Tancovala do rytmu hudby, ktorá vychádzala z neďalekej skúšobne. Dvadsaťpäť ročná mladá žena, ktorej tvár zdobil úsmev. Točila sa dokola s rukami roztiahnutými ďaleko od seba, slnko jej šteklilo tvár. Vetrík, ktorý pofukoval sa jej hral s lemom šiat, dlhé vlasy sa jej hadili okolo tváre. Pri každej jednej otočke sa jej prehodili na chrbát a dopadali na lopatky.

Mala na sebe bledunko modré šaty s drobnými kvietkami cez prsia. Z jedného kvetu sa ťahala dlhá stonka s listom, ktorá končila až na spodnom leme šiat uprostred stehien. Vo vlasoch, za uchom mala zastrčenú modrú chryzantému, ktorú jej daroval ON.

Hudba skončila. Prestala sa točiť a pozrela na oblohu. Nikde ani jeden mráčik. Dni, kedy bola s ním jej vždy vyčarovali úsmev na tvári.
Milovala tie dni.
Milovala chvíle strávené s ním.
Sklonila hlavu a pozrela sa na deku pod neďalekým stromom. Sedel tam a pozoroval ju. Podskočila a dala sa na útek priamo do jeho náručia...

*******

Stála uprostred zástavky za mestom na kopci. Ruky jej viseli pozdĺž tela, z končekov prstov kvapkala voda. Tvár mala natočenú smerom k nebu. Ústa boli stiahnuté bolestným kŕčom, oči mala privreté. Spod mihalníc sa jej kotúľali slzy, ktoré dopadali do kaluže pri jej nohách. Mokré vlasy jej kopírovali črty tváre.

Rifle, tričko, mikinu a tenisky mala premočené. Nezostala na nej ani jediná suchá nitka. Kvapky, ktoré na ňu dopadali chladili, bodali, ubližovali jej. Tak ako jej ublížil ON.

Cítila obrovskú dieru. Obrovské nič. Cítila ho dvojnásobne.
Jedna veľká diera bola v srdci, druhá v bruchu.
Prišla o dieťa.
Prišla o neho.
Prišla o všetky ilúzie.

Mobil, ktorý neustále vyhrával vo vrecku vypla a odhodila ďaleko od seba. Posledný krát pozrela na mesto v údolí. Sklonila sa k taške pri jej nohách a prevesila si ju cez rameno. Pohľadom prebodávala prichádzajúci autobus.

V hlave stlačila pomyselný gombík DELETE a vydala sa cestou nových začiatkov...

 Blog
Komentuj
 fotka
zoly  12. 5. 2013 12:24
Úžasne opísané neúžasné pocity. (úsmev)
 fotka
zirafkaadka  12. 5. 2013 17:17
@zoly dakujem kraaasne
Napíš svoj komentár