Ked donútite klamať ludí, aby súhlasili s iečím o čom v hlbke srdca vedia že to nie je pravda, ovládnete ich....

Niet pravdy, len lží. Každý si viberie svoju lož a nazve ju pravodu. Niekto chce milosrdnú lož, niekto chce výhodnú lož, niekto chce bojovnú lož. Nespočetne veľa lží a jedna sa stane pravdou ktorej sa necháme zotročiť. Naša pravda prerastie našu dušu tak ako samček modlivky obetuje svoj život pre akt spojenia my obetujeme dušu pre pravdu. Túžba po pravde je v ľudských génoch, naše ja ju potrebuje. Niekedy máme dokonca právd viac, pokryteckých je nespočetne, ale úprimna býa len jedna. Je smutné ked tá uprimná musí a potrebuje tolerovať pokrytecké pravdy ale asi je to nevyhnutné.

Aj ja mám jednu pravdu a jednu lož...

Pravda ktorá chce dosiahnut dušu. Lož o tom, že vieme ako na to. Pravda o všemocnosti. Lož o tom, že sme bezmocní. Pravda o tom, že neovládame lásku. Lož o tom, že môžeme spoznať chos. Pravda o tom, že Boh pre človeka neexistuje. Lož o tom, že nie sme bohom my. Pravda o neurčenom osude. Lož o pravde.


Pravda je stav vyjadrenia momentu ale duša cestuje hmotou a časom, stále sa mení. Jedna duša je nekonečno právd a lží. Prečo ma vlastne tie pravdy a lži ovládli?


Uväznení vo vesmíre, uväznení vo vlastnej duši. Myslíme si že máme nájsť stav dokonalej slobody a občas nami prebehne len niekoľko pocitov slobody. Tie chvíle ked veľký strach je iba prázdnom.


Čo ak sa s duše a vnímania vytratí pravda a lož, dobro a zlo? Zostane človek ešte človekom?


Preklaty prirodzenosťou kráčame po dvoch cestách, utápame sa v dvoch oceánoch. Vesmír a duša. Rizhranie medzi ničím a niečim, niečim a všetkým.



Pravda je užitočná pre fakty, matematiku a logiku. Dnes už je však niekde neužitočná. Už nepotrebuje byť ani klamstvom, horšie je že je pravdivá. Viera v pravdu vynútená pocitom istoty a strachom. Všetko je tak, ako má byť. Všetko sa raz musí zmeniť...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
vreskot000  24. 10. 2020 13:05
veľmi pekne!
Napíš svoj komentár