Opíšem teda v skratke čo som sa zapojil do diskusie, s názvom, právo poznať Boha, svojho Otca. Samozrejme ako máme možnosť vidieť, opätovne je to v biblickom kontexte, a teda vysvetlím v skratke o čo konkrétne ide.

dobre ste napísali, avšak mám k Vášmu komentu niečo, čo mi nesedí, a skúsim Vam to napísať. 

podobenstvo o poklade v nebi, kde ako pekne citujete biblické state... tam jeho Otec zotrie každú slzu z oka, a že tam už nebude hrdza a moľ nič ničiť a nebudú tam zlodeji a ničomníci, aby sa dobýjali a kradli. Ale aby vedel, že by mal urobiť všetko preto, aby tento „poklad“ ukrytý v nebi získal.... je jedna vec, ale realita najma dneška je vec druhá a vysvetlím vám v akejsi logickej skratke, o čo principiálne ide. nebeské kráľovstvo je totiž ako idea v ostrom protiklade so svetským, čo naplno povedal pán ježiš pilátovi, že nemal by si nadomnou nijaku moc, keby ti nebolo dané zhora.

 To znamená, že prakticky okrem udalosti zmrtvychvstania pána Ježiša je jediný príklad práve v tejto odpovedi pilátovi, kde Kristus preukázal svoju kráľovskú moc, svoju božskú moc, kde na súde týmto výrokom prakticky všetkých zotrel, aj keď ho nakoniec ukrižovali. ako to súvisí s tým, že máme právo poznať Otca a to že mame poklad ukrytý v nebi. 

predovšetkým v tom, že Ježišovi je viacmenej v biblických statiach jasné, že tvárnosť tohoto sveta sa míňa, ale my to nechápeme. 

Práve preto mnoho bohatých sú prakticky ateisti, lebo si myslia, že idea kresťanskej viery je opora v niečo, čo síce môže reálne existovať, avšak keď trpím nedostatkom napríklad materiálnym (hospodárska, sociálna, ekonomická kríza, ktorá je prítomná dnes, bola prítomna za čias Mojžiša, za čias Pána Ježiša, teda v každej periode biblických resp celosvetových dejiín) tak sa opriem o Boha, o vieru, lebo On moje problémy vyrieši. 

Lenže viera v Boha zúžená len vo vieru, že Boh nastolí kráľovstvo a zničí nepriateľov, pretože ako hovorí v biblii, že ako posledné mu bude podložená smrť, ktorú zničí, to ešte nie je všetko. 

Človek predsa túži, aby aj na svete mohol plnohodnotne chváliť Boha. A náš kresťanský kontrast je len to, že sa neustále točíme okolo toho, kto je bohatý, kto chudobý, kto prejde ľahšie alebo ťažšie do božíeho kráľovstva, že lepšie je prejsť ťave uchom ihly ako boháčovi, pričom to všetko môže byť zo zatrpknutia. 

napríklad nedostatok hmotných základných potrieb. prítomnosť chudoby, kde hlad je celosvetový problém. Právo o skrytom poklade. pozrite. skúste to povedať trebárs v krajinách, ktorú sužujú diktátori, teroristi, hlad, ukrutná bieda, nedostatok tých najzákladnejších vecí, ktoré si prakticky my vieme alebo nevieme predstaviť. čiže my máme žiaľ, biblický romantický konflikt medzi dobrom a zlom. 

Kristus má v moci zlo odstrániť. otázka je, prečo tak neurobí. zlí ľudia si dalej dláždia cestu do pekla, a z obyčajnych ľudi robíme mučeníkov, ktorí môžu dosiahnuť spásu, ale bude to len o vzdore boja proti zlu, ale nie plnohodnotné prežitie života podľa kresťansko duchovných principov zo sv. písma. lebo viete. vždy platilo že sýta hladnému neverí. skuskte nad tym pouvažovať, pretože aj niektoré biblické state sa na podklade životných skusenosti dajú veľmi ľahko vyvrátiť, resp poprieť pravosť výpovedí biblických statí. Pokoj vám!


Záverom môjho biblického zamyslenia by som chcel povzbudiť ľudí práve k akejsi aktivite a nie pasivite, pretože pasivitou nezískame nič, práve naopak, kedy sa človek naozaj bude o niečo prakticky usilovať, môže skutočne dosiahnuť niečo, čo bolo donedávna pre neho prakticky nemožné a nedosiahnuteľné, aj keď na všetko jestvuje uhol pohľadu. Nech sa vám darí.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár