Čawko,
Prosim vás poradil by mi niekto ?
Chcel by som sa len spýtať či je to vyslovene nevhodné cvičiť každý deň brucho + ruky , tak po 45minut, niaky takýto tréning
Sir, burchu to zrejme neškodí, ale to čo ste tu uviedli, je s dovolením blbosť. Mohol by som, s Vaším láskavým zvolením, vedieť, čo chcete týmto tréningom dosiahnuť?
Asi to neskodi nejak fatalne, ale mal by si dat svalom cas na regeneraciu. Neviem co chces vlastne dosiahnut tym cvicenim, zaklad je mat stanoveny nejaky ciel. Lebo tym ze kazdy den budes robit skracovacky si mozno nejak spevnis a trochu vyformujes dany sval, ale ber v potaz ze to je dost izolovany cvik, ktory je zbytocne namahavy pre chrbticu, navyse ked ho nerobis technicky uplne spravne (a ver mi aj ked to vyzera lahko tak sa na tom da dojebat kopec veci), tak to nie je ani tolko efektivne.
Brucho je sval ako kazdy iny, ak chces fakt silne brucho, tak cvik brucho ako kazdy iny sval. Lepsie su cviky, ktorych nemusis urobit trilion opakovani a zaberaju aj bocne svaly alebo aj uplne ine partie. Napriklad rozne cviky na hrazde, ci uz klasicky pritah/zhyb alebo vylozene nejake cviky na brucho, alebo stabilizacne (izometricke) cviky.
@bress ber do uvahy, ze ma (vraj?) 15 rokov, zase niektore cviky nie su vhodne pre 15 rocnych imho. Urcite teda nie nejake extremne vahovky, kde potom musis uz zrat zilion suplementov, pre neho by stacili imho nejake atleticke veci v takom veku. Nech si kupi hrazdu pre zaciatok, teda...rodicia nech mu kupia.
Chcem dosiahnuť proste uplne spalenie tuku na bruchu, (nevyprávam že ho tam mám moc ale aj tak)
Proste to chcem dosiahnuť ja neviem cvičím od 10.12 teraz bolo mesiac tak za 2 mesiace teda .. Tento tréning som si vymyslel sám neviem, mám pocit že 1 mesiac cvičenia som cvičil hlavne horné brušné svaly + cecky mám ich vyrazne pevnejšie vačšie ako dolné brušné svaly ktoré mám takmer bez zmeny, tak preto som zapojil aj tie nohy - pritahovanie noh k hlave a tak proste..
Tak ak mi niekto možete poradit niaky tréning tak budem rád
@carpathian ja nehovorim, ze ma vzpierat abo co, aj ked moze aj od 15 kludne. Proste toto, co robi je sracka
pali sa dietou a kardiom, ne brusakmi ( nicitlmi chrbtice)
@violinkenneth lol, poskytol si mu komplexnu radu ti poviem
@bress suhlasim @helpiS presne ako hovori bress, spaluje sa hlavne kardiom, robis okrem tohoto este nieco? Nejaky beh, plavanie alebo cosi take? A stravu treba tiez rozumne pozmenit.
"Chcem dosiahnuť proste uplne spalenie tuku na bruchu" ....naštuduj si o tom niečo najprv lebo si totálne mimo.Za prvé nedá sa chudnút len jedna čast tela,ked chudneš tak z celého tela a za druhé kardio tréningom je to 10x efektívnejšie ako skracovačky,brušáky atd.Tam nechudneš ale zpevnuješ.
Hm..
Hrávam futbal ak to pomože..
mám Tak 2x týždenne tréning tak 1-2hodky
+ Cez týžden zo školy mám pohybový krúžok ( Futbal ) ten mám tak 1 - 2x týždenne 2hodky.
Jedálniček som upravil, a vodu som upravil predtím čo som pil tak 0,5L pijem teraz min. 3L
ako bolo vyssie spomenute, nemozes chciet schudnut len z danej partie - ked chudnes tak rovnako vsade na tele. Brusakmi a cvikmi na brusne svalstvo si mozes vybudovat hmotu alebo "six pack" ale nemusi ti to byt vidno cez vrstvu tuku , kocky su pod nou, cize musis ten tuk nejakym sposobom palit / kardio,zmena stravy /. Kocky mame na bruchu kazdy, len nie vsetkym to vidno skrz tukovu vrstvu, niekto ich cvicenim vybuduje vacsie,masivnejsie... A k tomu treningu necvic to kazdy den ako pako, daj to aspon 1+1 ( jeden den cvic to co si napisal, dalsi den volno a dookola)
@violinkenneth s fajn radou to podla mna moc spolocne nema, to si rovno nemusela pisat nic a usetrila by si si cas.
