Takže ti gratulujem, že si dokázal osloviť svoju „obeť“, zviesť ju dosť na to, aby s tebou išla párkrát na rande a teraz chcete obaja pokračovať Asi sa cítiš ako že máš vyhrané, ale chyba! Až teraz totiž nastáva tá chvíľa, keď sa ukáže či si stále decko, alebo človek zrelý na plnohodnotný vzťah.

Začnem hneď z ostra, a to najväčším „ničiteľom“ vzťahov. Je to zákerná choroba postihujúca asi 99% zamilovaných a extrémne často končí ZLE. Nazvime ju Jedno-litída

(Slovníček: Jedno-litída sa prejavuje ako pri platonických, tak aj pri skutočných láskach. Jej príznaky sú také, že nakazený sa začína chovať úplne šialene. Začne až nezdravo visieť na druhej osobe. Začne sa chovať ako niečo medzi psíkom a dieťaťom, čiže splní všetko čo tomu druhému vidí na očiach, ale ak nedostane lízatko, začne zúriť. Toto chovanie jeho láska začne hodnotiť ako veľmi otravné a bude si hovoriť „úplne sa zmenil, už to nie je, to čo pred tým“. A postupne to povedie až k tvrdému krachu vzťahu.)

Takže? Určite ste sa v tomto opise mnohí našli. A teraz sa pýtate, ako sa tomu vyhnúť, keď ju tak strašne moc milujem?
V PRVOM RADE musíte zo svojho pocitového slovníka úplne (!) vymazať slová:
žiarlivosť,
klamstvo
a majetok!
Niekto si možno povie „ale ved žiarlivosť je prejav lásky“. Bohužial, často to tak je. Ale nie je to jediný prejav lásky a navyše je to deštruktívny prejav lásky. Vždy ked budeš mať sklon, začať žiarliť, tak pomysli na strýčka Schiza a DAJ SI FACKU. Pretože tým iba a jedine ukážeš, že jej neveríš.
(POZOR! ... tu sa jedná iba o negatívnu žiarlivosť. Ojna totiž existuje aj pozitívna, vdaka ktorej má žena pocit, že ti na nej skutočne záleží)

Klamstvo. Vec ktorú je nevyhnutné zlikvidovať úplne. A to čo najskôr (ideálne je, ked v priebehu oslovenie-vzťah ani raz nevznikne).
Mysli na to, že 100% úprimnosť je jedno z najväčších „lepidiel“ vzťahu (hneď po kvalitnom sexe). Nemusíš jej vravieť úplne všetko, nie si predsa informačná búdka, ale nikdy(!) neklam.

Majetok. Je to podobná emócia ako žiarlivosť, ibaže majetníckosť voči žene je ešte horšia. V minulosti bola samozrejmosť, že žena behala za chlapom všade, kde jej pirkázal, že robila všetko, čo jej povedal, ale v dnešnom svete to nemá miesto.
Príklad: Chceš ísť na festival, no jej sa tam nepáči hudba. Väčšina silno zamilovaných priemerných úbožiakov by ju začala prehovárať, potom presviedčať a na koniec citovo vydierať. A ak by aj tak nešla, nasrali by sa. Ty musíš byť iný a povedať „Bol by som rád, keby si išla, ale ak nechceš, nebudem ťa nútiť. Je mi to síce trochu ľúto, ale vynahradíš mi to “. Po tomto je veľká šanca, že pôjde a ak nie, nikoho to emočne nezraní.

