@kittan nie vieš len v tomto veku a skôr dievčatá dostávajú menštruáciu, čo môže mať za následok priberanie (nie všetky ofc), metabolizmus sa mení, už nevydáš toľko enrgie ako keď si mal 10 a behal si po vonku.
A 15 je celkom normálny vek kedy sa chcú dievčatá začať páčiť -.-
A pokiaľ nebude hladovať, ale sa do toho pustí zdravo, why not? ačo zdrbávať úplne každého a všetko
@cathy nevydas tolko energie ako ked si mal 10???? wtf???? kebyze to hovori 50-rocna zena o 20-rocnej, tak to este pochopim...
btw priberanie v tomto veku je do urcitej miery fyziologicke, pretoze detske telo sa meni na zenske. nemyslim ze je vhodne drzat diety. sport a vyvazena strava ano, ale urcite nie kaloricke restrikcie.
chudnutim /pokial to nie je indikovane zo zdravotnych dovodov/ si mozes akurat tak pekne rozhasit telo a aj ta menstruacia zrazu moze nebyt... staci ked si este lahko ovplyvnitelna osoba na nejakom stupidnom ana blogu precita, ze je to znakom stihlosti a problem je na svete.
@peculiar wat? Samozrejme, že nevydávaš toľko energie, načo sa tu chceme hrať, v 15tich som mala monitor, príjmačky a podobné hlúposti, ja som ten celý rok napríklad strávila drením na talentovky. Asi som nemala čas chodiť von a hrať sa naháňačku ako v štvrtej triede. A celkovo dnes väčšina 15ročných mladých ľudí sedí pri tabletcoh, mobiloch, počítačoch 90% času (čo je ale ich chyba)
@cathy lenze to nie je tym, ze by mali iny metabolizmus ako v 10-tich, ale ze ich energeticky prijem prevysuje vydaj.
ja som v 15-tich hrala zavodne basket a vydrzalo mi to az do vysokej. "nemam cas" je len vyhovorka. je na kazdom, ako s tym svojim nalozi. 1-2 hodiny pohybu 3-4x do tyzdna sa urcite najst daju, ak clovek chce.
lenze sucasne "trendy" vedu mladych ludi skor k tomu, aby obmedzili prijem na minimum dietami a potom im samozrejme neostane energia na vydaj. telo mozno schudne, ale nema ziviny a celkovo to pren nie je prospesne.
@peculiar nie každý má možno také možnosti ako ty,možno je to aj o podpore rodičov a rodiny....tak prosim,nehádž všetkých ľudí (13-18) do jedného vreca..
rada by som poradila, ale len tak laicky b yosm ti to... ja tiež cvičím s trénerkou ale nájdi si o tom nejaké knihy, ak chceš len doma... na net by som sa nespoliehala, ale samozrjeme existujú aj dobré stránky, no na pochybných fórach pomoc nehľadaj... veď vidíš, ako sa aj tu ľudia hrajú na odborníkov, pritom mnohí nemajú ani poňatia...
čo na tom potrebuješ radiť?
šak začni sa pohybovať (cvičenie, rýchla chôdza kade tade po svete) a zdravo jesť a telo ti do necelého týždňa ukáže, ako je ti za to vďačné.
a vlastne nie len telo. ale ja psychika.
dnes máš toho plný internet...a ak chceš schudnúť, nemusíš ani pohnúť prstom...už len pri vynechaní pečiva (môžeš ho aj niečím nahradiť) schudneš za týždeň minimálne 1-2 kg
staci jest ovela menej kalorii a nepotrebujes ani pohyb. ale urcite je lepsie sa aj hybat, lebo to zmensuje aj chut do jedla a naberas svaly, ktore spaluju viac. a navyse sa odreaguvavas pohybom a nie jedlom, co ma tiez efekt...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@1
A 15 je celkom normálny vek kedy sa chcú dievčatá začať páčiť -.-
A pokiaľ nebude hladovať, ale sa do toho pustí zdravo, why not? ačo zdrbávať úplne každého a všetko
btw priberanie v tomto veku je do urcitej miery fyziologicke, pretoze detske telo sa meni na zenske. nemyslim ze je vhodne drzat diety. sport a vyvazena strava ano, ale urcite nie kaloricke restrikcie.
chudnutim /pokial to nie je indikovane zo zdravotnych dovodov/ si mozes akurat tak pekne rozhasit telo a aj ta menstruacia zrazu moze nebyt... staci ked si este lahko ovplyvnitelna osoba na nejakom stupidnom ana blogu precita, ze je to znakom stihlosti a problem je na svete.
ja som v 15-tich hrala zavodne basket a vydrzalo mi to az do vysokej. "nemam cas" je len vyhovorka. je na kazdom, ako s tym svojim nalozi. 1-2 hodiny pohybu 3-4x do tyzdna sa urcite najst daju, ak clovek chce.
lenze sucasne "trendy" vedu mladych ludi skor k tomu, aby obmedzili prijem na minimum dietami a potom im samozrejme neostane energia na vydaj. telo mozno schudne, ale nema ziviny a celkovo to pren nie je prospesne.
šak začni sa pohybovať (cvičenie, rýchla chôdza kade tade po svete) a zdravo jesť a telo ti do necelého týždňa ukáže, ako je ti za to vďačné.
a vlastne nie len telo. ale ja psychika.