Presne v tomto je problem dnesneho "fitness". Vsetci si myslia, ze sa staci len nejako proste hybat, poskakovat, sem tam ponatahovat a dosiahnes presne to co chces. Ale k dosiahnutiu vysledku je potrebna nielen drina, ale aj vediet co robis. Tak mi nemaj za zle, ze chcem poradit cloveku co ocividne ma o radu zaujem.
A nemysli si, ze som ta chcel nejak urazit alebo co, cisto z pragmatickeho hladiska, pozri sa ako stupidne vyzera, ked niekto radi a totalne to odflakne:
@carpathian Neviem, či si to pochopil tak, ako som to myslela. Nech cvičí, aj počúva komentáre vyššie, js k tomu všetkému čo pridali ešte píšem, že nie je stroj a nech myslí aj na oddych.
A keby si to tak spravím cvičím ako takto jeden deň v týždni nebudemc vičiť alebo menej alebo tak niak, a chodil by som 3x týždenne behať tak na 30min - 1hod ?? No mám to také divné to bruchu, Asi bude najskor lepšie odstrániť všetok tuk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Brucho je sval ako kazdy iny, ak chces fakt silne brucho, tak cvik brucho ako kazdy iny sval. Lepsie su cviky, ktorych nemusis urobit trilion opakovani a zaberaju aj bocne svaly alebo aj uplne ine partie. Napriklad rozne cviky na hrazde, ci uz klasicky pritah/zhyb alebo vylozene nejake cviky na brucho, alebo stabilizacne (izometricke) cviky.
ňáh, dufam, ze som aspon co-to ozrejmil, zaujimave clanky o cviceni nielen brucha najdes napriklad tu:
» www.coretraining.cz/2012/01/efektiv...
» www.coretraining.cz/2013/11/fakta-o...
Proste to chcem dosiahnuť ja neviem cvičím od 10.12 teraz bolo mesiac tak za 2 mesiace teda .. Tento tréning som si vymyslel sám neviem, mám pocit že 1 mesiac cvičenia som cvičil hlavne horné brušné svaly + cecky mám ich vyrazne pevnejšie vačšie ako dolné brušné svaly ktoré mám takmer bez zmeny, tak preto som zapojil aj tie nohy - pritahovanie noh k hlave a tak proste..
Tak ak mi niekto možete poradit niaky tréning tak budem rád
pali sa dietou a kardiom, ne brusakmi ( nicitlmi chrbtice)
@bress suhlasim
@helpiS presne ako hovori bress, spaluje sa hlavne kardiom, robis okrem tohoto este nieco? Nejaky beh, plavanie alebo cosi take? A stravu treba tiez rozumne pozmenit.
Hrávam futbal ak to pomože..
mám Tak 2x týždenne tréning tak 1-2hodky
+ Cez týžden zo školy mám pohybový krúžok ( Futbal ) ten mám tak 1 - 2x týždenne 2hodky.
Jedálniček som upravil, a vodu som upravil predtím čo som pil tak 0,5L pijem teraz min. 3L
Presne v tomto je problem dnesneho "fitness". Vsetci si myslia, ze sa staci len nejako proste hybat, poskakovat, sem tam ponatahovat a dosiahnes presne to co chces. Ale k dosiahnutiu vysledku je potrebna nielen drina, ale aj vediet co robis. Tak mi nemaj za zle, ze chcem poradit cloveku co ocividne ma o radu zaujem.
A nemysli si, ze som ta chcel nejak urazit alebo co, cisto z pragmatickeho hladiska, pozri sa ako stupidne vyzera, ked niekto radi a totalne to odflakne:
» www.stream.cz/zpatkynavrchol/...
Upozornenie pod ciarou, tak ako cvicia na tom videu sa to robit nema. "profesionalni trener Jakub Bina" je uplny debil.