Dúfam, že tieto hlavné chyby dokážeš eliminovať a vyhnúť sa jedno-lidíte
Ešte si prečítaj tento príbeh, na ktorý myslím, vždy, keď mám sklony podľahnúť tejto hnusnej chorobe
––>

Raz, pred dávnymi dobami sa mladý učeň a jeho majster prechádzali záhradou. Zrazu učňovi sadol na ruku prekrásny motýľ. Majster mu povedal:
„Povedz, čo teraz k tomu motýľovi cítiš?“
„Je nádherný. Milujem tie jeho krásne farby, ako pomaly hýbe krídlami, ako sa ma jemne dotýka“ povedal učeň
„Nebojíš sa, že ti uletí?“ spýtal sa majster
„Áno, bojím, ale veď nech si letí. Nebudem mu v tom predsa brániť“
V tom motýľ zatrepotal krídlami a preletel ma ruku majstrovi. Ten na to povedal:
„A čo cítiš teraz? Si nahnevaný?“
„Nie, veď keď je mu lepšie pri vás, nebudem sa pre to hnevať. Vyzerá spokojne“ povedal učeň so sklamaním v hlase, ale úsmevom na perách.
„A teraz, môj mladý učeň, povedz mi aký je rozdiel medzi týmto motýľom a ženou.“
Učeň neodpovedal, lebo mu to došlo.....


Tento príbeh je veľmi poučný v tom, keď si uvedomíš čo robí väčšina a čo si možno robil aj ty. Väčšina by vzala druhú ruku a prikryla ňou motýľa, pretože je taký krásny.

Záverom: Chovaj sa ako chlap! Buď jej oporou, ale nie sluhom. Miluj ju, ale nevlastni....

A čo na to žena?
(Radí krásna Bebekex)

Chcem zvýšiť dôležitosť slovesa- NEŽIARLIŤ! Z vlastnej skúsenosti viem, že chlap, čo žiarli už aj na môjho suseda- no z toho sa nevykľuje nič dobré. Takže otázky typu-„Kto to bol? Čo si robila každú sekundu tvojho dňa? Prečo nosíš to tričko s výstrihom?“ si láskavo nechajte pre seba, milé osoby opačného pohlavia.
Kto nežiarli, nemiluje- je sprostosť. To vymysleli chorobní žiarlivci na svoju obranu a je to maximálne otravné.
Ok, ak ti tvoja polovička dá dôvod na žiarlivosť, to je iné kafe. Ale ak je verná ako psík, tak žiarli ozaj minimálne.
Pamätaj!- 75% vzťahov stroskotá práve kvôli žiarlivosti.

 Blog
Komentuj
 fotka
bludiacisvetom  7. 9. 2011 21:00
skvelý článok, nad moje očakávania.. a to s tým motýľom ma dojalo
 fotka
cicinqa  12. 9. 2011 19:22
milý pán ,,majster" vyznať sa v ženách znamená vedieť jednu zásadnú vec, a to, že žena vo vzťahu potrebuje byť stále obdivovaná a žiadaná, aby si nenašla nejakého iného, ktorý to bude vedieť....a kam tým mierim? po pár rokoch vzťahu zistíš, že žena potrebuje!!!! aby na ňu muž z času na čas zažiarlil....samozrejme nie chorobne, ale parafrázujem Matkina, ktorý to vystihol, keď v jednej zo svojich kníh napísal: ,,Ešte raz sa na Teba ten debil pozrie a odnesie si zubvo vrecku...." žena bola spokojná aj keď si tie zuby vo vrecku neniesol....prečo? na to prídeš sám, keď budeš starší, tvoj vzťah bude trvať nejaké roky a ty sa budeš modliť, aby tvoja partnerka nebola až taká tolerantná a z času načas si privoňala k tvojej košeli a hľadala na nej kúsok cudzieho rúžu....za trošku žiarlivosti a pocite, že ten druhý si ťa stráži budeš tratiť potoky sĺz
 fotka
vanellus  12. 9. 2011 21:00
@cicinqa Súhlasím s tebou

Ja som sa vyjadroval skôr k druhu žiarlivosti, ktorý chalana deptá a znemožňuje mu tak užiť si to krásne na vzťahu
 fotka
cicinqa  13. 9. 2011 08:15
aha, chápem.....jasné, určitý druh žiarlivosti je neprípustný!!
Napíš svoj komentár