Ach, milovaný môj. Si ten najsladší muž pod Slnkom. Tvoj úsmev, tvoja ochota pomôcť, všetko, čo si schopný iným dať... Nikto iný ti nie je podobný. A nikto okrem mňa na teba nemá právo!

***

Ach, ten susedovie psisko! Zas sa vymočil na schodisko! Keď ho nevie vychovať, načo ho vôbec bral?!
Pán Petrovič, otvorte mi, potrebujem sa s vami porozprávať!
Žeby nebol doma?
No, dobre, že ste konečne otvorili! Váš pes, ak ste nepobadali, sa opäť vymočil na schodisko...
Ach, tieto výhovorky, mladí sa vôbec nevedia stavať k zodpovednosti!
Mňa nezaujíma, čo robí u vás doma! Ako domovníčka vás žiadam, aby ste ten svinčík odpratali z verejných priestorov!
To je drzosť! Normálne mi zabuchol dvere pred nosom... Čert ho ber! Teraz aby som to ja na staré kolená upratovala...

***

Toľko smradu! Dobre viem, prečo som svojím deťom nikdy nechcela dovoliť zvieratá... Fuj! Iba starosti s tým...
Ach, či som sa ťa zľakla, Lacko! Ale rada ťa vidím...
Lacko, to je iný mladík. Ak je nejaká nádej, že tento svet sa obráti k lepšiemu, tak by ju mali všetci vložiť práve do Lacka!
No, vidíš! To ten náš podarený sused z tretieho! Poznáš ho... Ten s tým štencom... Zas si to odmietol upratať, nechal to na starú babu, nech to uprace! No čo sa smeješ, veď stará som a baba tiež, nie je tak?
Hneď sa mi urovnal tlak, keď ho vidím. Mala by som tuším umývať schodisko častejšie...
Pomôcť? To by si bol veľmi milý, Lacko. Vieš, že ma bolí chrbát a takto sa tu zohýbať...
Ako dobre sa naňho pozerá. Nie ako môj nebožtík! Ten nikdy ani prstom nepomohol... Hneď som vedela, že ma nemali mamička zaňho vydať! Ale nie, kedy by ma oni počúvali! A takto som dopadla... Keby som bola mladšia a mohla si ešte vyberať, bolo by všetko úplne inak!

***

Prečo ten obchod postavili tak ďaleko? Ja som ešte na svoj vek čiperná, ale čo tí ostatní dôchodcovia, čo bývajú o ulicu ďalej! Chudáci... Na starých dnes nikto nemyslí!
Preboha! Nevidíš, čo robíš, chlapčisko jedno?! Všetky veci sa mi vysypali z tašky! Keď ťa raz dostanem do rúk..! Prac sa mi radšej z očí!
Mohol ma aj zabiť! Títo fagani na doskách, nepozerajú ani kade chodia! A čo ja teraz s tými potlčenými jablkami???
Lacko! Som rada, že si tu, pozri, zas si ma prišiel zachrániť. Tamten chuligán ma skoro zrazil! Takých by som..! Si zlatý, budem rada, ak mi pomôžeš...

***

Ďakujem. Nechceš ísť ďalej? Práve som sa chystala piecť koláč, tak by si mi mohol pomôcť a potom si polovicu zobrať domov pre mamu a Peťku...
Taký šikovný chlapec! Mať takého pomocníka doma... Odmietol by, keby som ho požiadala, aby sa o mňa staral? Predsa som už stará a nevládzem, možno by tu so mnou ostal... Určite by sa mi ľahšie žilo, keby som tu mala tak roztomilú spoločnosť.
To ma mrzí, že nemôžeš, ale ak by si niekedy chcel, kľudne sa zastav. U babiek sa predsa vždy nájdu potrebné veci na koláč...
Smej sa ešte, Lacko, vždy mi pri tom pookreje srdiečko. Viem, že by si sa o mňa postaral lepšie ako nebohý manžel. Ešte aj deti sú po ňom! Tvoje deti by boli iné... Slušné, starali by sa, chodili by za mnou. Ty si jediný, kto ma dnes rád vída. Zostaň...

***

Každý jeden deň sa ťa snažím zahliadnuť. Vždy si veselý, hoci tvoj život nie je ľahký. Viem to, pozorujem ťa... Zver sa mi, miluj ma... Buď môj a ja budem tebou! Sme jedno! Musíš!

 Blog
Komentuj
 fotka
otvoreneokno  22. 4. 2012 19:06
wuej, takemaru ožil?



ale skvelý štýl, a to onikanie, či jak sa tomu nadáva! super! dobre sa to číta.
Napíš svoj komentár