(upozornenie 1- odporúčam prečítať si najskôr lvl 1, aj keď vám to v pochopení textu vôbec nepomôže)
(upozornenie 2- mám horúčku a mierne halucinujem a tak vyzerá aj tento príbeh)

Vrtihlav za 3,50

Tak, a je to tu zas. Ďalší deň strávený v tejto všivavej búde na kolieskach podávaním, respektíve nalievaním, akciového Vrtihlavu do akvárií jeho zákazníkov. „Už len jeden deň!“ hlása reklama pred krčmou piaty rok. Päť rokov nenalial nikomu nič iné okrem Vrtihlavu- miestnej špeciality zmiešanej z esencie nechtov lesných víliakov a celkom obyčajného zethanolu. Podávať v izbovej teplote, poprípade zapálené. Pri nadmernom používaní môže spôsobiť vysoký krvný (alebo hemolymfový – nediskriminujme alkoholikov u bezstavovcov!) tlak, rozostrené videnie a doživotnú katastrofu v podobe mláďaťa s jedincom neidentifikovateľného rodu.
Ušimor sa otočil, a utrel horiacu slinu spiacemu trollovi a všimol si nezvyčajný pohyb pri dverách. Niekto ich otvoril. Tento pohyb sa v krčme Killer nedial často. Väčšinou to bolo rozkopnutie, alebo vpadnutie. Otvorenie mohlo znamenať len jedno. Hliadku.
Všetci ustrnuli. Tento zvuk bol v ich alkoholom vypálených hlavách zakonzervovaný ako problém. Schovať sa, utiecť, či zostať? Všetci mali dosť súdnosti na to, aby sa nepokúšali utiecť, niekoľko smutných duší si myslelo, že ich telesné rozmery zodpovedajú rozmerom priestoru pod stolom a snažili sa v nich schovať, tí poslední len tupo sedeli a vypili pravdepodobne ich posledný pohárik nelegálneho Vrtihlavu, za ktorý sa posiela do väzenia na 4 roky za verejné poškodzovanie svojej pečene. Táto krajina nie je veľmi priateľská k emákom.
Do miestnosti vošlo mladé dievča so sánkami a zvláštne poskladanou hŕbou končatín.


Buďme odveci

Inocencia mala všetko premyslené. Až na jednu maličkosť. To, že behala ako sonic jej nepridávalo na sile. Nemala tých dvoch ako odniesť. Našťastie, bezočivý gargoyl bol očividne pred pár rokmi na dovolenke v Dettoliách a mal na zadku priviazané sánky. Poskladala tých dvoch na seba do polohy „polámaní milenci“ a rozbehla sa tvárou k zapadajúcemu slnku.

Život najmladšej exekútorky v Baccaulerátii nebol najľahší. Každé ráno musela vstať a... musela VSTAŤ. V krajine s najvyšším percentom obezity u dospelých je to už samo o sebe výkon. Inocencia sa však ako jedna z mála udržovala v dobrej kondícii. Nemohla si dovoliť mať kilo navyše, za kreatúrami stojacimi mimo hraníc zákona sa ináč behalo ťažko. Už odmalička vedela, že bude vykonávať túto prácu. Pohŕdala svojím starším bratom a už od škôlky sa od neho na verejnosti vzďaľovala. Nebolo to také ťažké, vzhľadom na to, že Stojan veľmi nerád vytváral kinetickú energiu. Vždy len niekde postával a trápnel.

Keď mala 16 rokov, našla si svojho prvého priateľa. Veľmi zazobaný troll to bol. A Inocencia vtedy prišla na to, že na vzhľade naozaj nezáleží. Bola zamilovaná. Do jeho bankového konta. Nie je divu, že sa jej za rok podivne zväčšili prsia, zmenšilo brucho a zdvihol zadok. Taktiež jej zo dňa na deň podrástli vlasy a vyzeralo to tak, že Inocencia ani nezarastá, slovom, bola dokonalý príklad dievčaťa z 21. storočia na Zemi. Vždy toto obdobie milovala. Jej Bibliou sa stala kniha 50 odtieňov sivej a na nej založila svoj prístroj- concubitátor. Inocencia bola prvotriedna bitch. Nikoho nepotrebovala, až kým jej nedošli peniaze. Vtedy sa z nej razom stala nevinná, citovo zranená osôbka hľadajúca pravú lásku. Mala úžasný život. Až kým ju neposlali zatknúť vlastného brata/otca/whatever. Necítila sa na to, aby sa pozrela do očí svojej vlastnej DNA a sledovala, ako by vyzerala bez plastických operácií. Nechcela svojho brata už nikdy vidieť. A mala plán.

Otvorila dvere karavanu a vstúpila do miestnosti, kde razom zaznelo rinčanie rozbitého skla a buchot tuku narážajúceho o drevo. A potom ticho. Mŕtvolné ticho. Všetci sa na ňu dívali cez alkoholický opar na očiach. Niekto spadol zo stoličky.
Zamierila rovno k baru. Krčmár práve zoškrabával zo steny kusy starého plagátu- bohvie, čo na ňom bolo.

„Prajete si?“ spýtal sa krčmár s podozrivým pohľadom na tvári

„Dva Vrtihlavy a pohár mlieka, prosím.“ odpovedala okamžite Inocencia

Krčmár sa zháčil. Má tejto žene predať Vrtihlav? A čo je dôležitejšie – čo je to to mlieko? Mal dojem, že o tom už niekedy počul, ale bol to pravdepodobne len nejaký fancy drink mladých paničiek z mesta. Potichu odišiel za záves, zapol moogle a zistil, že je to biela tekutina vytekajúca z bradaviek zemských cicavcov. Náhodou presne niečo takéto mal ešte z čias, keď si na záhradke choval svoje vlastné morské panny (pre nezainteresovaných- to bolo už VEĽMI dávno). Rozhodol sa, že Vrtihlav tejto osobe dá. Nikto psychicky zdravý by si nepýtal tekutinu, ktorá vychádza z tela živočíchov. A v službe krajine boli len psychicky zdravé bytosti.

„Na.“ posunul jej tri poháre.

Inocencia vytiahla spod stola obrovského hada v bezvedomí, zasunula k nemu svoje sánky a čakala.

 Záchod
Komentuj
 fotka
goldfish  27. 1. 2014 00:59
Presne štyri krát si steny spálne obohatil o môj smiech.

"...rozostrené videnie a doživotnú katastrofu v podobe mláďaťa s jedincom neidentifikovateľného rodu."

"..a vypili pravdepodobne ich posledný pohárik nelegálneho Vrtihlavu, za ktorý sa posiela do väzenia na 4 roky za verejné poškodzovanie svojej pečene. Táto krajina nie je veľmi priateľská k emákom."

" Pohŕdala svojím starším bratom a už od škôlky sa od neho na verejnosti vzďaľovala. Nebolo to také ťažké, vzhľadom na to, že Stojan veľmi nerád vytváral kinetickú energiu."

" A čo je dôležitejšie – čo je to to mlieko? Mal dojem, že o tom už niekedy počul, ale bol to pravdepodobne len nejaký fancy drink mladých paničiek z mesta. Potichu odišiel za záves, zapol moogle a zistil, že je to biela tekutina vytekajúca z bradaviek zemských cicavcov. "

Teraz sa už rozhodne nenaučím na tú skúšku zo psychológie.....
 fotka
goldfish  27. 1. 2014 01:00
*obohatila ? 16 ročné dievča ? prepáč, to je moc...musím ísť fakt už spať
Napíš svoj komentár