Rovnako tak, ako koľajnice. Vlaky im spievajú na dobrú noc a ráno húkajú miesto budíka. Kto bude riadiť a kto bude húkať? Do sveta sa vchádza farbenými vrátkami. Keď nie je január zasnežený, je kúzelný a plný škriatkov. Niekedy sa človek díva do blba a do toho blba si aj nadáva, ale nič netrvá večne. Ľudia sa vodia za ruky alebo vodia psov. Ja vodím. Aj keď nie som z kovu.



V coffeeshope ľudia tancujú a steny voňajú. Na prechádzke skúšame vzlietnuť. V hlave si tvoríme preliezačky a na papier zapisujeme myšlienky. Občas spoluhlášky, občas samohlášky. Koľko váži slovo vrátnika? A koľko ľudí prespáva na stanici? Koľko ľudí tam sleduje The Big Bang Theory? Prečo ľudia chodia stále uličkou na tú stranu, kde práve sedím? Taká večerná rozcvička. Je toho toľko, čo by sa vošlo do krabice od topánok. Ale aké veľké topánky? Tešiac sa na bosé nohy v tráve, zaväzujem šnúrky.



Dni majú mnoho chutí, mnoho farieb. Ale koľko farieb má dúha v oku? Keby bola škola hrou, zahrala by som si Aktivity. A z cudzích veršov potom skladám vety. Či sním s ním,… Až budú rásť bledule, ja prestanem byť bleduľa. Teším sa. Niekedy sú chvíle, s ktorými sa nedokážem pobiť. Asi mi vážne chýba starší brat. Okolo je všetko na zámky a možno i na hrady, len nájsť správny kľúč. Chcela by som šplhať po hradbách, sadnúť si na ne, tam hore, otvoriť knižku a nevnímať turistov. Miesto toho počúvam stále rovnakú hudbu vlakov. Šššš… A toľkokrát túžim do batohu miesto učebníc nahádzať baterku, repelent, bublifuk,… a vyraziť úplne inam. Hoci stopom, ako predtým. Ísť neznámo kam, nemyslieť na školu, nemyslieť na problémy, len si tak skákať a točiť sa uprostred poľných ciest. A potom si ľahnúť na rieku a nechať sa unášať prúdom. Možno raz, až sa jazyky nebudú lepiť k zábradliu.

Minula sa farba, dobrú noc.

 Blog
Komentuj
 fotka
cjubou  22. 1. 2011 15:17
už som dlho nečítal blog, pri ktorom by som si predstavoval všetko napísané

a tie fotky sú skvelé
 fotka
pavlinkaa  22. 1. 2011 15:24
Neviem prečo, ale pri čítaní tohto blogu som sa rozplakala..

Krásne
 fotka
coloredbrain  22. 1. 2011 15:41
krásne a aj fotky sú úžasné
 fotka
cooffee  22. 1. 2011 15:44
@cjubou dík



@pavlinkaa to som nechcela. Príde jar a s ňou farby
 fotka
majusssska  22. 1. 2011 17:07
velmi sa mi to pacilo
 fotka
temperancecullen  23. 1. 2011 11:30
Fantastické. V kombinácii s tými fotkami si mi pekne začala deň
 fotka
johnysheek  23. 1. 2011 23:42
malo co by mi chybalo keby odidem z birdzu, ale tvoje blogy a hlavne taketo urcite..



a prepac, ale neviem ako to pochvalit 8)
 fotka
piotra  27. 1. 2011 20:48
Nádherné vyjadrovanie, pekne doplnené fotkami plus vynikajúci výber skladby (interpreta).

Žasnem.
 fotka
phantasia  28. 1. 2011 22:43
povedala len "mňam" a odgrgla si po výbornom kuse blogu.
Napíš svoj komentár