Niekde som počula, že život je o robení vecí ktoré nemáme radi, jedení toho čo nám nechutí, pretvárke..ak chceme byť úspešní. Zamyslela som sa nad tým.

Začína to školou, ktorú väčšina z nás vníma ako nutné zlo, stratu času, niečo nepotrebné. Často si ani neuvedomujeme aké je to šťastie, že máme bezplatné vzdelanie.
Budujeme si vzťahy, ktoré prechádzajú rôznymi skúškami. Postupne zisťujeme ktoré za niečo stoja, a ktoré stoja za hovno. Niektorí ľudia okolo nás sa pretvarujú, intrigujú, iní sú zas úplne v pohode a máme pocit že sú "naša krvná skupina". Prichádzajú sklamania a situácie, ktoré nás posúvajú vpred.
Rok čo rok musíme zvládať väčšiu záťaž, prekonávať samých seba a zdokonaľovať sa.

O čom by bol život bez tohoto všetkého?
Ach jasné, možno si niekto z vás kto o tento článok zakopol povie "no predsa o neviazanej zábave" (ďalej to nerozvádzam) ..ale som si takmer istá že taký život každého raz omrzí a začne v ňom hľadať hlbší zmysel.

Netvrdím, že ja som ten zmysel pochopila dokonale. Podľa mňa zmysel života = šťastie. Je jedno akým spôsobom toto šťastie nadobudneme (domnievam sa že najčastejšie je to láska).
Keď sme šťastní, aj tie veci ktoré sa nám doteraz zdali hrozné, môžu byť lepšie. Je to taká.. pozitívna droga. Všetko je ľahšie.

Samozrejme nikto nie je šťastný 365 dní do roka, každý má aj horšie dni, ale treba si vždy spomenúť na ľudí ktorí nás majú radi, na tých ktorých máme radi my, na všetko čo ešte chceme v živote dokázať a čo sme dokázali. Dať si čokoládu..napríklad. A dobre sa vyspať. Bude lepšie

 Blog
Komentuj
 fotka
nathalicatko  18. 11. 2011 21:38
veľmi pekný blog..

len to "bezplatné vzdelanie"...to tak už dávno nie je..
 fotka
georg21  18. 11. 2011 22:06
dlhá téma, ale pekne si to načrtla
 fotka
luthien7  18. 11. 2011 22:14
super...len škoda že na nikoho kto ma má rád si práve nespomínam a tí ludia pri mne nestoja a že čokoláda sa asi zabudla v obchode..:/
 fotka
hunter2  19. 11. 2011 16:52
na túto tému by sa dalo veľa rozprávať.. chválim autorku, že o tom rozmýšľa
 fotka
vallie  19. 11. 2011 19:51
@nathalicatko ďakujem myslela som ZŠ, SŠ..

@georg21 ďakujem

@luthien7 každý má občas taký pocit (aj ja) ale určite Ťa majú radi

@hunter2 ďakujem



je mi jasné že keby som sa tejto téme chcela poriadne venovať, mohla by som napísať buď strašne veľa blogov alebo rovno knihu mala som proste chuť to načrtnúť, pomáha to utriediť myšlienky
 fotka
laciskoo  19. 11. 2011 20:40
Ludia permanentne riesia picoviny ohladne zmyslu zivota lebo sa povacsinou maju ako prasce v zite.
 fotka
vallie  19. 11. 2011 21:33
@laciskoo a možno sa ako prasce v žite nemajú, iba ich to zaujíma
 fotka
antifunebracka  14. 12. 2013 01:51
hladat aspon stipku originality v tomto blogu by bolo ako hladat ihlu v kope pouzitych injekcnych s3ekaciek - aj z hladiska casu, aj z hladiska lakavosti
Napíš svoj komentár