Úsmev – najkrajší dar, ktorý môže človek človeku darovať. Úsmevom môžem potešiť, povzbudiť, spríjemniť druhému určitú chvíľku života. Pozorovaním ľudí okolo nás zistíme, že v tejto dobe úsmevu nie je až tak veľa. Každý sa ponáhľa, niečo naháňa a známych ledva pozdraví - nemá čas usmiať sa na nich.

Myslím si, že najviac úsmevu, úprimného úsmevu, nájdeme na tváričkách malých detí. Ich úsmev je ako príjemné pohladenie. Koľkokrát, tie maličké ratolesti vyčaria úsmev aj na tvárach iných. V tom okamihu zabudneme na všetko ostatné. Je to dar, ktorý nemá každý z nás. A možno ho má, no pri starostiach a problémoch, ktoré sú v dnešnom svete, naňho zabúda. Môžu sa usmievať ľudia, ktorí sú bez práce, bez peňazí alebo možno aj bez strechy nad hlavou? Podľa mňa je ťažké usmiať sa, keď je hlava plná starostí, smútku a bolesti. No sú aj takí, ktorí napriek svojim starostiam dokážu šíriť úmev okolo seba. So zdvihnutou hlavou čelia prekážkam, problémom a z celej sily veria, že sa na nich zajtra šťastie usmeje.

Vždy ma teší, keď sa ľudia v mojom okolí usmievajú. A hlavne keď moja mama príde z práce s dobrou náladou a vidím, že ju nič netrápi. Vtedy viem, že je všetko v poriadku. A tak si myslím, že úsmev je veľmi dôležitý.

 Blog
Komentuj
 fotka
katuska8808  8. 9. 2012 17:27
Napíš svoj komentár