toto xD
@patofbc no ja som opravovala taku chybu ktora je velmi casta.. proste lebo to vidim hadam denno denne, ze to tak ludia pisu..zly zlozvyk.. inak chyby neopravujem ale ak su to len kamosky tak by malo byt ony
Podĺa mňa rodičom neklam že ideš spať ku kamarátke. Ja radšej vždy poviem pravdu a keď nedovolia, no nedovolia, svet sa nezrúti. Skúšala som znova a znova a po čase ich to asi začalo otravovať Ale fakt, klam komu chceš ale rodičom nie, k tým by si mala mať ešte toľko úcty aby si im hovorila pravdu.
A pobavilo ma tiež " Idem von čaute" a vypáliť z domu. Komu sa toto prepečie tak to by som fakt chcela vidieť jeho rodičov
Idem do baru. Pre vasu spokojnost mam pri sebe telefon, mozete mi kedykolvek zavolat a ked budem odchadzat domov, poslem oznam SMSkou... a pridem nie o polnoci, ale o pol jedenastej.
Neviem čo si ty predstavuješ pod pojmom BAR,ale každopádne sa ich opýtaj a povedz im že sa im ozveš keď tam prídeš a aj v priebehu toho ako tam budeš im napíšeš smsku alebo čo.
Alebo nemáš nejakého staršieho súrodenca/bratranca/sesternicu/kamaráta ktorý by tam na teba akože "dohladiol" ?
Bože, ved im normálne povedz mami oci chcem ist s kamoškami von, nebojte sa nebudem robit hluposti len sa doma nudim pridem vtedy a vtedy mobil kluče mam papá....toje teda ťažké čo??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
Keď nechceš aby ti preventívne zaplátali vagínu tak nezdrhaj , neklam.
inac stou vaginou si zabil
normálne im vysvetli, že sa v tom bare nechystáš ani popreťahovať všetko, čo má kokot, ani sa spiť jak prasa a že sa vrátiš v nejakom normálnom čase a nevidím dôvod, aby ťa nepustili
+ daj si facku.
" to bolo teda ťažké,že?
nikam nepôjdeš. a tie tvoje kamarátky sú divné. povedz im že tam nemajú čo hľadať do polnoci. ak tam chceš ísť len na nejaké nealko tak pokojne ale nie do polnoci. si sa s koňom zrazila. o polnoci chodiť pätnásť ročná po baroch?
keď teda na teba v tom bare čaká niečo tak zaujímavé, dôležité a neodkladné tak tam proste choď.
ale rozmysli si, či ti to za to stojí, pretože do toho ideš s tým, že si to neskôr odsereš.
aach tie detske casy... ked som pila jak duha v 13tich. najlespie roky
bóóóže... ťažké, čo?
Clovece si zahrame my fotri po 18ke co sa nemusime pytat
to som mal nejakých 14.
Je to o zodpovednosti, ja mám tiež prísnych rodičov ale od 14 sa o mňa prakticky nestarajú, dokonca aj na strednú som sa prihlásila "sama"
Keby videli, že si zodpovedná, že sa nejdeš len dať dole, a ešte ťa pri tom niekto okradne alebo nebodaj horšie, tak by si nemusela hovoriť kam ideš.... len: prídem vtedy a vtedy, keby nie, volám ja alebo vy, dačo sa zmenilo, stalo...
Najprv urob zmenu u seba a dokáž vašim, že sa v živote (a potom ani v noci v bare) nestratíš.
Neviem aká ste partia, či nenaletíte prvému ehm... alebo nebudete skúšať všetko možné. Treba poznať hranice.
neviem aky mas vztah s rodicmi ale najlepsie je im otvorene povedat ze chces ist s kamoskami von do baru, ze prides okolo polnoci, mobil si beries so sebou keby nieco, das im vediet ze zijes a ze ci by si vobec mohla ist.
blbi nie su, tiez boli mladi..
klamat im hned od prveho vecera vonku je vtakovina ako mraky..
1) Určite im nehovor, že ideš do baru. To ti rovno vymenia zámky na izbe a zamknú ťa. Ani frázu "do mesta" nepoužívaj. "Idem von" je akurát a ani to nie je klamstvo.
2) Ak ideš prvýkrát, tak sa rozlúč s možnosťou, že tam budeš do polnoci. Urči si pre seba, že tam budeš do dajme tomu to pol desiatej (na prvý krát určite stačí) a rodičom povedz, že ideš do jedenástej. Budú protestovať a nakoniec sa pravdepodobne dohodnete na tej pol desiatej.
3) Musíš si získať dôveru rodičov, lebo zjavne majú dobrý dôvod nato, že ťa tam nechcú púšťať.
A pobavilo ma tiež " Idem von čaute" a vypáliť z domu. Komu sa toto prepečie tak to by som fakt chcela vidieť jeho rodičov
Alebo nemáš nejakého staršieho súrodenca/bratranca/sesternicu/kamaráta ktorý by tam na teba akože "dohladiol" ?