No. Opätovne pridávam koment na mahmutovu recenziu, o čo teda ide sa zmienim v riadkoch  nižšie. 

Práveže na základe tvojho predposledného odstavca by som sa domnieval azda celkom oprávnene, že deje sa v mentalite ľudí pravý opak. píšeš, citujem :"Informácií, ktoré však uspokojujú iba ich dychtivosť po senzáciách a zaujímavostiach! ako dobre, rozumiem približe, čo konkrétne tým mieniš, ale poďme si to trochu rozmeniť na drobné.

Teda žijeme v dobe, kedy nevieme nik z nás, čo konkrétne sa bude diať zajtra. Prežívame ako vieme, nepriaznivé kovidové obdobie, ktorému samozrejme mnohým je to na smiech. Mnohí napríklad na kovid nepríjemne ochoreli, či už s ľahším, alebo veľmi ťažkým priebehom, a žiaľ, musíme veľmi smutne skonštatovať, že mnohí na kovid a v súbehu aj inými ochoreniami aj zomreli. 

Osobne som poznal dvoch takých, zhodou okolností to boli učitelia. Jedna ma učila na základnej umeleckej škole, ešte keď som chodil na strednú škodu, s druhým som bol kolega keď som na gymnáziu učil náboženstvo. Jestvuje alebo nejestvuje kovid. 

Myslím si, že len slaboduchý človek bude stále čosi popierať, čo sa poprieť nedá, a predsa tu máme najrozličnejšie spektrum osôb, vyjadrujúce síce svoj názor, to nikomu neberie, ale ten názor je veľmi toxický a zlý. Ty vlastne píšeš približne o tom istom, ako sa zmieňujem v tvojom blogu v mojom príspevku pod ním, akurát celkom isto máš teologické nezrovnalosti. píšeš dobré. že..... 

že na zemi raz bude vládnuť Vôľa Najvyššieho, a z tohto dôvodu budú na nej môcť zostať iba tí, ktorí jeho Vôľu poznajú a snažia sa podľa nej aj žiť. áno, ale nezabudni že list hebrejom spomína aj to, že....

 ..." Je ustanovené, že ľudia raz zomrú a potom bude súd..." Hebr 9,27-28

 Posledná vec, čo by som ti chcel argumentovať je to, v čom sa mýlite prakticky všetci, ktorí sa snažia neohrabane písať akési duchovné scenáre, myšlienky ktoré čítam buď na katolíckych periodikách, alebo napríklad od teba. 

A to, že vo svojich rečiach sa každý stavia do role všepoznaného, všade a všetko vediaceho(vyhol som sa pojmu vševediaceho, lebo ten je len Pán) všetci dobre vieme, čo bude nasledovať, všetci vieme o všetko, čo nastane, hoci to ešte nenastalo. 

Práveže ja som mal nejaké vízie, ktoré reálne korešpondujú s tým, čo hovorí biblia, ale nie celkom presné. To, že sa blíži príchod Pánov je takmer isté, a udalosti tohoto času tomu nasvedčujú. 

Napríklad neznáma ťažká choroba, ktorej mnohí podliehajú v dvojakom zmysle. Jeden na ňu ochorie, zápasí s chorobou, ale sa dokáže vyliečiť, druhý ten zápas prehrá a zomrie, a niekto ju nedostane vôbec. Oba, resp všetky tri spomínané prípady poznám osobne, a ako vidíme v televízii a v médiách, je to niečo, čo vyvoláva a budí strach v každom z nás. 

Náš problém je iný a ja sa ti to pokúsim priblížiť. Náš problém je v tom, že mnohí síce ako spomína Písmo.... " „Blahoslavení tí, čo nevideli, a uverili.“ (Jn 20, 29). 

Ale čo je horšie, že mnohí videli a neuverili. 

A čo je ťažšie. Uveriť niečomu, čo nevidím alebo neveriť tomu čo vidím. 

Na základe tejto akejsi gramatickej prešmyčky, ktorá má silný argumentačný základ môžeme vidieť celkom prakticky to, čo píšeš ty. A mnohí budú žiť, tak ako žijú. 

Dokazujú to predsa jasne slová biblie, ktorá hovorí celkom vecne a pravdivo.

... "Dve budú spolu mlieť: jedna bude vzatá, druhá ostane. Dvaja budú na poli; jeden bude vzatý, druhý ostane..." LK 17,34 -35. 

Ak by som ti opätovne poradil, ale si to zas nevezmeš k srdcu je fakt, že skús pri svojej celkom správnej logickej interpretácii použiť aj niektoré biblické citácie. Nie preto, aby si niekoho ohúril svojimi znalosťami, ale preto, aby si autoritu a váhu svojho tvrdenia dokázal podložiť biblickými argumentami vyplývajúcimi teda z textov Písma Svätého. 

Posledné, na čo chcem apelovať je fakt, že aj nejaké "prázdne" senzácie práveže môžu priniesť duchovný osoh v tom zmysle, že človek sa proste zamyslí, kde je pravda, a odsúdi všetko nepravdivé a bude sa držať len pravdy. 

Typický príklad, ideš neznámou cestou a navigačka ti vraví cestu ktorá slúži na obchádzku, čiže prepočítava ti vzdialenosť, a keď sa jej nebudeš držať, ľahko zablúdiš. Skús sa nad tým zamyslieť, a prajem ti veľa dobrého a očakávaj splnenie blaženej nádeje, a príchod nášho spasiteľa Ježiša Krista.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár